tarta - 42848 przepisów (strona:2244/2857)

Bochen orkiszowy ze świeżą pokrzywą na maślance 45

Wyszłam z domu i wróciłam po 2 godzinach i całe szczęście, że zajrzałam do lodówki.  Ciasto niemal wylało się z koszyczka po 2,5 godzinie pobytu w lodówce/ trzecie zdjęcie poniżej /. Musiałam podjąć szybko jakąś decyzję aby uratować ciasto. Na pieczenie było już za późno. Pierwszy raz zdarzyła mi się taka sytuacja  Na omączony blat wyłożyłam ciasto

Leśny Zakątek
Coffin Bread kanapka z Tajwanu 68

pierwsze pokrojone mięso połóż na zimną patelnię i zacznij podgrzewać i smażyć kurczaka. Po drugie dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i po chwili czosnek i oczywiście podsmaż. Po trzecie dopraw, wymieszaj i wlej bulion, chwilę gotuj. W międzyczasie wymieszaj mleko z mąką i wlej na patelnię, wymieszaj i chwilę gotuj. Po czwarte dodaj mieszankę warzyw, wymieszaj, dodaj pokrojone w kostkę

RafalCook
Rabarbarowe brownie 50

połączenia składników na niskich obrotach miksera. Krem śmietanowo-serowy przełożyć na wierzch upieczonego, przestudzonego ciasta. Wyrównać. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Polecam wypróbować przepis na tartę z budyniem i rabarbarem . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Rabarbarowe brownie pochodzi z serwisu Danka Pichci

Danka Pichci
Mac and cheese – Makaron z serem 50

mięsny Sloppy Joe. W międzyczasie gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu na wczesne al dente. Po drugie dodaj odrobinę wody z gotowania makaronu do sosu i dobrze wymieszaj. Po trzecie przełóż makaron bezpośrednio z rondla na patelnię i gotuj, aż sos zgęstnieje, a makaron będzie idealny. Po czwarte wsyp starty cheddar i bardzo dobrze wymieszaj. Na koniec nałóż, dopraw pieprzem

RafalCook
Pyszny kremowy przekładaniec z bezą i jabłkami-rewelacyjne ciasto +FILM 60

budyń  i wylewamy to na gotujące się mleko z masłem i cukrami-mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Gorąca masę budyniową wykładamy na biszkopt-studzimy. JABŁKA Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, następnie prażymy do miękkości-do uprażonych jabłek dodajemy galaretkę cytrynową i łyżeczkę żelatyny-dokładnie mieszamy i wykładamy na masę budyniową ***ja na jabłkach ułożyłam okrągłe

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Brownie 67

czekolady 100 gram Przygotowanie Po pierwsze masło rozpuść w kąpieli wodnej i pozwól mu lekko przestygnąć. Po drugie dodaj cukier do masła i wymieszaj, aż cukier się rozpuści. Po trzecie dodaj sól i proszek do pieczenia i ponownie oczywiście wymieszaj. Po czwarte wlej amaretto, wymieszaj, wsyp mąkę i oczywiście wymieszaj. Po piąte dodaj gorzkie kakao i jak się zapewne domyślasz

RafalCook
Sloppy Joe kanapka z USA 49

pokrój na mniejsze kawałki i przy użyciu roboto kuchennego zmiel na mniejsze kawałki. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek, wrzuć warzywa i chwilę podsmaż. Po trzecie wrzuć mięso, wymieszaj, rozbij i smaż, aż się lekko zarumieni. Po czwarte dodaj mieszankę przypraw, wymieszaj i smaż. Po piąte dodaj sos Worcestershire, pomidory, musztardę, ketchup, wymieszaj i grzej

RafalCook
Mulgikapsas kapusta kiszona po Estońsku 59

pierwsze bekon pokrój na dość duże kawałki, połóż je na zimną patelnię i oczywiście podsmaż. Po drugie dodaj pokrojoną w kawałki marchewkę i cebulę, wymieszaj i podsmaż. Po trzecie dodaj koncentrat, wymieszaj i oczywiście podsmaż. Po czwarte wsyp kaszę jęczmienną i tak, oczywiście chwilę podsmaż mój drogi czytelniku – podglądaczu. Po czwarte i pół, dodaj daj mieszankę przypraw, wymieszaj

RafalCook
Muffiny Orzechowe 61

podglądaczu, zapraszam Cię TUTAJ . Przygotowanie Po pierwsze wymieszaj wszystkie suche składniki. Po drugie dodawaj pojedynczo mokre składniki do suchych i oczywiście intensywnie mieszaj, do połączenia wszystkich składników. Po trzecie wlej do foremek lub koklików, mieszankę mniej więcej do połowy. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 175 stopni i piecz muffiny jakieś 25-30 minut. Na koniec pozwól im przestygnąć, dodaj dowolne

RafalCook
Pierogi z Karelii 39

Karelskie pierożki są pieczone z mąki żytniej, często razowej z dodatkiem mąki pszennej. U mnie w domu nikt nie przepada za zdrową, razową mąką. Mieszam więc tak około dwie trzecie mąki żytniej z jedną trzecią pszennej. A jak chcę się podlizać, to biorę tak pół na pół. Z przewagą białej, pszennej. Formuję małe placuszki, na które kładę kleisty ryż ugotowany

dolcevitainmykitchen
Cevapcici kiełbaski Bałkańskie 62

robota kuchennego lub użyj ręcznej maszynki do mięsa i zmiel je razem, dodaj czosnek, cebulę i przyprawy. Po drugie masę mięsną po zmieleniu, chwilę wyrabiaj, oczywiście czystymi dłońmi. Po trzecie formuj małe – serdelki – kiełbaski – i nadziej je na patyk lub nie, to już od Ciebie zależy mój drogi czytelniku – podglądaczu. Po czwarte połóż je na blaszkę

RafalCook
Toucinho Do Céu portugalskie ciasto 58

pierwsze wlej wodę do rondla, wsyp cukier, zagotuj i poczekaj, oczywiście mieszając, aż cukier się rozpuści. Po drugie dodaj sól i smalec, mieszaj, aż ten drugi się rozpuści. Po trzecie wsyp mąkę migdałową, zmniejsz temperaturę i gotuj, aż całość zgęstnieje, będzie to bardzo szybko. Po czwarte wyłącz grzanie, dodaj masło i mieszaj, aż się rozpuści, odstaw do przestygnięcia. W międzyczasie

RafalCook
Domatokeftedes greckie placki z pomidorów 53

jeśli pomidory są bardzo soczyste, możesz wyciąć miękki środek, lub użyć później tyle mąki, by całość była zwarta. Po drugie pokrój pomidory w kostkę, nie musi być drobna. Po trzecie pokrój szalotkę również w kostkę, wymieszaj ją oczywiście z pomidorami, pokruszoną fetą, posiekanymi ziołami i oczywiście przyprawami, proszkiem do pieczenia i mąką. Po czwarte masa na placki musi być dość

RafalCook
Klepe Pierogi z Bałkanów 61

wymieszaj wszystkie składniki. Klepe Po pierwsze ciasto podziel na mniejsze kawałki, łatwiej będzie je oczywiście rozwałkować. Po drugie przy pomocy ringu zrób koła, nałóż farsz i zwiń pieroga. Po trzecie, kiedy wyrobisz całe ciasto i farsz, gotuj Klepe, we wrzątku osolonej wody jakieś 15-20, aż. Na koniec polej sosem z kwaśnej śmietany i pożeraj. Zapraszam na mój autorski program

RafalCook
Black Carbonara 57

pieprz, na jednolitą masę. Po drugie bardzo ważne, na zimną patelnię połóż – Guanciale – jeśli zdobędziesz, jeśli nie to Pancette, lub wędzony bekon, jak i ja zrobiłem. Po trzecie na średniej temperaturze podsmaż bekon, tak by tłuszcz się delikatnie wytapiał, który później utworzy, tak pożądany fantastyczny sos w Carbonara. W międzyczasie gotuj makaron według instrukcji na opakowaniu na wczesne

RafalCook

Proponowane wyszukiwania