Niedawno zaczęły się jagody więc wracając któregoś dnia z pracy chwyciliśmy po drodze jakieś 2 kilogramy. Staramy się korzystać z sezonowych owoców. Zwykle niezbyt długo są
Marder&Marder ManufactureMamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą z kremem czekoladowym. Długo poszukiwałam przepisu, ponieważ była to moja pierwsza tarta
Pink Envelopepęczka koperku, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Łączę
Tradycyjna kuchnia KasiTarta z borówkami – bez pieczenia, bez grama cukru i tłuszczu. Za to z migdałami i orzechami na spodzie I kokosowo-limonkowym aromatem. Smakuje jak delikatne lody na chrupkim spodzie. Pycha! Ze wszystkich serników robionych na zimno i ciast bez pieczenia, to jest najzdrowsze i najlepsze. Spód nie jest zrobiony z pokruszonych, pełnych cukru herbatników, na dodatek sklejonych(...)wolną rękę, aczkolwiek najlepsze są owoce kwaskowe, które dobrze smakują ze słodkim nadzieniem i spodem. Śmietana z mleka kokosowego Tartę możecie zrobić „na poczekaniu”, czyli zmiksować orzechy, wyłożyć spód a na nim nadzienie z gęstego jogurtu greckiego i owoców. Jeśli, jak w przepisie, chcecie mieć nadzienie kokosowe to tartę przed pokrojeniem trzeba będzie lekko zamrozić. Ubite mleko kokosowe ma konsystencję
Niedzielny kucharzprzygotować zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Ogórki kiszone, cebulę i kiełbasę drobno siekamy. 1/2 szklanki bułki tartej zalewamy mlekiem, aby napęczniała. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy posiekaną natkę i ponownie wyrabiamy. Dzielimy masę mięsną na 4 części, każdą część przekładamy na folię spożywczą, masę dokładnie rozpłaszczamy, nakładamy farsz(...)małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok. 15-20 minut) a jednocześnie powstanie pyszny, pieczeniowy sos. Jak ktoś chce, to może dodać do sosu trochę słodkiej śmietany. Podajemy zrazy z gotowanymi ziemniakami i tartymi buraczkami. Smacznego! The post Zrazy faszerowane z mięsa mielonego appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięśrednie ząbki czosnku, 50 g tartego sera żółtego, 2 czubate łyżki śmietany, 30 g masła, bazylia, oregano, sól, papryka słodka. Przygotowanie: Ser topiony, śmietanę, masło i czosnek miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Dodaję tarty ser żółty, doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Odkładam na 30 minut do lodówki
JejKuchniaśrednie ząbki czosnku, 50 g tartego sera żółtego, 2 czubate łyżki śmietany, 30 g masła, bazylia, oregano, sól, papryka słodka. Przygotowanie: Ser topiony, śmietanę, masło i czosnek miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Dodaję tarty ser żółty, doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Odkładam na 30 minut do lodówki
JejKuchniaRabarbar. Pyszne sezonowe warzywo, jedno z naszych ulubionych. Ale nie należy go jeść zbyt dużo. Bo z jednej strony zawiera duże ilości witaminy A, C, E
Marder&Marder ManufactureI kolejny pomysł na fantastyczne gofry ! Tym razem znów na ostro, ale z innymi niż poprzednim razem dodatkami. Tym razem postawiłam na ziołowe dodatki i ulubione
Ostra na SłodkoByła ochota na coś słodkiego więc powstała rolada. Pod ręką miałam czarne porzeczki więc wykorzystałam je do kremu. Dzięki nim krem nabrała ładnego intensywnego koloru. Roladkę
Monia miesza i gotujeSkładniki: (na 2 tarty o średnicy około 20 cm. każda) Ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki krupczatki 160 g. masła szczypta soli
Delicious Placenatomiast użył jajek i słodkiej śmietanki oraz mleka w proporcji 50/50. Takie wymieszanie składników sprawi, że “pianka” powstała na tarcie będzie delikatnie kremowa, dobrze wyrośnięta. Ciekawe także jest to, że Michel doprawiał swoją tartę serem tuż przed wyjęciem z piekarnika, dzięki czemu ser pięknie się rozpuścił, a nie spalił. Jak widzicie, przygotowanie tarty nie jest
Kuchnia BazyliiOwoce żurawiny bezsprzecznie kojarzą się z kuchnią kanadyjską. Mimo to,... Artykuł TARTA Z ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETARTA Z JABŁKAMI! Przepyszna i prosta tarta z młodymi jabłkami. Pomysł na tartę podsunęła mi koleżanka, która podczas odwiedzin, stwierdziła, że
SMYKWKUCHNIDzisiaj przepis na coś słodkiego :).Ciasto jest proste i bardzo smakuje nam wszystkim.Dwa biszkopty przełozone musem z owoców i kremem pycha ;). SKŁADNIKI Biszkopt ciemny: 6 jajek
Mała w garnku miesza