tarta - 42848 przepisów (strona:673/2857)

PULPETY Z INDYKA I CUKINI 213

indyka 2 cukinie 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Czosnek niedźwiedzi 2 łyżki majeranku. Natką pietruszki PRZYGOTOWANIE:  Cukinie obieram i trę na tarce o grubych oczkach. Cukinię solę a następnie odcedzam z nadmiaru soku. Dodaję przyprawy, mąkę ziemniaczaną, bułkę tartą oraz jajka. Na sam koniec dodaję mięso

Gotowanie Patki
Grillowane kotleciki drobiowo-pieczarkowe 186

grillu, ale poza sezonem również je przygotujemy – na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. 500-700 g mielonego mięsa kurczaka 1 cebula 150-200 g pieczarek bułka tarta 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawa do grilla sól, pieprz Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki kroimy na cienkie plasterki. Rozgrzewamy olej lub masło(...)mięso wkładamy do miski, dodajemy przesmażoną cebulę z pieczarkami. Przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do grilla (mniej więcej po 1 łyżeczce) oraz sokiem z cytryny. Dodajemy natkę pietruszki i bułkę tartą (tyle, by masa była zwarta). Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy okrągłe kotleciki (u mnie ze zmielonych 3 pojedynczych piersi kurczaka wyszło 10 kotlecików). Smażymy na średnio rozgrzanym grillu

Smaki Na Talerzu
Krokiety ziemniaczane bolognese 203

ząbki czosnku 1 czerwona cebula sól i pieprz, chili do smaku garść świeżej bazylii  100 g sera żółtego startego łyżka oliwy jajko i  bułka tarta do panierki olej do smażenia  Przygotowanie:  Ziemniaki ugotuj w lekko osolonej wodzie i ostudź.  Farsz Na patelni z łyżką oliwy podsmaż mięso, następnie dodaj posiekany na drobno czosnek(...)grubości 0,5 cm i wielkości twojej dłoni, na środku ułóż sporą łyżkę farszu i posyp serem, wszystko uformuj w podłużnego krokieta. Krokiety otaczamy zbełtanym jajkiem i bułką tartą. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.  Smacznego

Niezły Młynek
Pulpeciki z przyprawą shoarma 114

tarta olej do smażenia     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą (masa ma być zwarta, jednak trzeba uważać, by nie przesadzić z jej ilością), do smaku doprawiamy przyprawą. Następnie z masy formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Podajemy

R'n'G Kitchen
Ciasto z kaszy jaglanej, batata, selera naciowego, pod kołderką z mozzarelli, na ostro z nutą słodyczy 205

tymianku z kilku gałązek, ½ płaskiej łyżeczki kozieradki, 1 jajo, 300 g kaszy jaglanej Cenos, ok. 250 g  mozzarelli   bez zalewy, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy, bułka tarta do podsypania, świeża rukola. Przygotowanie: Cebulę i obranego batata kroimy w niewielką kostkę, selera w małe plasterki. Rada: selera nie trzeba oczyszczać z nitek ponieważ będzie przecierany przez sito(...)wchłonięta przez kaszę. Tak przygotowany krem przecieramy  przez sito, żeby pozbyć się nitek z selera, a i krem będzie delikatniejszy. Formę na tortownicę natłuszczamy i dokładnie obsypujemy bułką tartą. Krem pozostawiamy do lekkiego przestygnięcie. Dodajemy kaszę jaglaną, roztrzepane jajko, mieszamy i przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 190°C ok. 40 min. Wierzch możemy przykryć papierem do pieczenia

Moniki Smakołyki
Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem 180

mojprzepisna.pl | Fit batoniki śniadaniowe z rodzynkami i kokosem Dziś zapraszam na szybkie batoniki, które powstały z resztek ze śniadania, tj. owsianki. Batoniki robi się w jednej

moj przepis na
Leśny mech 233

mojprzepisna.pl | Leśny mech Leśny mech, ciasto, które chciałam upiec bardzo dawno temu. W końcu się zmobilizowałam i upiekłam je dla męża, jako że uwielbia wszelkie ciasta

moj przepis na
Ciasto snickers na herbatnikach (bez pieczenia) 204

dowolnym smaku, np. kakaowym, orzechowym lub tiramisu) 180 g herbatników (zwykłych, jasnych) 180 g herbatników kakaowych 1 szklanka orzeszków ziemnych niesolonych (lub orzechów włoskich) suszona żurawina tarte orzechy włoskie Przygotowanie ciasta: Dwie i pół szklanki mleka oraz masło wkładamy do garnka z grubym dnem i zagotowujemy. W tym czasie do miski wlewamy pozostałe mleko, dodajemy obie mąki, jajko(...)kajmakowej umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie, żeby masę łatwo było rozprowadzić. Kajmak wykładamy na herbatniki i leciutko solimy. Posypujemy orzeszkami ziemnymi i żurawiną. Jeszcze tylko posypcie dodatkowo tartymi orzechami włoskimi. Pycha! Ciasto wstawiamy do lodówki na noc. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Pikantna tarta z młodą kukurydzą 4 sery. Zdrowy, ciekawy pomysł na kolację. 157

