tarta - 42848 przepisów (strona:2333/2857)

Wegański, bezglutenowy krupnik jaglany, Święto Kina 9-10 grudnia 187

kapusta stożkowa, marchewka, pietruszka, por, cebula, czosnek, ziemniaki i mnóstwo ziół i przypraw (ziele angielskie, liście laurowe, wędzona papryka, majeranek, lubczyk, jałowiec, sól, czarny pieprz, koperek). Składniki kroimy lub trzemy na tarce, wrzucamy do dużego gara (warzywa można podsmażyć na oleju), doprawiamy i gotujemy do miękkości. Gotowe.  Święto Kina to ogólnopolska akcja społeczna promująca polską kinematografię, oglądanie filmów oraz

Qlinarnie i Qlinarnie
Ciasto kawowe z piernikami dla dorosłych 193

Ciasto z piernikami to absolutny świąteczny hit. Po pierwsze można go zrobić 2-3 dni wcześniej by składniki się "przegryzły". Po drugie efektownie wygląda. Po trzecie smak ma wyrazisty, kawowy, smakuje rewelacyjnie. Po następne 😉 może być tylko w wersji dla dorosłych, bo dzieci i tak kawy nie lubią. Same plusy. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Placki z pasternaku z piekarnika - bezglutenowe 207

korzeń pasternku - 1 ziemniak - 1 jajko - 4 łyżki mąki z tapioki  do kupienia tutaj  lub mąki ziemniaczanej - 1 łyżka suszonego koperku - 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Warzywa trzemy na tarce: pasternak na dużych oczkach, ziemniak na najmniejszych. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dobrze mieszamy.  Nakładamy po łyżce ciasta ba blachę wyłożoną papierem

Szkrab Je Sam
Kruche ciasteczka 115

które chętnie sięgamy, w pracy, w domu, przed tv. Proste w przygotowaniu kruche ciasteczka a ile radości! Praktycznie każde inne, fantazyjne wzory, jedne z makiem, drugie z orzechami, trzecie kakaowe, i tak bez końca. Każde pyszne, zasługuje na spory kęs Kruche ciasteczka z rozmaitymi smakowitymi dodatkami Składniki: 300 g mąki tortowej typ 450 150 g miękkiego masła 150 g białego

Zasmakuj Kuchni
Tarcioki 138

Składniki 500 g ziemniaków 150 g mąki ziemniaczanej 300 g boczku wędzonego 2 cebule sól       Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki trzemy na tarce o małych oczkach, odciskamy, płynu nie wylewamy (jeszcze może nam się przydać). Dodajemy mąkę, sól, dokładnie wyrabiamy (jeśli masa jest za sucha, dolewamy trochę płynu z odciśniętych ziemniaków). Łyżką

R'n'G Kitchen
Kruche - kakao - dżem truskawkowy - beza 157

masę. Ciasto podzieliłam na 2 części. Pierwszą część zostawiłam do przygotowania spodu, a do drugiej dodałam 2 łyżki kakao i włożyłam do zamrażalnika na pół godziny. Przygotowałam formę na tartę o średnicy 29 cm. Wysmarowałam ją masłem i wyłożyłam kruche ciasto na spód. Nadzienie: - 2 dżemy truskawkowe Łowicz Na spód wyłożyłam 2 dżemy truskawkowe Łowicz, a następnie starłam na grubych

Receptura smaku
Ciasto budyniowiec ze śmietankową pianką-rewelacyjne i szybkie 6303

ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szkl gorącej wody i mieszamy.Studzimy i dodajemy do śmietany miksując chwilkę  na najwyższych obrotach Masę śmietankową wykładamy na ciasto,trzemy na nią czekoladę i wstawiamy na noc do lodówki Ciasto pięknie się kroi i rewelacyjnie smakuje gorąco Wam je polecam :) SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Kolorowa zapiekanka ryżowa z parówkami (bezglutenowa) 159

