tiramisu - 2015 przepisów (strona:109/135)

Tiramisu pomarańczowe 123

Dzisiaj kolejna błyskawiczna wersja tiramisu bez jajek i mascarpone. Tym razem pomarańczowe, moje ulubione. Nie za słodkie, bardzo pomarańczowe, pyszne !   /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

noteskulinarnyfiga
Wyniki konkursu Pyszne na słodko 144

konfitury i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, smażyć w gorącym oleju na złoty kolor, po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem. Tiramisu wegańskie, bezglutenowe p.Justyny Składniki : ( na 2 porcje ) około 6 bezglutenowe grissini lekko osolonych( ja użyłam 4 dużych glutenowych bo mogę go spożywać ) 1 łyżeczka cukru light muscovado Grissini łamiemy

Moje domowe kucharzenie
Tort tiramisu 178

Uroczy torcik, który zadowoli najbardziej wybrednych smakoszy. Wzorowany na słynnym włoskim deserze tiramisu. Krem bazuje na serku mascarpone i żółtkach. Jego delikatny smak przełamuje mocna kawa z dodatkiem amaretto. Torcik mimo, że efektowny nie jest trudny do wykonania. Zachęcam do spróbowania. Na tortownicę o średnicy 24 cm Biszkopt: - 5 jajek - 5 łyżek mąki pszennej ( typ 550 najlepszy) - 2 łyżki mąki

kawawszklance
Uwodziciel podniebienia - TIRAMISU!:) 144

początek najlepszy, według mnie, deser, który ostatnio cieszy się coraz większą popularnością. Najlepiej prezentuje się w pucharku w formie deseru i taki przepis Wam przekażę. Aby przygotować 4 porcję tiramisu potrzebujemy: 3 żółtka 100g cukru pudru 250g serka mascarpone 400g śmietanki 30% (jeśli chcecie zachować wyraźniejszy smak serka mascarpone, możecie dodać mniej śmietanki), ja zawsze używam śmietanki Łaciate ok. 250ml

Kuchnia Pani Wiosny
Włoska panna cotta oraz akcja "Smak języka" + zapowiedź niespodzianki :) 176

dziś możecie pobrać ze strony www.smakjezyka.pl specjalny e-book La Cucina Italiana będący włosko-polską mini książką kucharską z przepisami na kultowe włoskie dania takie jak pizza, risotto, tiramisu czy prezentowana dziś przeze mnie panna cotta – wystarczy zarejestrować się na stronie multikurs.pl i wówczas e-book jest do pobrania zupełnie za darmo ze strefy kursanta. Aktualnie jest to tylko

Kto ugości moich gości?
Dolce Vita Ristorante - podejście #1 155

pierwszym daniom, które mogłem spróbować, stawiam spory minus (moja prywata). Desery. Pierwszy - lody waniliowe i czekoladowe z plastrami banana. No lody jak lody. Banan jak banan. Ale OK. Drugi - tiramisu. Ten rekomendowany przez internautów faktycznie był całkiem inny niż te dostępne w pozostałych lokalach - zdecydowanie puszysty, lekki, delikatny smak. Duży plus, bez wątpienia. Reasumując - kolejna kuchnia włoska, których

Right Behind The Kitchen
Owsianka a'la tiramisu. 143

owsianka a'la tiramisu  (z kawą i kakao)  mascarpone i bananem Idealne na taką mgłę za oknem ^^ Dziwne jak człowiek może przyzwyczaić się do kogoś innego. Ps.Macie jakieś dobre proporcje, sposób na zamarynowanie tofu (do makaronu chińskiego) bo nie chce się zrazić jak już się przekonuję

More food, love and dreams
Przepis na… – cantucci, biszkopciki z Prato 256

także jako biscotti di Prato – biszkopciki z Prato. Bezsprzecznie pochodzą z Toskanii i stanowią regionalny przysmak, który stał się znany na całym świecie. Nie są tak znane jak tiramisu czy semifreddo, lecz stanowią bardzo prostą, łatwą do przygotowania słodką przekąskę. pół kilo mąki 250 gramów całych migdałów szklanka cukru łyżka miodu łyżka proszku do pieczenia 4 jajka szczypta soli

Bon Ton Italia
WYNIKI KONKURSU Z OKAZJI 1 URODZIN BLOGA 122

Nagroda to Miarki ,  Gryczanki oraz żel firmy Avon . Adresy do wysyłki proszę wysyłać do mnie na pocztę  face book -  Klik Joanna  .   Pozostałe zgłoszenia :  Tiramisu truskawkowe od Pani Katarzyny . Sernik biały Michałek od Pani Ani .        Korzenne  ciasto  z  powidłami śliwkowymi i kremem dyniowym od Pani Hanny .   Kostka

Sama słodycz i szczypta chili
Restauant Week w My Corner: nie taki ten dzik zły 151

tutaj niestety ogromne rozgoryczenie z mojej strony, bo ze względu na pewne problemy natury technicznej nie mogliśmy go podczas tastingu spróbować. A szkoda, bo zapowiadał się pysznie: owocowe tiramisu ze śliwką z kawowym fettuccine i zabajone Prosecco. Pragnę tutaj zaznaczyć, że oczywiście, że Wam to nie grozi! Jednym z filarów Restaurant Weeka jest Trzydaniowe doświadczenie restauracyjne, więc tylko my jako

Food Square
Krój Gotuj, WOW - ale książka! 160

zamian otrzymują najwyższej jakości produkt. Stałe i niezmienne potrawy, które różnią się jedynie pewnymi niuansami, w zależności w jakim regionie Włoch są przygotowywane. Włosi Carbonarę mają jedną, Pesto, Tiramisu, Cantucci itp. mają jedną wersję! A nie tak jak widzę często u nas potrawy, które z oryginałem łączy tylko nazwa, bo w składnikach niestety. Kiedyś sama popełniałam takie grzeszki

Blondynka Gotuje
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 147

białego wina i wstawiamy do gorącego pieca na ok. 20 minut. Podajemy z pieczywem. Po takim obiedzie nie mam już siły na DOLCE- czyli deser. Chociaż Giovanni kusi mnie tiramisu według sekretnego przepisu jego babci – muszę podziękować. Zamawiam tylko kawę, przy czym popełniam nie pierwszą gafę tego wieczoru. Mój łamany włoski kiedyś zaprowadzi mnie na manowce. Jedyne usprawiedliwienie jest

Patchwork
Panna cotta 170

Aksamitna, kremowa konsystencja i delikatny, waniliowy smak, czyli panna cotta w klasycznej wersji. Jest obok tiramisu jednym z najbardziej znanych i lubianych włoskich deserów, a największą zaletą tego deseru jest jego prostota. Banalny w przygotowaniu, nie wymaga wielu składników i smakuje chyba każdemu. Składniki na 4 porcje: 100 ml  mleka 400 ml śmietany 30% 50 g cukru 1 laska

Smakowity Blog Kulinarny
Ravioli ze szpinakiem i ricottą 190

Właśnie wróciłam z wakacji z Włoch. Mam wiele pięknych wspomnień i mnóstwo nowych przepisów. Uwielbiam kuchnię włoską – pizzę, ravioli, spaghetti, tortellini, tiramisu… Kilka przepisów jest już na stronie, inne zapewne niedługo się pojawią Kiedy podróżuję, zawsze staram się próbować miejscowych potraw. Często przywożę regionalne produkty ze sobą do domu, aby dłużej cieszyć się niepowtarzalnym klimatem krajów, które odwiedzam

Bullio
Deser na jeden 'chaps' 119

zimowej królewny, dlatego zapewne uwielbiają go przede wszystkim panie. Na prezent dla M. został wybrany jednak głównie dlatego, że jednym z jego podstawowych składników jest kawa. Mój kochany kawholik :] Tiramisu 250g serka mascarpone okrągłe biszkopty (nie rozpadają się tak szybko jak podłużne) 3 żółtka 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego filiżanka dobrej, czarnej kawy kieliszek amaretto kakao Żółtka ubić

Przepysznik - BLW i nie tylko