tiramisu - 2015 przepisów (strona:106/135)

Strawberrisu czyli truskawkowe tiramisu 252

jagodzianka" – Mamo, daj mi już tego strawberrisu – zagadnął mnie mój dorosły syn i zrobił błagalne oczy. – Strawberrisu? Nie … Przeczytaj cały artykuł Post Strawberrisu czyli truskawkowe tiramisu pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Lekkie tiramisu truskawkowe 85

Tiramisu jest deserem uwielbianym przez wszystkich. Jeżeli jednak obawiacie się jego kaloryczności przygotujcie wersję odchudzoną, jak w przepisie poniżej. Przy okazji ta wersja jest dużo prostsza w przygotowaniu gdyż zamiast kremu na bazie jajek i sera mascarpone wykorzystujemy gęsty jogurt grecki

Milion Smaków
Truskawkowy przekładaniec 190

nimi. Truskawek po prostu muszę się najeść na zapas, więc robię z nimi ciasta, desery, zjadam na surowo... Wszystko, absolutnie wszystko jest truskawkowe. To ciasto smakuje praktycznie jak truskawkowe tiramisu. Delikatny krem, biszkopty i kwaskowe owoce. Mniam!  Przepis znalazłam na blogu Mała Cukierenka ( KLIK ). Składniki: (na blaszkę 25x35cm) 300g biszkoptów podłużnych 300g truskawek  1 galaretka truskawkowa KREM: 500g

Cakes By Kejt
Angielski trifle. 293

custard: 150 ml mleka 50 ml śmietanki kremówki 4 żółtka 2 łyżki cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 laska wanilii Warstwa ciasteczkowa: 1 opakowanie biszkoptów" kocie języczki" (jak do tiramisu) 100 ml sherry 3 łyżki dżemu malinowego (najlepiej domowego) Warstwa owocowa: 1/2 kg truskawek 1 łyżka sherry 1 łyżka cukru opcjonalnie dodatek innych owoców: jagód, malin Warstwa śmietanowa

zadanie-gotowanie
Tiramisu czekoladowo-kawowe w pucharkach 134

uwierzycie, ale to moje pierwsze tiramisu…uwielbiam ten deser , ale jakoś zawsze nie było mi z nim po drodze, trochę go zmodyfikowałam po swojemu i zamiast likieru migdałowego dałam czekoladowy, wyszedł delikatny, aksamitny, jeden pucharek zdecydowanie zaspokoi smak na słodkie,  wiem że są też wersje nawet z truskawkami hmn…może kiedyś . Składniki: Na 4 średnie pucharki

Wanilia i Kardamon
Tort Pavlova 175

Kilka dni temu na blogu pojawił się przepis na tiramisu , którego jestem wielką fanką. Z dużej ilości białek jakie pozostały po włoskim deserze możemy wyczarować pyszną bezę i stworzyć z niej Tort :) Należy pamiętać, że bezę bardzo łatwo zepsuć, więc warto jest ściśle trzymać się przepisów. Pamiętajmy, aby robić ją ze świeżych białek lub tak jak w moim przypadku

ChilliJemy
Warszawska podróż kulinarna do Włoch w restauracji Presto Pizzerii - Trattoria - dobry sposób na poprawę humoru 154

jest typowo włoskie. Mamy do wyboru przede wszystkim kilka rodzajów pizzy, dania z makaronu ( Spaghetti Bolognese, Spaghetti Carbonara, Lasagne, Cannelloni ze szpinakiem, ricottą i pomidorami), włoskie desery ( Panna cotta, Tiramisu, Crema Catalana) oraz przystawki jak: Bruschetta z grillowanymi warzywami czy z świeżymi pomidorami. W karcie znajdą coś dla siebie również miłośnicy mięsa, ryb i sałatek. Do picia mamy do wyboru

Projekty ze smakiem
Tiramisu. 150

Witajcie kochani :) Chciałam Was dzisiaj zaprosić na pyszny włoski deser Tiramisu. Do jego przygotowania nie potrzeba aż tak wielu składników. Wystarczą biszkopty , serek mascarpone i śmietana kremówka. Do kremu serkowego dodałam pyszny  Likier waniliowy . Gdy podacie taki deser swoim gościom na pewno będą zachwyceni :)  Zapraszam :) Składniki : około 600 g herbatników biszkoptowych  500 g serka mascarpone

Sama słodycz i szczypta chili
Sylwestrowe SOS 163

potrzebują czasu by się "przegryźć". Wybrałam więc takie przepisy, których realizacja zajmie Wam dosłownie kilka chwil :-) NAPOLEONKA NA KRAKERSACH CIASTO CZEKOLADOWE Z KASZY MANNY CIASTO JABŁKOWO - BUDYNIOWE BEZ PIECZENIA TIRAMISU CHATKA PUCHATKA BŁYSKAWICZNA ROLADA Z JABŁKAMI BABKA PIWNA Z KARMELEM I POPCORNEM OPONKI Z SERA RÓŻE KARNAWAŁOWE 3. To co cały czas na stole ;-) Szybkie przekąski, które cały czas stoją

Czary - gary w kuchni
Tort "beczka z butelkami" 158

Ostatnio były urodziny mojego męża :-) postanowiłam zrobić mu niespodziankę i  przygotowałam tort w jego ulubionym smaku - tiramisu :-) ale tym, co w torcie zdobyło serce gości i samego jubilata była dekoracja :-) No dobra, nie wymyśliłam jej sama, ale podpatrzyłam na facebooku ;-) No w każdym razie pomysł jak najbardziej trafiony :-) z powodzeniem możecie go wykorzystać też

Czary - gary w kuchni
Recencja książki "Kuchnia toskańska" P. Adamczewskiego 168

papier kredowy.... Autor „ Kuchni Toskańskiej ” przedstawia przepisy m.in. na: bruschettę, florenckie naleśniki, zupę pomidorową z grzankami, szaszłyki z kalmarów, faszerowane cukinie, florencką pieczeń wieprzową, polędwicę w ziołach, ciasto korzenne, tiramisu, czy panna cottę. Oprócz ciekawych przepisów, książka Piotra Adamczewskiego zawiera wykaz podstawowych ziół stosowanych w toskańskiej kuchni. Różnorodność tej książki pozwala na to, że każdy w niej znajdzie coś

Bon Appetit Małgorzaty
sernik tiramisu 193

Uwielbiam serniki, ale ten jest po prostu rewelacyjny! Gdyby odbyło się losowanie na najlepszy sernik na świecie, za tym podniosę w górę obie łapki! Większość zna i ceni smak tiramisu: biszkopty aromatyzowane kawą i amaretto, przekładane delikatnym kremem z mascarpone i kakao. Pyszne - prawda? A jeśli dodać do tego idealnie kruche ciasto i aksamitną, waniliową warstwę serową? To już

6niebo
BABECZKI TIRAMISU 123

szybkie muffinki na imprezę karnawałową, wygodne w formie małe babeczki z masą o smaku tiramisu   SKŁADNIKI  Muffinki: 1 szkl. mąki, 1 jajko, 3 łyżki śmietany 12%, 2 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 g serka mascarpone, 3 łyżki śmietany kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: mocna

słodki bratek
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 178

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego tiramisu.  300g podłużnych biszkoptów (na 2 warstwy) 250g serka mascarpone 120g cukru pudru 300 ml śmietany min. 30% 1 zagęstnik do śmietanki 3/4 szklanki likieru orzechowego/toffi (do wyboru) 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich

Di gotuje