150g łyżeczka oleju rzepakowego ricotta 50g ser brie 50g cheddar 50g ser z niebieską pleśnią stilton 50g 100ml mleka 2 jajka sól, pieprz, chilli Sposób przygotowania: Spód do tarty: Mąkę zagnieć z masłem oraz żółtkiem. Rozwałkuj i wyłóż do foremki do pieczenia ( u mnie dość mała bo 20cm). Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny. Następnie podpiecz(...)minut 180 º C. Kolby kukurydzy podsmaż na patelni z łyżeczką oleju rzepakowego. Dopraw solą oraz chilli. Jajka wymieszaj z mlekiem oraz solą i pieprzem. Na podpieczony spód tarty wyłóż kukurydzę, rozkrusz cztery sery i zalej mieszaniną jaj z mlekiem. Zapiecz w piekarniku – około 25 minut

wysmienity
Babka marmurkowa z polewą czekoladową 160

jajek (M) 1 szklanka cukru 16 g cukru waniliowego 1,5 szklanki mąki tortowej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia ¾ szklanki oleju Masło do formy Bułka tarta do formy Polewa czekoladowa: 125 g margaryny 0,5 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki mleka Jajka ubijamy na puszystą pianę, stopniowo dosypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Mąkę(...)oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Partiami wsypujemy mąkę do masy oraz stopniowo dolewamy olej. Miksujemy na gładką masę. Połowę ciasta przelewamy do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki. Do reszty ciasta dosypujemy kakao i ponownie miksujemy.  Wylewamy na jasną masę wokół babki. Babkę pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
Mazurek Paryski Wielkanocny 204

użyłam firmy Jamar puszka kajmaku  - użyłam o smaku kakaowym migdały, nerkowce, kandyzowana skórka pomarańczy, żurawina - na co macie ochotę na wysmarowanie blachy: masło i bułka tarta Przygotowanie ciasta kruchego: Mąkę z masłem siekam nożem, dodaję cukier puder, jajko(...)mleko (lub śmietanę), wszystko razem mieszam. Odstawiam na 30 minut do lodówki. Z zimnego ciasta formuję placek i wykładam nim formę uprzednio posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Taki placek smaruję równomiernie marmoladą. Przygotowanie ciasta maślanego: Masło ucieram z cukrem, dodaję 2 jaja, a na końcu wsypuję mąkę, całość dobrze mieszam. To ciasto wykładam na ciasto

Zasmakuj Kuchni
Babka piaskowa z makiem 136

mąki ziemniaczanej kostka margaryny 250 g cukru 4 jajka 1 szklanka maku 1 i 1/2  łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki mleka aromat migdałowy tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Ucieramy margarynę, stopniowo dodając jajka, następnie cukier. Do masy powoli dodajemy(...)obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dolewamy mleko i aromat oraz wsypujemy suchy mak. Ucieramy dokładnie ciasto. Ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem (masło lub margaryna) i wysypanej tartą bułką.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Pieczemy około godziny. Przed wyjęciem sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto już jest upieczone.  Babka piaskowa z makiem kiedy

Rusty Fork
Babka biszkoptowa z olejem 172

pieczenia – 1/2 szklanki oleju – 1 łyżka kakao – 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej/3 łyżki wody Do smarowania blaszki – 1 łyżka masła – 1 łyżka tartej bułki Do dekoracji – 1 tabliczka białej czekolady/ 5 łyżek śmietanki słodkiej – 1/2 tabliczki ciemnej czekolady/ 3 łyżki słodkiej śmietanki – zblanszowane migdały   Wykonanie: – Białka ubić(...)ubijać. – Wbijać po jednym żółtku, następnie wlewać powoli olej. – Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. – Formę na tartę wysmarować masłem i posypać tartą bułką. Użyć jednej dużej formy lub dwie mniejsze. – Wlać połowę masy do blaszki. – Drugą połowę wymieszać z kakao i kawą

To co kocham
PIECZEŃ RZYMSKA Z JAJKIEM I SZPINAKIEM 249

świąteczne menu… SKŁADNIKI : mięso mielone – pół kilo – 500 g jajka – 4 sztuki cebula – 1 sztuka szpinak mrożony – pół opakowania czosnek – 4 ząbki koncentrat pomidorowy – 2 łyżki bułka tarta – ½ szklanki – 100 g lubczyk suszony – 2 łyżeczki przyprawa do mięsa mielonego(...)łyżeczki sól i pieprz śmietana – 2 łyżki margaryna – ¼ kostki – 50 g PRZYGOTOWANIE : 3 jajka ugotować na twardo. Mięso mielone przełożyć do miski, wbić pozostałe jajko i wsypać bułkę tartą. Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Czosnek – 2 ząbki oraz cebulę obrać i zmielić lub bardzo drobno posiekać. Dodać do miski z mięsem. Pokroić margrynę i również dodać

kuchniabellissima.wordpress.com
Wielkanocne menu – 10 najciekawszych przepisów 7375

gustu Babka wielkanocna – galaretka Nie wiem czy mi się uda ale bardzo chciałabym też spróbować tej wielkanocnej tarty z jajkami – prawda że piękna? Wielkanocna tarta z jajkami Pasztet to u mnie też tradycja ale takiego nie próbowałam – pasztet z jajek Pasztet z jajek Żurek wielkanocny – niby wsędzie taki sam a jednak każdy

Mama z miasta