tarta - 42848 przepisów (strona:2326/2857)

SZYBKIE I PROSTE TRUSKAWKOWE BABECZKI NA MAŚLANCE ZE SŁODKĄ KRUSZONKĄ 148

Jeśli nie lubisz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, nie potrzebna Ci satysfakcja z wykonania bardziej skomplikowanych ciast, (spróbuj  truskawkową chmurkę  , lub tartę z pianką i bitą smietaną ) i nadal masz ochotę na wypieki z  truskawkami, to te babeczki są dla Ciebie! Bardzo proste i szybkie, pulchne i mięciutkie, idealne na podróż, chwilę relaksu i zapomnienia

Upiecz sobie babeczkę
SURÓWKA Z GOTOWANYCH BURAKÓW I KOPRU 167

łyżki jogurtu naturalnego ➤Sól pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Buraki myję,obieram ze skórki. Do garnka z posoloną wodą ,wkładam buraki i gotuję ok 30min.  Studzę a następnie trę na tarcę na grubych oczkach. Koper dokładnie kroję i przekładam do miski.  Szalotkę obieram i drobno kroję, dodaję do miski.  Doprawiam solą i pieprzem oraz jogurtem naturalnym.  Dokładnie

Gotowanie Patki
Fasola w pomidorowym sosie 134

suszonego oregano sól i pieprz do smaku 1 łyżka oleju do smażenia Wykonanie: Cebulę, czosnek i marchewkę obieramy i myjemy. Cebulę kroimy na wiórka, czosnek drobno siekamy, a marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek i smażymy aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy przyprawy i startą marchewkę i smażymy przez kilka minut. Można

Lamarida.pl
Sałatka z wędzonym twarogiem 208

łyżki oliwy Umytą sałatę dzielimy na mniejsze części. Wkładamy do salaterki. Pomidory nacinamy z wierzchu na krzyż. Przelewamy wrzątkiem. Obieramy ze skórki i kroimy na ósemki. Obraną marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki lub za pomocą maszynki do jullienne na krótkie słupki. Koperek drobno siekamy. Sos sałatkowy przygotowujemy wg instrukcji zamieszczonej na opakowaniu: przesypujemy do szklanki, wlewamy 2 łyżki wody

Smaki Na Talerzu
Szybkie ciasto z rabarbarem 156

połączyłam jajka, olej i śmietanę. Mokre składniki wlałam do miski z suchymi składnikami, energicznie i krótko mieszając, tylko do ich połączenia. Rabarbar umyłam, pokroiłam na małe kawałki. Formę na tartę o średnicy 29 cm wysmarowałam masłem, wylałam ciasto i dodałam rabarbar, lekko wciskając go w ciasto. Ciasto piekłam w temp. 170 st. C przez 30 minut

Receptura smaku
Muffiny jogurtowe z rabarbarem 118

Przyniosła mi też rabarbar. Pamiętam jak moja mama robiła nam z rabarbaru ucierane ciasto, kompot, ja postanowiłam zrobić muffiny. Psyt – zostało mi jeszcze kilka łodyg chyba niebawem zrobię tartę z musem rabarbarowym 2 łodygi rabarbary umyłam, obrałam ze skórki, pokroiłam w plastry i posłodziłam. Czekały tak na ciasto muffinkowe. Składniki na muffiny: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru

MojaQchnia.pl
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 217

myślałam wtedy o drugim dziecku. A tu niespodzianka i po kilku miesiącach okazało się, że będę mamą po raz drugi. Dla bloga miało to takie znaczenie, że zrobiłam tartę z kurkami, ludzie pisali miłe komentarze, a ja nie mogłam patrzeć na zdjęcia, bo mdliło mnie niemiłosiernie.  Później urodził się Franio i wszystko stanęło na głowie. Najpierw nie można

bistro mama
Sałatka do obiadu/grilla 200

problematyczną 😉 po pierwsze – nie wszystko do wszystkiego pasuje. Po drugie nie każdy wie co ze sobą łączyć, żeby smakowało. Po trzecie – jak… Artykuł Sałatka do obiadu/grilla pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Pyszna surówka obiadowa (z marchewki) 180

Skworcu 2 pełne łyżki naturalnego jogurtu około 3-4 łyżek majonezu (najpierw dajemy mniej) sól i czarny mielony pieprz do smaku – u mnie Skworcu Przygotowanie: Marchewki obieram i trzemy na tarce. Por kroimy najpierw wzdłuż, a następnie w cieniutko, dodajemy do marchewki. Kolejno dokładamy jogurt naturalny, majonez (najpierw mniejszą ilość), granulowany czosnek i doprawiamy całość do smaku solą

Słodkie okruszki
malinowa pianka - ciasto kruche z malinami 170

troszkę wszystko ubije, dodajemy kolejno cukier waniliowy, dwa budynie, na koniec pół szklanki oleju. Wylewamy na podpieczony spód. Można go schłodzić troszkę, jednak ja robię szybko. Wyciągam, wylewam, układam, trę i pakuję do piekarnika. Tłumacząc z mojego języka: Wylewam masę na ciasto, układam maliny, ścieram drugą zamrożoną część ciasta. Wsadzam do piekarnika na ok. 1 godzinę. Nie ma potrzeby więcej

Pieprzyć z Fantazją
Surówka kolesław (wegańska) 141

sól i pieprz (do smaku) syrop z agawy lub cukier do smaku (opcjonalnie) Wykonanie: Cebulę, jabłko i marchewkę obieramy i myjemy. Cebulę i jabłko kroimy w kostkę, a marchewkę trzemy na dużych oczkach tarki. Kapustę białą i czerwoną drobno szatkujemy. Do blendera wrzucamy wypestkowane awokado bez skórki, jogurt, musztardę i sok z cytryny. Miksujemy aż uzyskamy gładką konsystencję. Pokrojone warzywa

Lamarida.pl
Drożdżówki z rabarbarem i kruszonką 156

drożdżówka z filiżanką gorącej kawy stanowi idealną alternatywę. Jeszcze w domu się ociepli od piekarnika :P Co prawda ja dziś nie mam w planach drożdżówek, ale najzwyklejszą na świecie tartę z rabarbarem, mam ogromną ochotę upiec. Zwłaszcza, że przyjeżdża Mama piec chleb w takim piecu opalanym drzewem, którego wieki nie jedliśmy, więc pasuje mieć coś na słodko do jutrzejszej kawki

Kuchnia w czekoladzie
Zupa szparagowa (zielone szparagi) 111

korzystajmy i jedzmy je pod każdą postacią. Dzisiaj mam dla Was zupę krem z zielonych szparagów. Podałam ją  z ptysiowym groszkiem. Jest bardzo smaczna i wiosenna. Polecam również tartę ze szparagami  , szparagi z jajkiem , pieczarki faszerowane szparagami   i inne. Jeżeli Państwo przygotowaliście danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Za co bardzo

O kuchni z uczuciem
Owoce w cieście francuskim 200

długiego czekania. Przepis jest genialny w swojej prostocie. Rozwijamy rulonik, nakładamy połówki jabłek i gruszek, wycinamy dowolny kształt, najlepiej obrys owoca i gotowe. W ostatnim poście podałam przepis na tartę z gruszka i serem rogueford: tutaj. Do jej zrobienia użyjemy tylko kawałka ciasta

dolcevitainmykitchen
Dorsz pieczony z warzywami 156

Filet z dorsza skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy szczyptą soli, pieprzu. 5. Por i paprykę kroimy w plasterki. 6. Marchew obieramy i trzemy na tarce. 7. Dorsza z dodatkiem pora, papryki, marchewki, koperku, masła, szczypty soli i pieprzu owijamy w folię aluminiową. 8. Dorsza z warzywami pieczemy w 180 stopniach C ok. 20-25 min. 9. Dorsza podajemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach

Proponowane wyszukiwania