tarta - 42848 przepisów (strona:2247/2857)

Konfitura z czerwonej cebuli 40

Potwierdzam, że na słodko, ale delikatnie. Konfitura z czerwonej cebuli to świetny dodatek do pieczonych mięs, wędlin, pasztetów, serów czy do dań z grilla. Świetnie sprawdzi się również na tartach, tostach, burgerach czy nawet zwykłych kanapkach z masłem lub smalcem jak kto woli. Składniki: ? 6 cebul czerwonych ? 2 łyżki masła ? 5 łyżek cukru brązowego ? 250 ml wina czerwonego wytrawne

To co kocham
Goutie 61

początku drewnianą łyżką z gorąca, nawet bardzo gorąca wodą. Po drugie, kiedy ciasto będzie, możliwe do ugniata, zacznij je chwilę wyrabiać, oczywiście w razie potrzeby, podsypując mąką. Po trzecie, podziel ciasto na 18 mniejszych kulek, o wadze jakieś 27 gram. Oczywiście zrobimy 9 kulek, drugie, będą kiedyś indziej… Po czwarte podsyp powierzchnię roboczą mąką, połóż jedną z kulek

RafalCook
Decha Vintage vol.1 59

pomocą wiertarki, kołków i kleju. Po drugie chcemy zrobić coś, co wygląda na starą dechę, więc przy pomocy szczotki, młotka, papieru ściernego, dłuta, musimy – zniszczyć – naszą, nowiutką deseczkę 🙂 Po trzecie, kiedy porobimy już dziury, odłamiemy kawałki drewna, szlifujemy, przecieramy papierem ściernym grubszym i oczywiście cieńszym papierem ściernym, nasza nową, starą deskę. Po czwarte deseczki przecieramy gdzieniegdzie świeczką, taką zwykłą świeczką

RafalCook
Rozgrzewająca Herbata 49

będą wspaniale pod suszone. Po drugie, dnia drugiego wsyp do czajniczka wszystkie składniki w ilościach tylko Tobie znanych i wlej gorącą wodę do połowy czajniczka. Oczywiście oprócz miodu. Po trzecie pozwól herbacie się dobrze zaparzyć i wlej ponownie gorącą wodę, tak by, herbata była gorąca. Na koniec nalej przez sitko, dodaj plaster suszonej pomarańczy wlej miodu i…chciałoby się

RafalCook
Orzeszki ziemne po Chińsku 68

drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej olej z orzeszków ziemnych, tak by, przykryć spód patelni, następnie wrzuć orzeszki, po chwili czosnek i dość mocno podsmaż, często mieszając. Po trzecie posiekaj ogórka i cebulę. Po czwarte przełóż orzeszki na papier, usuń czosnek i pozwól im przestygnąć, znaczy orzechom. Na koniec wymieszaj orzechy, sos, ogórki, cebulę i…najlepiej schowaj do lodówki

RafalCook
Bucatini alla Vesuviana 64

nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek. Po drugie wrzuć posiekaną cebulę i chili, chwilę podsmaż. W międzyczasie gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu na wczesne al dente. Po trzecie wlej pomidory, chwilę, gotuj, dodaj kapary, oliwki odrobinę wody z gotowania makaronu, wymieszaj. Po czwarte przełóż makaron bezpośrednio z rondla na patelnię i dodaj ponownie odrobinę wody z gotowania makaronu

RafalCook
CHRUPIĄCE GOFRY- NAJLEPSZY PRZEPIS NA KAŻDĄ GOFROWNICĘ! 315

kapci, jesteście zachwyceni tym przepisem, piszecie mi, że nigdy wcześniej nie jedliście tak dobrych gofrów, że są po pierwsze obłędnie chrupiące, po drugie mega puchate w środku po trzecie wychodzą na każdej gofrownicy! Bardzo mnie to cieszy ;-), jeśli chodzi o gofry to muszę przyznać, że jestem w tym dobra ;-))) Ha hahaha! Co skrywa ten przepis? A no wszystko to zasługa

