kostkę. Mąkę łączymy z cukrem, dodajemy rozbite trzepaczką jajka, maślankę, masło i ekstrakt z wanilii. Całość ubijamy do momentu połączenia się składników. Dodajemy brzoskwinie i mieszamy łyżką Formę na tartę o średnicy 28 cm smarujemy masłem i wykładamy schłodzonym ciastem spód i brzegi. Nakłuwamy widelcem, na to wylewamy masę z maślanki. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut aż góra
Delusional Trinewykładamy nim dno formy do pieczenia (21x32cm) wyłożonej papierem. Pieczemy około 10-15 minut (do zarumienienia) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podobnie pieczemy pozostałe dwa blaty. Obrane jabłka trzemy na dużych oczkach tarki. Przekładamy do dużego rondelka, wlewamy około 1/4 szkl. wody i dusimy pod przykryciem przez około 10 minut. Po tym czasie do masy jabłecznej dodajemy suche galaretki
Smaki Na TalerzuWitajcie :) Dzisiaj mój blog obchodzi swoje trzecie urodziny. Miał być tort, ale problemy zdrowotne mi to uniemożliwiły. Prościej i szybciej było przygotować muffinki, bo chciałam poczęstować Was czymś pysznym. Powstały w niewiele ponad godzinkę plus zrobienie zdjęć. Myślę, że całkiem, całkiem ładne i mi wyszły, bo, że pyszne to wiadomo. Pamiętam jak zaczynałam swoją przygodę z blogowaniem, mnóstwo obaw
Izabelawkuchnidoprawiamy gulasz sosem sojowym i cukrem (do zrównoważenia gorzkiego posmaku jałowca). Na koniec zaciągamy sos łyżką mąki rozmieszanej w ¼ szkl wody. PLACKI ZIEMNIACZANE Ziemniaki, czosnek i cebulę obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach. Masę przekładamy na sito i odsączamy z nadmiaru płynu. Ziemniaki łączymy z jajkiem, mąką i przyprawami. Placki smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron
KierunekuchniaSkładniki (na 2 porcje): 2 marchewki małe opakowanie twarogu mały jogurt łyżka majonezu łyżeczka musztardy (opcjonalnie) sól Przygotowanie: Marchewki obieram i trę na drobnych oczkach na tarce. Mieszam z resztą składników, aż powstanie gęsta pasta (można użyć blendera) i przyprawiam do smaku. Najlepiej smakuje na pszennym toście posypana świeżym pieprzem
cinnamonandmintfoodlaurowy i piramidkę smaku. Wywar gotować około pół godzin. Dodajemy kaszę i gotujemy ją zgodnie informacją na opakowaniu ( u mnie 15 minut). Pod koniec gotowania wyciągamy warzywa i trzemy je na tarce jarzynowej. Mięso wyciągamy i obieramy w kawałki. W międzyczasie wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, dodajemy starowane warzywa i mięso rozrobione. Doprawiamy dolą i pieprzem. Całość zasypujemy natką
Kulinarne przygodyświeżo mielona sól Kosztujemy kapustę kiszoną, jeśli jest gorzka to płuczemy wodą. Następnie kroimy kapustę na mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Marchewkę i jabłko myjemy, obieramy ze skórki. Trzemy na tarce o dużych oczach i dodajemy do kapusty. Cebulę obieramy i siekamy na kawałki. Selera przekrajamy na pół i siekamy w plasterki. Wszystko umieszczamy w jednej misce i doprawiamy
Kolizje Smakówpieczenia o wymiarach 24/24cm smarujemy olejem kokosowym. Jeśli chcecie użyć innej formy na taką ilość składników będzie pasować też okrągła, wysoka (3,5 -4 cm) ceramiczna forma na tartę albo prostokątna forma 16/27cm. W większej blaszce owsianka wyschnie i będzie zdecydowanie za niska. Raczej nie nada się też tortownica, bo wszystko z niej po prostu wcieknie – to nie jest ciasto
Karo in the Kitchenzdrowej pikanterii ;) Surówka z białej rzodkwi i jabłka 1 korzeń białej rzodkwi 2 jabłka kawałek pora 2 łyżki majonezu lub jogurtu greckiego sól, pieprz sok z cytryny Rzodkiew obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach. Podobnie robimy z jabłkiem. Por myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski. Skrapiamy cytryną, solimy, pieprzymy
Kuchnia smakówsoku z pomarańczy Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i skrobią. Masło i cukier zmiksować na gładką masę. Dodać jedno jajko - miksować. Dodać drugie jajko - miksować. Dodać trzecie jajko - miksować. Dodać skórkę z pomarańczy - miksować. Do tak powstałej masy dodawać stopniowo trochę mąki - trochę soku - trochę mąki - trochę soku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto
Kuchnia smakówprostokąt i złóż go na 3 warstwy. Następnie owiń cisto dużym arkuszem papieru do pieczenia, włóż do torebki plastikowej albo owiń wilgotnym ręcznikiem i na godzinę schowaj w lodówce. TRZECIE I CZWARTE SKŁADANIE W ten sam sposób poskładaj ciasto jeszcze 2 razy, owiń i umieść w lodówce na kolejną godzinę. PIĄTE I SZÓSTE SKŁADANIE Powtórz tę samą operację jeszcze dwukrotnie
Kate's Kitchenkońca w trzech miejscach. Posypuję solą, pieprzem, papryką wędzoną, w środek pierwszego nacięcia wkładam trzy pomidory po długości. W drugie nacięcie wkładam plastry mozzarelli i listki bazylii, w trzecie nacięcie wkładam pomidory. Roladę mocno związuje nitką tak żeby nadzienie nie wypłynęło podczas smażenia. Obsypuję z wierzchu papryką i solą. Smażę na wolnym ogniu na oleju, obracając z każdej strony
wesoła kuchniapapryka, lubczyk oraz cukier puder do smaku opcjonalnie: pół szklanki soku z kiszonej kapusty Przygotowanie: Cukinię myję, odkrawam końce. Marchew, cebulę i czosnek obieram. Na tarce o dużych oczkach trę marchew, cukinię. Cebulę i czosnek drobno siekam. Na oliwie podsmażam warzywa, gdy zmiękną doprawiam, dodaję koncentrat. Mój bigos z cukinii już gotowy
Zasmakuj Kuchnisody - szczypta soli Do utartych z cukrem jajek, dodajemy przesianą mąkę, na zmianę z olejem. Wsypujemy proszek do pieczenia, sodę i cynamon. Mieszamy wszystko razem. Obraną i umytą marchewkę, trzemy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Ciasto pieczemy jakieś 45 minut w 180 st. C. Po wystudzeniu oprószamy pudrem. *blaszka tradycyjna, w mniejszej będzie
Takie tam pichceniełyżki majonez około 3 łyżki jogurt grecki lub naturalny 2 łyżki pieprz do smaku olej do smażenia Seler naciowy myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce z płaskim ostrzem do tarcia ogórków. Kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni z olejem. Dodajemy do selera. Następnie żurawinę lub rodzynki i cebulę siekamy
Kuchnia Paulettes