tiramisu - 2015 przepisów (strona:102/135)

Gruszki w winie oblane czekoladą 187

Czerwone półsłodkie wino możemy wypić lub wyczarować z niego deser. Pierwszy raz ten deser jadłam na wakacjach we Włoszech. Obok Tiramisu (mojego ukochanego zresztą), był to mój ulubiony deser. Jak się okazało gruszki w winie bardzo łatwo przyrządzić, a jeszcze szybciej się je zjada :) Spróbujcie :) Składniki: 5-6 dojrzałych gruszek 0,5 l wina czerwonego półsłodkiego opakowanie przyprawy do grzańca

ChilliJemy
Tiramisu kawowe bez jajek 173

Przyznam, że tiramisu robiłam pierwszy raz choć jadłam je razy kilka.  Była niedziela przed południem i się zabrałam w trakcie robienia obiadu za to włoskie cudo. Rachu ciachu i deser leżał w lodówce do popołudniowej kawy. Szczerze powiem zjadłam dokładkę było tak pysznie. Zapraszam...   Skala smaku 10/10 ajerkoniak i likier wbijają się w smaki idealnie, polecam biszkopty podłużne

Kubki smaku
EKSPRESOWA FASOLOWA 224

bratem, który mieszka w Szkocji… Pisał mi, że w nowym roku bierze się za siebie, zaczął ograniczać palenie, sam robi pizze i bułki, a wczoraj próbował naleśnikowe tiramisu. Tak w ogóle chce więcej sam gotować i korzysta z przepisów z mojego bloga. Napisał jeszcze : ” Noo fajne pomysły dajesz więc grzech nie spróbować. Może jakieś zupy też dodasz

kuchniabellissima.wordpress.com
Mus czekoladowy z mascarpone 255

jest nie tylko na gorąco. Warto przygotować inne desery z jej wykorzystaniem. Przygotowałam przepyszny, czekoladowy mus, na bazie popularnego sera mascarpone, który najczęściej wykorzystuję się do zrobienia włoskiego deseru tiramisu.  Jeszcze kilka lat temu nie byłam miłośniczką czekolad. Jeśli wybierałam lody, to tylko owocowe, najchętniej wyraziste w smaku sorbety jak malinowy z rozmarynem czy cytrynowy z miętą. Z czasem

Moja smaczna kuchnia
Ladyfingers- podłużne biszkopty 171

składników... nie drążąc tematu dzisiaj mam dla Was przepis na domowe biszkopciki Ladyfingers . Niczym nie odstają od tych kupnych, a wydamy na nie o wiele mniej pieniędzy : ) .  Do Tiramisu nadadzą się świetnie!     Składniki: (na ok. 30-40 sztuk)   Biszkopciki: 3 jajka 1 białko szczypta soli 1/2 szkl cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szkl mąki

Nastoletnie Wypiekanie
SPRELLE – słodkie, włoskie przegryzki 205

Dziś zabieram Was do Włoch na coś słodkiego. Nie będzie klasycznego tiramisu, które wszyscy tak uwielbiamy, ale będzie coś fajnego do chrupania, a mianowicie Sprelle . Są to słodkie, smażone przekąski idealne na drugie śniadanie albo sodki podwieczorek. Robi się je błyskawicznie i niesamowicie uzależniają! Gwarantuję, że będziecie chrupać jedno za drugim. Świetnie smakują oprószone cukrem pudem albo np. moczone

Ostra na Słodko
Cesarecce z serkiem mascarpone i kaparami 184

Większość osób mascarpone kojarzy z Tiramisu bądź innymi słodkimi deserami, w tym przepisie chcę Wam przedstawić Mascarpone w wersji wytrawnej. Słodki kremowy Serek Mascarpone w połączeniu z czosnkiem i kwaskowatymi kaparami to moja dzisiejsza propozycja na obiad. Ważnym elementem tego dania jest makaron, najlepszy będzie taki, który dokładnie oblepi się sosem. Ja do takich "sosowatych" potraw używam makaronu typu Cesarecce

Wylizany Rondel
ŚWIĄTECZNA BÛCHE Z MASCARPONE I MIGDAŁAMI 134

złudzenia przypomina polską roladę. Tradycyjna bûche de Noël jest przełożona kremem maślanym, ale dzisiaj zastępują ją często lżejsze kremy i musy o przeróżnych smakach: czekoladowym, waniliowym, owocowym, kasztanowym, tiramisu i wielu innych. Bûche de Noël występuje również w lżejszym wydaniu-   rolady lodowej. Mało kto robi świąteczną roladę samodzielnie, bo jej wykonanie jest dość czasochłonne, Francuzi kupują je na ogół

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Omlet zapiekany z malinami i bananem 174

pewnością każdy znajdzie swój ulubiony smak, począwszy od smaków owocowych, jak np. ananas, banan, malina, poprzez smaki czekoladowe w połączeniu z przeróżnymi owocami i kakowe, aż do słodkich ciast tiramisu, serników różnego rodzaju czy ciasteczek kremowych. Mnie najbardziej zaintrygowały banoffee, słony karmel i biała czekolada. W Twojej kuchni nie może być nudno, a białka dodadzą daniu przepyszny smak. Bardzo dobrze

Tetiisheri
50 propozycji ciast na Święta 40829

Kruche ciasto z jagodami i budyniowa pianką  25.  Ciasto Latte Macchiato 26. Ciasto z masą z serka mascarpone i michałkami  27. Ciasto a'la tiramisu 28. Ciasto bakaliowe, kolorowe 29. Ciasto na soku kubuś  30. Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową  31. Oczy Carycy 32. Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą 33. Rolada z likierem

kruche babeczki
ŚWIĄTECZNA ROLADA Z MALINAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 114

zagościły ciasta nawiązujące do tej tradycji. Dawne bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z malinami i białą czekoladą. Co prawda sezon na maliny już dawno się skończył

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
ROLADA KAWOWA BEZ PIECZENIA 122

Rolada kawowa to deser, który nie wymaga pieczenia w piekarniku. Smakiem przypomina tiramisu. Krem jest puszysty o delikatnym posmaku kawy. Natomiast oprawa ma bardziej intensywny smak kawy. Oprawą są podłużne biszkopty, które są nasączone. Deser znika nie jest duży, zatem znika szybko. Przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut.  SKŁADNIKI: mascarpone 250 g. śmietana kremówka 36 % 300 ml.  cukier

Kuchnia Paulettes
Bezglutenowe podróże, czyli kulinarny Berlin w 3 dni. [przewodnik] 195

smakowała mi tu kawa. Jako, że dobrze toleruję owies (w małych ilościach), zamówiłam cappuccino na mleku owsianym, jednak dostępne są też inne mleka roślinne. Dodatkowo zjecie tu bezglutenowe ciasto tiramisu, są też bezglutenowe ciastka i brownie (podawane na ciepło) z lodami. Uwaga! Podobnie jak w większości lokali, nie można tu płacić kartą. Jest za to internet, ale za skorzystanie

Fill The Bowl
Ciasto bez pieczenia z mascarpone 56163

rozdrobnić blenderem lub w moździerzu. Ciasto wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby zastygło i herbatniki przeniknęły wilgocią kremu. Ciasto przechowywać w lodówce i podawać schłodzone. Zobacz również: Tiramisu

Kuchcik gotuje
"Kolorowa kuchnia roślinna" Magdalena Gembacka 120

sałatka, czy sałatka z pieczonych buraków z sosem piernikowym (mniam :-))) napoje i koktajle: napój rabarbarowo - truskawkowy z bazylią, wytrawny koktajl warzywny, gorąca czekolada z daktylami :-))) desery i wypieki: wegańskie tiramisu, trufle marchewkowe, piernik buraczany i wiele innych pyszności :-) Podsumowując - na pewno warto kupić, świetne przepisy, świetne wydanie, kolorowe, zachęcające do testowania przepisów zdjęcia, potrawy z produktów ogólnodostępnych, zdrowe, bogate

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania