Korzyści dla zdrowia z jedzenia chrzanu

Korzyści dla zdrowia z jedzenia chrzanu

Korzyści dla zdrowia z jedzenia chrzanu

Chrzan polepsza apetyt, ułatwia trawienie i zapobiega zatruciom. Niepozorny korzeń zawiera mnóstwo witamin i minerałów. Działa przeciwzapalnie, łagodzi bóle stawów i przyspiesza przemianę materii. Wystarczy 2 łyżeczki dziennie, aby skorzystać z jej dobrodziejstw. ⇒Skarbnica witamin i minerałów. W chrzanie znajdziemy witaminy A, B1, B3, B6, B9, C, E, K i minerały:wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, siarkę, mangan, sód i cynk. ⇒Działa bakteriobójczo. Zabija wiele bakterii opornych na antybiotyki takie jak: li... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zdrowo i aktywnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.