Następnie dodajemy kukurydzę, groszek mrożony i pokrojone w kosteczkę papryki. Mieszamy. Solimy łyżeczkę soli oraz pozostałe przyprawy, tak konkretnie, żeby smak zapiekanki nie był jałowy. Mieszamy. 2. Na wierzch trzemy ser na tarce o grubych oczkach i jeszcze sypiemy trochę czerwonej słodkiej papryki. 3. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem (do 200 bez termoobiegu) i wkładamy zapiekankę do nagrzanego

Kawa z mlekiem
Kartacze z serem (bezglutenowe + wersja wegańska) 186

wraz z oregano. Gdy się podsmaży to dodajemy tę cebulę do rozdrobnionego widelcem tofu. Solimy, pieprzymy i ten rodzaj farszu jest już gotowy. 3. Surowe obrane i umyte ziemniaki trzemy na tarce na papkę. 4. Boczek pokrojony w kosteczkę podsmażamy na złoto. W wersji wegańskiej pomijamy ten etap. Wszystkie kartacze smażymy i podajemy z kleksem jogurtu sojowego. 5. Przetarte ziemniaki

Kawa z mlekiem
Makowiec Japoński 2697

pokrywkę zdejmujemy i ponownie odstawiamy, do przestygnięcia. Na durszlak kładziemy czystą, bawełnianą ściereczkę lub gazę i odsączamy partiami mak. Dokładnie wyciskamy, by pozbyć się mleka. Obrane ze skórki jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Gdyby były bardzo soczyste, lekko je odciskamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem oraz żółtkami na puch. Dodajemy jabłka, kaszę mannę, mak i proszek do pieczenia

Smaki Na Talerzu
Pijane śliwki pod bezą 146

śliwowicy 4 białka 1 łyżeczka cynamonu 50 g masła 0,5 kg śliwek mąka  + tłuszcz do formy + fasola + papier do pieczenia. Wykonanie: Formę na tartę o średnicy 24 cm smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką i wykładamy formę ciastem francuskim nie zapominając o brzegach. Nadmiar ciasta odcinamy. Na górę ciasta wykładamy papier do pieczenia i wysypujemy

W Moim Magicznym Domu
Najlepsze przepisy października 122

minut. Czego chcieć więcej Miejsca drugie: Dyniowy sernik bez pieczenia Dynie to nieustający hit, można z nich robić wszystko i smakują rewelacyjnie w każdym wydaniu. Nawet jako sernik. Miejsce trzecie: Mus czekoladowy Aksamitny, mocno czekoladowy, delikatny i puszysty, przygotowany – uwaga – z batata. Miejsce czwarte: Mini ciasta dyniowe Kolejny przepis z użyciem dyni, ale to moje ulubione jesienne warzywo

PaleoLife
Kurczak z rożna z piekarnika 342

powierzchni). Kurczak pieczony na rożnie piekł się równomiernie, co można było zaobserwować bez otwierania piekarnika, miał rumianą, chrupiącą skórkę, a po rozkrojeniu był soczysty i idealnie dopieczony, – po trzecie posiada funkcję rozmrażania (zamrożony produkt wkładamy do piekarnika, włączamy funkcję rozmrażanie, a po chwili produkt jest gotowy do przetwarzania) . ta funkcja sprawdza się u takich osób jak ja, które zapominają

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
KURCZAK W SOSIE MARCHEWKOWO-POMARAŃCZOWYM 111

około 1 min, aby tylko białko mięsa się ścięło. Wyciągamy na talerz. Marchewki obieramy, myjemy, suszymy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Imbir obieramy i trzemy na tarce na ostrych oczkach. W wysokiej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i smażymy do zeszklenia. Do cebuli dodajemy marchewkę, imbir i mieszamy. Pomarańczę sparzamy wrzątkiem, ścieramy z niej skórkę

Kuchnia MagdaLeny
Gruszkowe Cappuccino 810

zanurzamy w kawie dosłownie na sekundę z każdej strony i układamy obok siebie na masie. Przykrywamy je resztą masy cappuccino, wyrównujemy. Odkładamy w chłodne miejsce. Gruszki obieramy ze skórki, trzemy na tarce na drobnych oczkach, po czym umieszczamy je w rondelku. Gotujemy gruszki około 5 minut, po czym miksujemy je na gładki mus. Galaretkę wymieszaną z żelatyną zalewamy gorącą wodą

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania