papierowy, przykryj ręcznikiem papierowym i dociśnij czym odpowiednio ciężkim, by pozbyć się wody. Po drugie pokrój tofu na wielkość kęsa. W międzyczasie wymieszaj, mąkę kukurydzianą, sól i proszek. Po trzecie kostki tofu włóż do mieszanki i bardzo dobrze obtocz. Po czwarte rozgrzej olej rośliny w rondlu, na tyle, by przykryć kostki tofu, wrzuć, oczywiście ostrożnie, kostki i obsmaż
RafalCookpieprz dymka Makaron gotujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu, odcedzamy. Jajka gotujemy na twardo, po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Majonez łączymy ze śmietaną/jogurtem. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz ziołami. W szklanej salaterce układamy warstwowo: połowa makaronu część sosu połowa ogórków 1 puszka tuńczyka
Smaki Na Talerzuwlej olej rośliny, dodaj cebulę i trawę cytrynową, chwilę podsmaż. Po drugie dodaj pastę , wymieszaj, grzej, aż poczujesz fantastyczny zapach. W międzyczasie gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Po trzecie dodaj resztę elementów, bez ryby, wymieszaj i gotuj jakieś 30 minut. Po czwarte dodaj filety ryby i gotuj jakieś 10-15 minut, dopraw w razie potrzeby sokiem z limonki
RafalCookdodaj jackfruit i miąższ z kabaczka, wymieszaj, chwilę podsmaż i dodaj sos. Po drugie gotuj jackfruita pod przykryciem jakieś 30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Po trzecie nałóż zawartość patelni do łódek z kabaczka, przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na jakieś 45-55-65 minut. Po czwarte na ostanie 15 minut, usuń, oczywiście ostrożnie folię
RafalCooksamej grubości. Gulasz Warzywny Ratatouille Po pierwsze rozgrzej piekarnik do 180 stopni. W międzyczasie nałóż do naczynia żaroodpornego sos. Po drugie poukładaj, po okręgu, na przemian warzywa. Po trzecie dodaj dresing, przykryj całość folią aluminiową i wstaw do piekarnika na jakieś 60-70 minut, aż warzywa zmiękną. Na koniec zdejmij folie i piecz jakieś 20-25 minut. Proste prawda
RafalCookoliwek i wrzuć pokrojoną w plastry cukinię, czosnek i cebulę, chwilę smaż, aż całość zmięknie. W międzyczasie makaron gotuj we wrzątku osolonej wody na wczesne al dente. Po trzecie przełóż zawartość patelni do blendera, dodaj skórkę, sok z limonki i zmiksuj na kremowy sos. Po czwarte wlej zawartość blendera na patelnię. Dodaj odrobinę wody z gotowania makaronu i przełóż makaron
RafalCookchwilę je podsmaż. Po drugie pomidorki przełóż do blendera, dodaj burratę i zmiksuj na kremowy sos. W międzyczasie makaron gotuj we wrzątku osolonej wody na wczesne al dente. Po trzecie przelej zawartość blendera na patelnię, dodaj odrobinę wody z gotowania makaronu, kiedy makaron będzie gotowy, przełóż go bezpośrednie z rondla na patelnię i wymieszaj, grzej, aż powstanie kremowy
RafalCookwrzuć pokrojony w kostkę boczek. W międzyczasie obierz paprykę i pokrój na kawałki, dodaj ją do boczku, wraz z cebulą, wymieszaj i grzej, aż całość będzie pięknie pachnieć. Po trzecie wlej passatę, dopraw solą, pieprzem i grzej, aż sos lekko zgęstnieje. Po czwarte przełóż, zawartość patelni do naczynia żaroodpornego, wbij jajka i wstaw do piekarnika, na jakieś 10 minut
RafalCookpierwsze bulion wlej do rondla, dodaj galange, trawę cytrynową i liście limonki kaffir. Po drugie gotuj pod przykryciem jakieś 30 minut, aż poczujesz fantastyczny zapach w kuchni. Teraz po trzecie, dodaj krewetki, gotuj dosłownie 2-3 minuty. Na koniec, przed podaniem dopraw olejem rybnym i sokiem z limonki. Proste prawda… Tom Yum Kathi Do punkt drugiego z powyższego przepisu
RafalCookłyżki soku z cytryny 1 duża czerwona cebula kopiasta łyżka koperku 2 łyżki majonezu 4 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Przygotowanie: Ogórki obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w piórka (półplasterki). Warzywa przekładamy do miski, przeciskamy czosnek, dodajemy sok z cytryny, majonez, śmietanę, koperek, doprawiamy solą
Dieta Rozdzielna i Zdrowiechce – moja 13latka nadal chce i czytamy jej – teraz trudniejszą, ambitniejszą literaturę. Po drugie i wiąże się z punktem pierwszym to Nie zmuszaj dziecka do czytania – czytaj dziecku! Po trzecie Wybierz ciekawą książkę, najlepiej razem z dzieckiem! U nas dwójka starszych kiedy tylko nauczyła się sama czytać płynnie, wybierała komiksy. Najczęściej dzięki licznym obrazkom w komiksach jest po prostu mniej
Dorota SmakujeJajko gotowane na twardo Szczypiorek Kiełki cRc Spreparowanie Po pierwsze buraki, rzedkiewki i ogórki zetrzyj na grubych oczkach. Po drugie włóż warzywa do rondla, dodaj maślankę, jogurt. Teraz po trzecie dopraw cukrem, octem, solą i pieprzem, wymieszaj i schowaj do lodówki, na jakieś 2-3 godziny. Po czwarte, nałóż chłodnik, dodaj ugotowane na twardo jajko, posiekany szczypiorek, kiełki i zajadaj
RafalCooknajlepiej zamykanego. Po drugie wlej zimną wodę i schowaj szkło do lodówki, na 9-12 godzin. Oczywiście najlepiej zrobić to wieczorem, by rano wypić parzoną na zimno kawę. Po trzecie zawartość szkła, należy przelać przez papierowy filtr od kawy, gazę, czy też czystą ściereczka. Pamiętaj mój drogi czytelniku, że potrzebujemy sam napar, bez fusów. Na koniec wkładamy lód do szklanki
RafalCookprzez Harper Kids? Myślę, że większość rodziców ją zna, jest bardzo popularna i lubiana przez dzieci. Jeśli nie, bardzo polecamy! Nam też ta seria książek została polecona. To już trzecie dziecko, któremu czytamy tą serię, dlatego też kolekcja w naszej biblioteczce coraz większa. Zaczęłyśmy z moją najstarszą córeczką, pamiętam od od „Basia i gotowanie”, potem zaczęliśmy po książeczce kupować albo
Dorota Smakuje