Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży)

Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży)

Farinata, włoski placek z ciecierzycy (Pizza bezglutenowa, bez drożdży)

Dziś pokażę Wam, jak w prosty sposób zrobić bezglutenowy spód do pizzy . Dobrze wiecie, że daleko trzymam się od skomplikowanych przepisów i długich list nietypowych składników, dlatego receptury bazujące na wymieszaniu ze sobą kilku mąk bezglutenowych nie są dla mnie. W zamian zdradzę Wam pewien patent zaczerpnięty z kuchni śródziemnomorskiej. Farinata to wywodzący się z kuchni liguryjskiej placek z mąki z ciecierzycy. Tradycyjnie piecze się go w piecach opalanych drewnem w specjalnych miedzianych formach i p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Chilli Czosnek i Oliwa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.