tarta - 42848 przepisów (strona:382/2857)

Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem 131

opakowanie, 275g Jajko 3 jajka Mleko 70ml Sól do smaku Pieprz do smaku Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 200℃ Ciasto francuskie wyłożyć na blaszce do tarty. The post Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem 82

Tarta na cieście francuskim z ricottą, kurczakiem i pomidorami. Składniki Ciasto francuskie(...)Jajka 2 duże Ser Ricotta 500g Cebula dymka 2 cebulki + 3-4 duże łodygi szczypiorku z tych cebulek Piersi z kurczaka 2 pojedyncze The post Tarta na cieście francuskim z ricottą i kurczakiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Tarta z kurkami i kurczakiem 190

masło i podsmażamy kurki z małą posiekaną cebulką. Kiedy odparują zdejmujemy z patelni i kładziemy mięso. Również podsmażamy i pozostawiamy do wystudzenia. Zagniatamy ciasto i wylepiamy formę do tarty, rozmiar standard.  Nakłuwamy widelcem i podpiekamy w temp 180 st przez 14 min.  Mięso mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i ziołami. Śmietanę twaróg żółtka i żółty(...)odrobinę tartego sera możemy zostawić do posypania) dodajemy przyprawy, rozbijamy przy pomocy blendera na jednolitą masę.  Podpieczony spód wyjmujemy z piekarnika, rozkładamy mięso z zieleniną, po czym zalewamy połową polewy. Zapiekamy przez 10 min.  Na wierzch wykładamy kurki i zalewamy resztą polewy. Posypujemy niewielką ilością sera. Zapiekamy jeszcze 15 min.   Tartę podajemy z sałatami sezonowymi

Gotowanie jest łatwe
TARTA Z PIANKĄ I TRUSKAWKAMI 160

mniejsze kawałki masło, siekamy i dodajemy jajko lub żółtka. Szybko zagniatamy ciasto i chowamy na 1 godzinę do lodówki, lub na ok. 30 minut do zamrażarki. Formę na tarte wykładamy papierem (wycinamy kółko z papieru) Ciasto wałkujemy, wylepiamy aż po same brzegi. Nakłuwamy i pieczemy w 190 st. C aż do zarumienienia ciasta (ok. 20-30 minut) PIANKA: Galaretkę(...)rozpuszczamy w 0,5 szklanki wody, gdy przestygnie ubijamy mleczko aż się zapieni. Wlewamy galaretkę i chwilkę miksujemy. Na tarte układamy pokrojone na mniejsze części truskawki, zalewamy tężejącą pianką (troszkę jej zostanie ;) Chowamy do lodówki. Dekorujemy

Pani na deser
Kruche serce z orzeźwiającym musem agrestowym i bezowymi rozetkami 106

Krucha tarta nadziana orzeźwiającym i lekko kwaskowym agrestowym musem, który idealnie komponuje się z opaloną słodką bezą. Kruche ciasto z owocami rosnącego w ogrodzie agrestu to zdecydowanie smak mojego dzieciństwa i wspomnienie rodzinnego ciasta, do którego chętnie wracamy przy wspólnej kawie. Składniki: Ciasto kruche: 250g mąki pszennej 125g masła 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku(...)czas miksując gorący syrop, miksować aż do momentu uzyskania masy bezowej o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Gotową bezę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na całej powierzchni tarty. Następnie rozetki opalić palnikiem i udekorować świeżymi kwiatkami. Miłość starannie zamknięta w szklanym słoiczku... Konfitura agrestowa - zdrowie zamknięte w słoiku. Konfitura otrzymywana jest przez odszypułkowanie owoców agrestu

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z rabarbarem i orzechami laskowymi 103

rabarbaru, 2 białka, 100 g cukru pudru, 10 g cukru waniliowego, 140 g orzechów laskowych, 1 łyżka soku cytrynowego, szczypta soli, masło do wysmarowania formy, bułka tarta do wysypania formy, Mąkę, pokrojone masło, cukier(...)żółtka włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty (26 cm średnicy) wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut . Rabarbar obrać

królestwo garów
Tarta z ciasta typu francuskiego własnej roboty ze szpinakiem, twarogiem ricotta i żółtkami 157

Tarta z ciasta typu francuskiego własnej roboty ze szpinakiem, twarogiem ricotta i żółtkami Ciasto na tę pyszną tartę zrobiłam sama, wiadomo,że takie będzie zdrowsze no i nie zawsze mamy w domu gotowe ciasto francuskie. Jest łatwe w wykonaniu i super smaczne. Pozdrawiam i smacznego 👌😋@zielonacukinka SKŁADNIKI NA CIASTO TYPU FRANCUSKIE 500g mąki około 290ml wody 30ml oleju(...)oliwek szczypta soli DO NADZIENIA 350g mrożonego szpinaku 500g twarogu ricotta por lub cebula 5 jajek 2 łyżki tartego żółtego sera sól,pieprz,gałka muszkatałowa olej z oliwek Tortownica ok. 32cm SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do naczynia wsypać mąkę dodać wodę ze szczyptą soli oraz olej. Wyrobić ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Podzielić ciasto na 4 części 2 większe około

zielonacukinka
Tarta ze szparagami 152

Krucha, chrupiąca tarta ze szparagami i nadzieniem śmietanowo-serowym to moja propozycja sezonowego obiadu. Składniki: Ciasto: 220g mąki pszennej 120g masła 1 jajko 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masło do wysmarowania formy Nadzienie: 1 pęczek zielonych szparagów 1 jajko 170g  śmietany 30% 150g żółtego sera 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie: 1. Ciasto: Wszystkie składniki(...)szerokość odpowiadającą formie. Następnie rozgrzać masło, wrzucić szparagi i lekko obsmażyć. 3. Jajko wymieszać ze śmietaną, startym żółtym serem, doprawić do smaku solą i pieprzem. 4. Na podpieczony spód tarty wylać masę serowo-śmietanową, na wierchu ułożyć obok siebie szparagi i oprószyć solą i pieprzem. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec jeszcze przez około

Szalona Kuchnia Eweliny
Naleśniki z drobiowym nadzieniem 134

łyżki oleju bazylia, oregano sól, pieprz, cukier Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 i 1/2 szkl. mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz, cukier Dodatkowo: około 100 g tartej mozzarelli listki bazylii Przygotowujemy naleśniki (np wg TEGO przepisu, z pomniejszeniem ilości cukru do około 1/2 łyżeczki LUB piwne naleśniki wg TEGO przepisu). Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek drobno(...)Gotowe naleśniki układamy w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu naleśników rozprowadzamy sos pomidorowy, Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Po tym czasie naleśniki posypujemy tartym serem i zapiekamy kolejne 10-15 minut (do rozpuszczenia się sera). Przed podaniem posypujemy bazylią

Smaki Na Talerzu
Krucha tarta cytrynowa z bezą 102

Krucha tarta cytrynowa z bezą. Obłędne połączenie idealnie kruchego ciasta, puszystego kremu i bezy. Artykuł Krucha tarta cytrynowa z bezą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Tarta z fetą i szpinakiem na cieście francuskim 126

Lubię tarty. Szczególnie te o wyrazistym smaku. Feta, owczy jogurt i czosnek taki smak zapewnia. Pyszna wytrawna tarta

Stare Gary
Tarta serowa z cukinią i pomidorkami koktajlowymi 123

Smaczna i tania wytrawna tarta na cieście francuskim z serowym nadzieniem z cukinią i pomidorkami koktajlowymi, podana na ciepło od razu po wyjęciu z pieca, doskonały pomysł na przekąskę lub kolację. Forma 23/29 cm SKŁADNIKI: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Nadzienie: 1 cukinia 7-8 sztuk pomidorków koktajlowych lub cherry 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 jajka(...)pieprzu do smaku Szczypta mielonej   gałki muszkatołowej   do smaku Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 200*c Ciasto francuskie rozwinąć z rulonu, wyłożyć dno i boki   formy do tarty, lekko docisnąć. Wyłożyć papierem na wierzchu ciasta , wysypać kuleczki ceramiczne lub groch celem obciążenia, podpiec 10-15 minut w piekarniku . W tym czasie przygotować nadzienie: Cebulę obrać pokroić

Wanilia i Kardamon
Tarta z karmelizowanymi orzechami i budyniem waniliowym 174

chwilę smażyć cały czas mieszając. Kiedy tarta wystygnie wypełnić budyniem, na budyń wyłożyć orzechy i wyrównać. Przed podaniem schodzić przez około 1,5 godziny. Smacznego Artykuł Tarta z karmelizowanymi orzechami i budyniem waniliowym pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Kotleciki z mięsa z rosołu i ryżu 179

mięsa z rosołu i ryżu Drukuj przepis Porcji: 8-10 Czas gotowania: 40 minut Składniki 300 g gotowanego mięsa z rosołu 100 g ugotowanego ryżu 2 jajka szklanka bułki tartej średnia cebula ząbek czosnku łyżeczka tymianku łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przepis 1 Mięso, cebulę i czosnek mielimy maszynką do mięsa, a następnie(...)ryżem. 2 Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę - masa ma mieć taką konsystencję, aby swobodnie formowała się w kotelciki. Kiedy jest za rzadka, dodajcie odrobinę bułki tartej. Masę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. 3 Formujemy z niej kotleciki i obtaczamy każdy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, powinien on zakrywać całe dno patelni

Kuchnia Bazylii