tarta - 42848 przepisów (strona:2258/2857)

Gołąbkowe Lasagne 61

biały rdzeń, zwany – głąbem -. Zagotuj wodę w wysokim rondlu. Włóż kapustę i gotuj, aż liście zaczną się oddzielać, by można je pojedynczo wyciągać, pozwól im przestygnąć. Teraz po trzecie mięso, ryż, cebulę, włóż do miski i bardzo dobrze wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Po czwarte wybierz najbardziej zielone i miękkie liście z kapusty. W międzyczasie rozgrzej piekarnik

RafalCook
Makaron z serem 72

podsmaż ją, następnie wlej dwa kubki wody, zmniejsz temperaturę i gotuj pod przykryciem jakieś 20-25 minut. W międzyczasie gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu na al dente. Po trzecie przełóż oczywiście ostrożnie zawartość patelni do blendera, zmiksuj zawartość i przelej spowrotem na patelnię. Po czwarte dodaj fetę, wymieszaj, poczekaj aż się rozpuści, dopraw solą, papryką, pieprzem i dodaj makaron

RafalCook
Chińska miska 80

widelcem w miseczce z solą i pieprzem. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię, wlej olej i tak postaw patelnię na palniku, by jej połowa wystawała za miejsce grzania. Teraz po trzecie wlej jajka na patelnię, lekko zamieszaj i kiedy omlet zacznie się ścinać w miejscu grzania, zwiń go, oczywiście ostrożnie, jednocześnie przesuwając patelnię kawałek na miejsce grzania, i ponownie zwiń

RafalCook
Burrito Bowl 66

innych czynników, poziom życia mu się zmniejszy, to już ma do stracenia odpowiednio mniej, a tym samym ewentualna zysk będzie wyższy. Obiecałem trzy dania z boczniaków, więc daje trzecie. Wpadłem na to zupełnym przypadkiem w Dublinie. Chciałem coś zjeść na szybko, znalazłem przez przypadek meksykański minimalistyczny fast food, w którym właśnie serwowali to o to danie. Niektórzy będą się upierać

Kryzysowa Książka Kucharska
Pieczony bób 75

Bób opłukujemy, zostawiamy na sicie do odcieknięcia, na koniec można go jeszcze lekko osuszyć ręcznikiem papierowym. Bób wsypujemy do naczynia żaroodpornego (ja użyłam do tego płaskiej, okrągłej formy do tart), doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, polewamy oliwą, mieszamy. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 15-20 minut. Po tym czasie ściągamy z niego folię, mieszamy bób i pieczemy już

Kardamonovy
Chłodnik błyskawiczny 105

upalne dni nie wyobrażam sobie nie mieć w lodówce chłodniku. Wracam z pracy i pierwsze co robię, to nalewam sobie porządny talerz. W zasadzie to trzecie, nie pierwsze. Bo najpierw się myję, potem miziam koty i dopiero wtedy mogę zająć się sobą. A w tym chłodniku, który teraz Wam przedstawię świetne jest to, że w zasadzie nie trzeba go robić

Marder&Marder Manufacture
Chleb Mantovane 108

drugie utwórz kulę, włóż je do miski, skrop oliwą z oliwek, przykryj i odstaw na jakieś 120 minut. Pamiętaj, to 2❗❗❗ godziny, musisz mieć piwo lub wino 😉 Po trzecie podziel ciasto na 4-6 kawałku utwórz z każdego kulę i podsypując mąką, rozwałkuj je na długie paski, szerokości jakieś 7-10 cm, następnie zwiń je w rulon, połóż na blaszkę

RafalCook
Tatar ze śledzia z karmelizowanymi orzechami 56

umyć ogórek, cebulę i grzyby. Następnie pokroić wszystkie warzywa w kostkę o podobnej wielkości. Dodaj trochę pieprzu i oleju roślinnego. Gdy składniki będą już dobrze posiekane, możesz przygotować tarteletki. Tartę ze śledzia możesz również podać z ogórkiem. Do tatara z ogórków używa się ogórków, koperku, kwaśnej śmietany i octu malinowego. Tatar śledziowy można również podawać z krążkami ogórka. Krążki ogórka

Patchwork
Rigatoni z Pistacjowym Pesto i Burratą 55

cienkie paski i połóż na zimna patelnię, w trakcie grzania tłuszcz będzie się pięknie wtapiał. Po drugie makaron gotuj według instrukcji na opakowaniu na al dente. Teraz po trzecie, kiedy makaron będzie już gotowy, guanciale podpieczone, przełóż makaron bezpośrednie z rondla na patelnię, wlej odrobinę wody, dodaj pesto i grzaj, aż cały makaron będzie cudownie pokryty pesto, wtedy dodaj pomidorki

RafalCook
Zupa szparagowa z kostkami z semoliny 56

przygotować dużo wcześniej. Po drugie odetnij końcówki ze szparagów i włóż je do zimnej wody. Ja użyłem pradziadka Termomixu, Ty mój drogi czytelniku, możesz oczywiście użyć zwykłego rondla. Po trzecie resztą warzyw obierz, pokrój na mniejsze kawałki włóż do, tego czegoś w czym będziesz gotować zupę i wlej jakieś 3-4 litry wody, dopraw solą, pieprzem i gotuj, aż warzywa

RafalCook
Spaghetti Three Colors 77

kilka kulek groszku, a resztę zmiksuj. W międzyczasie wlej na rozgrzaną już patelnię grzyby razem z wodą i gotuj je, aż grzyby będą miękkie a woda odparuje. Po trzecie wrzuć na patelnię pokrojone na wielkość kęsa pomidory suszone i szynkę, wymieszaj i podsmaż. Teraz to już z górki. Po czwarte makaron gotuj według instrukcji na opakowaniu na al dente

RafalCook
Crème pâtissière: niezmiernie pyszny, niesamowicie idealny 70

Aksamitny, waniliowy, przypominający budyń krem pâtissière idealnie nadaje się praktycznie do wszystkich wypieków: tortów, babecze, tart, makaroników, profiterolek itp. Jest to prawdziwy klasyk, którego nie powinno zabraknąć w menu każdej dobrej cukierni. Crème pâtissière: co to jest Crème pâtissière to bardzo miękki i pyszny krem, jedna z odmian kremu budyniowego. Jest to jeden z tradycyjnych elementów kuchni francuskiej, odróżniający się

jakszef.pl
Ziemniaki Harissa 99

drugie w dużej misce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, Harisse, sól, pieprz i wrzuć talarki ziemniaków i dobrze wymieszaj. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Po trzecie ukladaj talarki ziemniaków jeden obok drugiego w naczyniu żaroodporny. Po czwarte wstaw naczynie do nagrzanego piekarnik, i piecz tak długo, aż góra ziemniaków będzie cudownie podpieczona. W międzyczasie na suchą patelnię

RafalCook
Ramen 78

tofu wyjmij z opakowania, połóż na durszlak i lekko dociśnij, by pozbyć się jak najwięcej płynów. W międzyczasie warzywa obierz, marchewki pokrój w julieny, bardzo lubię to słowo 😉 Po trzecie włóż warzywa do rondla, ja użyłem pradziadka Termomixu , dodaj grzyby Shitake, Nori, Paste Miso, dopraw solą, pieprzem, olejem chili, sosem sojowym i oczywiście gotuj. W międzyczasie makaron gotuj według instrukcji

RafalCook
Fusilli alla Napoletana 77

Prosciutto, cebulę, marchewkę i seler, należy pokroić na drobną kosteczkę. Po drugie wlej oliwę z oliwek na patelnię i wrzuć posiekana mieszankę. W międzyczasie wstaw wodę na makaron. Po trzecie kiedy całość się lekko zarumieni, dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem i listkami bazylii, zagotuj, zmniejsz temperaturę i gotuj pod przykryciem jakieś 15 minut. W międzyczasie gotuj makaron według instrukcji

RafalCook

Proponowane wyszukiwania