SMYKWKUCHNI
Pita 146

łyżki Przygotowanie Po pierwsze wymieszaj wodę z drożdżami, cukrem i odczekaj jakieś 10 minut. Po drugie mąkę wymieszaj z solą, wlej mieszankę, olej i zacznij oczywiście wyrabiać ciasto. Po trzecie, kiedy ciasto będzie już sprężyste, włóż je do miski, skrop oliwą, przykryj ściereczką lub zawiń folią spożywczą i odstaw na jakieś 60 minut. Po czwarte przełóż ciasto na powierzchnię roboczą

RafalCook
Dzień Kobiet 61

śmietanę, cukier i żelatynę na pół. Po drugie wlej podzielone mleko i śmietanę do rondla, dodaj espresso, podzielony cukier i zacznij podgrzewać, ale nie gotuj mój drogi czytelniku. Po trzecie wsyp żelatynę, wymieszaj, grzej jeszcze chwilkę i wlej do pojemników, po przestygnięciu, schowaj do lodówki. Po czwarte, kiedy część espresso będzie już – sztywna – przygotuj część mleczną, analogicznie

RafalCook
Śledź pomidorowy Tomatsild 55

sensie słoności, musisz je wymoczyć, mniej lub bardziej, mój drogi czytelniku. Po drugie rozgrzej rondel, wlej oliwę z oliwek i wrzuć pokrojoną w talarki cebulę, chwilę podsmaż. Po trzecie dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj, chwilę podgrzej, dodaj pomidory, dopraw, octem, cukrem, solą, pieprzem i gotuj, często mieszając, aż sos zgęstnieje, po czym, pozwól mu przestygnąć. Po czwarte zimny sos wymieszaj

RafalCook
Tło fotograficzne vol. 2 51

sucho. W międzyczasie kiedy płyta sobie schnie wymieszaj trochę gipsu z odrobiną wody. Po drugie szpachelką nakładaj nieregularne warstwy gipsu, mniejsze, większe, jak tylko Ci się podoba. Po trzecie, zrób kawę i poczekaj, aż gips wyschnie. Po czwarte nałóż czarną farbę, szara farbę i ponownie poczekaj, żeby przeschły. Po piąte nałóż kolor ceglasty, na płytę… … Po nagraniu filmu

RafalCook
Makaronowa sałatka z pieczarkami i porem 84

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w dużą kostkę. Por kroimy na mniejsze kawałki (w „kostkę”), oprószamy solą i odstawiamy na kilka minut, aż zmięknie. Pieczarki trzemy na dużych oczkach tartki lub kroimy na półplasterki. Obsmażamy na rozgrzanym maśle lub oliwie. Pod koniec oprószamy szczyptą soli oraz mielonej słodkiej papryki. Majonez łączymy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku

Smaki Na Talerzu
Sałatka Klinowa 56

pieprzem. Po drugie zrób grzanki, pokrój bagietkę, bułkę, chleb w kostkę, skrop oliwa z oliwek, dopraw solą, pieprzem, wędzoną papryką, wrzuć na rozgrzaną patelnię i chwilę podsmaż. Po trzecie sałatę lodową pokrój na cztery kliny i odetnij ten biały koniuszek. Po czwarte połóż jeden z klinów na talerz, polej sosem, dodaj grzanki, posiekane suszone pomidory, szczypiorek i kostki niebieskiego pleśniowego

RafalCook
Placki z batatów 64

mięta i kolendra, ale możesz też użyć szczypiorku, natki pietruszki) Przygotowanie : Bataty obierz ze skórki. Zetrzyj je na tarce o większych oczkach lub w mikserze ze specjalną przystawką do tarcia. Dopraw bataty przyprawami wskazanymi na liście składników i dodaj jajka oraz mąkę ziemniaczaną. Odstaw na 5-10 minut, aby bataty puściły nieco soku, a dzięki mące ziemniaczanej wszystko się lekko

nietylkopasta.pl
Spam Musubi 58

marketach i sklepach azjatyckich, tudzież internetowych i odstaw do przestygnięcia. Po drugie wyjmij mięso z puszki, ostrożne by go nie rozwalić i pokrój na 5-6 plastrów. Po trzecie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i połóż plastry mięsa i smaż je z dwóch stron na złoto – brązowy kolor. W międzyczasie wymieszaj sos i pokrój nori na paski o szerokości, jakieś

RafalCook

Proponowane wyszukiwania