tarta - 42848 przepisów (strona:2332/2857)

Pomarańczowe muffinki z krówką 211

stronie  http://www.krowki-reklamowe.biz.pl/ (o krówkach pisałam Wam już tutaj ) Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem i startą skórką z pomarańczy (na drobnych oczkach, trę bezpośrednio do miski). Składniki mieszamy drewnianą łyżką. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. Następnie łączymy obie miski (do suchych dodajemy mokre) i mieszamy całość łyżką tylko do połączenia składników. Formę

Słodkie okruszki
Kryzysowa wigilia - tradycyjna. 146

buraki - jabłka  - olej rzepakowy Wykonanie: Buraki obieramy i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni. Ile czasu, zależy od wielkości. po godzinie proponuję sprawdzać. Jabłka też obieramy, ale trzemy na drobnej tarce. Jabłka mieszamy z olejem, a buraki kroimy na cienkie plasterki. Ja podałem jak widać na talerzu po lewej, ale może będziecie mieli lepsze pomysły. Szczodraki ze śliwkami

Kryzysowa Książka Kucharska
Surówka z kiszonej kapusty 151

marchewka Łyżeczka octu jabłkowego Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko myjemy, następnie obieramy ze skórki. Trzemy na tarce o dużych oczach i dodajemy do kapusty. Doprawiamy przyprawami oraz octem i mieszamy. Odstawiamy na pół godzinki do przegryzienia i podajemy. Smacznego

Kolizje Smaków
Tarta makowo-serowa 208

masy makowej 1 jabłko 1 białko Dodatkowo: kandyzowane owoce do dekoracji 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia. 2. Składniki na masę serową dokładnie miksujemy. Przygotowujemy masę makową: jabłko obieramy, ścieramy

Szefowa kuchni
KREM SPECULOOS 132

wszystkich miłośników ciasteczek korzennych Speculoos i nie tylko :) . Krem jest pyszny, świetnie się sprawdzi jako dodatek do pieczywa, naleśników, tart i innych deserów. Krótko mówiąc cały aromat i smak ciasteczek zamknięty w słoiczku :) Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Słodkie zapomnienie
KRUCHE TARTE CIASTO Z RABARBAREM I BEZĄ 149

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Słodkie zapomnienie
SERNIK NA KRUCHYM, TARTYM CIEŚCIE 167

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Składniki ( forma25x34cm): Kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 5 łyżek cukru pudru 1 płaska

Słodkie zapomnienie
CIASTO KAKAOWE BEZ MLEKA I JAJEK 151

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ciasto które uwielbiam, po pierwsze jest szybkie,   po drugie proste, po trzecie wilgotne, po czwarte kakaowe, po piąte bez jajek i mleka , a po szóste za każdym razem może smakować   inaczej dzięki dodatkom, piekłam różne kombinacje i za każdym razem wychodzi pyszne. A na dodatek ciasto

Słodkie zapomnienie
SAŁATKA Z BURAKÓW KISZONYCH 185

ogórki kiszone ● 2 jajka ugotowane na twardo ● 4 łyżki majonezu ● 2 kwaśne jabłka ● Sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: WERSJA STANDARDOWA: Buraki, jabłka, ogórki kroimy w drobną kostkę, jajka trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy majonez  oraz przyprawy, wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać. Sałatkę można podać np. w kieliszkach WERSJA WARSTWOWA: Majonez doprawić przyprawami do smaku

RAROSSA
Knedle z kiszoną kapustą, morelami, grzybami... wg Ewy Wachowicz 166

pozostanie w mojej pamięci na zawsze. Z kilku powodów. Po pierwsze poznałam niezwykłą, fascynującą osobę, jaką jest Pani Ewa Wachowicz. Po drugie, zobaczyłam jak wygląda nagranie do programu. Po trzecie wystąpiłam w telewizji z moją wnuczką Milenką, a na koniec... dostałam fantastyczne prezenty od Pani Ewy. Prezenty też pozostaną na zawsze w mojej pamięci i na półce z książkami

Kuchnia u Krysi
Francuska przekąska z mięsem i cukinią - z piekła rodem 210

mielony do smaku, sól do smaku, ser żółty ok. 50 g, ponadto: świeża rukola. Przy gotowanie: Umyty i osuszony filet, kroimy w dowolne, mniejsze kawałki, mielimy lub miksujemy. Cukinię trzemy na grubej tarce, odciskamy i przesmażamy na patelni z dodatkiem oleju chili, delikatnie solimy, studzimy. Do zmielonego mięsa dodajemy cukinię, ketchup, pietruszkę, doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Całość dokładnie

Moniki Smakołyki
Sałatka ryżowo-paprykowa s.Marii 132

sypko. Cebulę kroimy w piórka, a ogórki konserwowe w paski lub na plasterki. Pozbawione gniazd nasienny papryki kroimy na cienkie paseczki. Kiełbasę kroimy na paseczki (słupki). Obrany seler trzemy na dużych oczkach tarki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce. Do garnuszka przekładamy koncentrat pomidorowy. Dodajemy zalewę z ogórków konserwowych. Doprawiamy solą, pieprzem i 1-2 kroplami sosu tabasco

Smaki Na Talerzu
Krem cytrynowy-praktyczne porady 135

cytryny Cytrynę parzymy. Ścieramy skórkę z cytryny.Wyciskamy sok z cytryn. Miękkie masło ucieramy na przemiennie z cukrem i sokiem z cytryny. Chłodzimy przez 15 minut. Doskonały krem do tart czy babek. Krem cytrynowy na bazie budyniu: 750 ml mleka 250 g miękkiego masła 150 g cukru(około 3/4 szklanki) 75 g mąki ziemniaczanej(3 łyżki) 70 g mąki pszennej

Ciasta z tradycjami
Lemon curd (krem cytrynowy)- praktyczne porady 178

czyli angielski krem cytrynowy jest jednym z popularniejszych kremów tego typu na świecie. W smaku łączy zarówno kwasowość cytryny , jak i słodycz cukru. Lemon curd można dodawać do naleśników, tart, tartaletek. Nie wątpliwą zaleta jest to, że można przechowywać go nawet do tygodnia w lodówce. Jeśli, ktoś nie lubi zbyt kwaśnego smaku, kremu lemon curd to oczywiście można zastąpić

Ciasta z tradycjami
Kotlet schabowy w sosie z zielonym pieprzem z puree z batatów 187

wodzie do miękkości. Trwa to nieco krócej niż przy gotowaniu zwykłych ziemniaków. Odcedzam i dodaję masło. Teraz wystarczy podusić je z pomocą tłuczka do ziemniaków. Umyte i obrane warzywa trę na tarce lub siekam drobno za pomocą robota kuchennego. Dodaję olej oraz sól do smaku.  Po upieczeniu mięsa przekładam je z sosem do miski i dodaję śmietanę. Dokładnie mieszam

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania