sałatki, zasmakuje również w tej surówce. 1 kalafior 1 pęczek koperku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz do smaku Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki. Trzemy na dużych oczkach tarki. Koperek drobno siekamy. Majonez łączymy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą
Smaki Na Talerzudżem, zrobiłam koktajl, zamroziłam, zrobiłam pierogi... Właściwie pierogi z jagodą kamczacką w ciągu 2 tygodni lepiłam już kilka razy i ciągle mam niedosyt! Oprócz pierogów jeszcze mam chęć na tartę, więc chyba znowu pojadę nazbierać;) Jagoda kamczacka to niezwykle zdrowy owoc. Można długo rozpisywać o jej dobroczynnych właściwościach, ale jagody są przede wszystkim bardzo smaczne! Więc żeby nie umniejszać
Obiad gotowygrzybami to wspaniały dodatek do ziemniaków, klusek, kopytek ale też do makaronu czy ryżu lub kasz. Ten sos, jako że jest beszamelowy może być również zapiekany w zapiekankach czy tartach i bardzo apetycznie zapiecze mu się wierch. Ciepły staje się bardziej płynny, zimny jest gęsty znacznie i to też może być punkt wyjścia do przygotowania pysznych dań. Lubicie kurki? PRZEPIS
Dorota Smakujemiksować i ubijać produkty, jak i siekać czy rozdrabniać żywność. Można wykorzystać malakser do wyrabiania ciasta , miksowania kremów czy siekania czekolady. Jeśli założymy odpowiednią tarczę, wykorzystamy również malakser do tarcia ziemniaków . Robot kuchenny Bosch MUM54251 (źródło: https://inlago.pl/produkt/robot-kuchenny-bosch-mum-54251,43044) Robot planetarny Robot kuchenny planetarny z wyglądu przypomina standardowy robot z misą. Wszystko przez to, że składa się z takich samych
Słodkie okruszkigram Przygotowanie Po pierwsze rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek, wrzuć posiekaną cebulę i czosnek, chwilę podsmaż. Po drugie wsyp ryż, wymieszaj i chwilę oczywiście podsmaż. Po trzecie wlej wino, pozwól mu odparować i dodaj przyprawy, wymieszaj i wlewaj stopniowo bulion i gotuj i mieszaj ryż, aż niemalże będzie idealny. Po czwarte usuń liście laurowe, dodaj szafran, wymieszaj
RafalCookwszystkie składniki razem, tak by, powstało nie za rzadkie i zarazem nie za gęste ciasto. Po drugie odstaw je na jakieś 30 minut. W międzyczasie przygotuj farsz… Po trzecie rozgrzej patelnię, rozpuść odrobinę masła, rozprowadź je ręcznikiem papierowym i wlej ciasto na naleśniki, tyle, by przykryć delikatnie patelnię. Po czwarte smaż je z dwóch stron na złoto – brązowy
RafalCookktóry powoduje, że bób staje się papkowaty i zwyczajne niesmaczny. Po drugie, wiele osób wrzuca bób do zimnej wody, podczas gdy powinno się umieszczać nasiona we wrzątku. I po trzecie, nie mniej ważne, początkujący bardzo często zniechęcają się do bobu, ponieważ nie obierają go po ugotowaniu ze skórki, a naszym zdaniem warto to robić dla własnego komfortu i dobrego smaku
Kuchnia Na Wypasiemniejsze kawałki. Po drugie włóż je do miski, dodaj przyprawy, tylko ostrożnie, bo praktycznie każda z nich, jest dość ostra, wlej olej roślinny i bardzo dobrze wymieszaj. Po trzecie przykryj miskę i schowaj na noc do lodówki. Salatka Po pierwsze wsyp płatki migdałowe na patelnię i lekko je podsmaż, przesyp na talerzyk i pozwól im przestygnąć. Po drugie wrzuć mięso
RafalCookZrobiłam trzecie podejście do zakupu gofrownicy 😎 Dwie poprzednie, wysłużyły się co prawda, ale nie byłam z nich zadowolona. Gofry wychodziły "kapciowate", a ja wciąż testowałam nowy, niby rewelacyjny przepis na chrupiące gofry. Ostatni mój zakup to gofrownica o mocy 1300W. Jakie wrażenia? O maaatko, to jest to na co czekałam! 😍 Pyszne, chrupiące, wypieczone gofry. Przepis na nie jest zupełnie zwykły
Walijskie Pichceniegrillowanego mięsa i warzyw, będzie też dobrym uzupełnieniem sałatek. Jeżeli chcesz zabrać ze sobą na grilla niezbędne minimum, polecamy buteleczkę sosu 1000 wysp – będzie cieszył się wielkim powodzeniem! Po trzecie: wykorzystaj go do ryb Ryba – zwłaszcza pieczona lub smażona w panierce – smakuje o wiele lepiej w połączeniu z aromatycznym sosem. Nasza propozycja to sos tysiąca wysp: jest kremowy i delikatny
Kuchcik gotujepierwsze wymieszaj składniki na dresing. Po drugie czerstwy chleb połam, lub pokrój na mniejsze kawałki, włóż do miski, wlej dresing, wymieszaj i odstaw na jakieś 30 minut. Po trzecie dodaj resztę składników pokrojonych na mniejsze kawałki, wymieszaj i odstaw na jakąś godzinę, by składniki fantastycznie się przegryzły. Na koniec, nałóż i pożeraj
RafalCookgrzej. W międzyczasie gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu na wczesne al dente. Po drugie dopraw śmietanę solą, pieprzem i truflami – oryginalnie w tym momencie biała truflą. Po trzecie dodaj makaron bezpośrednio z rondla na patelnię, wymieszaj i grzej, aż sos zgęstnieje i finezyjnie oblepi makaron. Po czwarte nałóż i dodaj trufle – w tym momencie w originale idą
RafalCookwrzuć warzywa i chwilę podsmaż, następnie dodaj mięso i smaż, aż się zarumieni. W międzyczasie wymieszaj jakieś 200 ml. wody z oliwą z oliwek, używając jakieś 50 ml. Po trzecie skrop naczynie żaroodporne wodą z oliwą z oliwek i rozłóż arkusz ciasta filo, tak by, przykryć spód, a część ciasta, żeby wystawała poza naczynie. Po czwarte skrop ponownie ciasto mieszanką
RafalCooknajlepiej łyżką. Masę przekładamy na podpieczony spód, wyrównujemy . Truskawki myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie dodajemy do nich mąkę ziemniaczaną i mieszamy. wykładamy na ciasto Ciasto z zamrażarki trzemy na tarce o grubych oczkach lub rwiemy palcami i posypujemy sernik. Sernik wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 50 minut. Sernik
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokupokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do rondla z wodą, dopraw i gotuj, aż będą miękki. W międzyczasie ogórki zetrzyj na grubych oczkach, pozostawiając trochę wody z zalewy. Po trzecie, kiedy warzywa będą miękki, przy użyciu blendera ręcznego, zmiksuj je na jednolity krem. Po czwarte dodaj podsmażone żeberka i gotuj je, aż będą miękkie. W międzyczasie na patelnię po mięsie
RafalCook