Koperkowe pulpety 234pęczka koperku, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 litr wody, 1 łyżka mąki, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki śmietany 18%, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Do mięsa dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz oraz drobno posiekany koperek. Łączę
Tradycyjna kuchnia Kasi
Tarta z borówkami na spodzie z orzechów 272Tarta z borówkami – bez pieczenia, bez grama cukru i tłuszczu. Za to z migdałami i orzechami na spodzie I kokosowo-limonkowym aromatem. Smakuje jak delikatne lody na chrupkim spodzie. Pycha! Ze wszystkich serników robionych na zimno i ciast bez pieczenia, to jest najzdrowsze i najlepsze. Spód nie jest zrobiony z pokruszonych, pełnych cukru herbatników, na dodatek sklejonych(...)wolną rękę, aczkolwiek najlepsze są owoce kwaskowe, które dobrze smakują ze słodkim nadzieniem i spodem. Śmietana z mleka kokosowego Tartę możecie zrobić „na poczekaniu”, czyli zmiksować orzechy, wyłożyć spód a na nim nadzienie z gęstego jogurtu greckiego i owoców. Jeśli, jak w przepisie, chcecie mieć nadzienie kokosowe to tartę przed pokrojeniem trzeba będzie lekko zamrozić. Ubite mleko kokosowe ma konsystencję
Niedzielny kucharz
Zrazy faszerowane z mięsa mielonego 194przygotować zrazy faszerowane z mięsa mielonego. Ogórki kiszone, cebulę i kiełbasę drobno siekamy. 1/2 szklanki bułki tartej zalewamy mlekiem, aby napęczniała. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Dodajemy posiekaną natkę i ponownie wyrabiamy. Dzielimy masę mięsną na 4 części, każdą część przekładamy na folię spożywczą, masę dokładnie rozpłaszczamy, nakładamy farsz(...)małym ogniu, aż mięso będzie miękkie (ok. 15-20 minut) a jednocześnie powstanie pyszny, pieczeniowy sos. Jak ktoś chce, to może dodać do sosu trochę słodkiej śmietany. Podajemy zrazy z gotowanymi ziemniakami i tartymi buraczkami. Smacznego! The post Zrazy faszerowane z mięsa mielonego appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DIP CZOSNKOWO-SEROWY DO ZIEMNIAKÓW 235średnie ząbki czosnku, 50 g tartego sera żółtego, 2 czubate łyżki śmietany, 30 g masła, bazylia, oregano, sól, papryka słodka. Przygotowanie: Ser topiony, śmietanę, masło i czosnek miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Dodaję tarty ser żółty, doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Odkładam na 30 minut do lodówki
JejKuchnia
DIP CZOSNKOWO-SEROWY DO ZIEMNIAKÓW 235średnie ząbki czosnku, 50 g tartego sera żółtego, 2 czubate łyżki śmietany, 30 g masła, bazylia, oregano, sól, papryka słodka. Przygotowanie: Ser topiony, śmietanę, masło i czosnek miksuję na jednolitą masę za pomocą blendera. Dodaję tarty ser żółty, doprawiam do smaku i dokładnie mieszam. Odkładam na 30 minut do lodówki
JejKuchnia
Tarta rabarbarowa z sosem jogurtowym 176Rabarbar. Pyszne sezonowe warzywo, jedno z naszych ulubionych. Ale nie należy go jeść zbyt dużo. Bo z jednej strony zawiera duże ilości witaminy A, C, E
Marder&Marder Manufacture
CHRUPIĄCE GOFRY Z SEREM I BAZYLIOWYM PESTO 189I kolejny pomysł na fantastyczne gofry ! Tym razem znów na ostro, ale z innymi niż poprzednim razem dodatkami. Tym razem postawiłam na ziołowe dodatki i ulubione
Ostra na Słodko
Rolada z kremem porzeczkowym 191Była ochota na coś słodkiego więc powstała rolada. Pod ręką miałam czarne porzeczki więc wykorzystałam je do kremu. Dzięki nim krem nabrała ładnego intensywnego koloru. Roladkę
Monia miesza i gotuje
Galette ze śliwkami 209Składniki: (na 2 tarty o średnicy około 20 cm. każda) Ciasto 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki krupczatki 160 g. masła szczypta soli
Delicious Place
Tarta z łososiem według Michela Moran 273natomiast użył jajek i słodkiej śmietanki oraz mleka w proporcji 50/50. Takie wymieszanie składników sprawi, że “pianka” powstała na tarcie będzie delikatnie kremowa, dobrze wyrośnięta. Ciekawe także jest to, że Michel doprawiał swoją tartę serem tuż przed wyjęciem z piekarnika, dzięki czemu ser pięknie się rozpuścił, a nie spalił. Jak widzicie, przygotowanie tarty nie jest
Kuchnia Bazylii
TARTA Z ŻURAWINĄ 278Owoce żurawiny bezsprzecznie kojarzą się z kuchnią kanadyjską. Mimo to,... Artykuł TARTA Z ŻURAWINĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE
TARTA Z JABŁKAMI, krok po kroku! 387TARTA Z JABŁKAMI! Przepyszna i prosta tarta z młodymi jabłkami. Pomysł na tartę podsunęła mi koleżanka, która podczas odwiedzin, stwierdziła, że
SMYKWKUCHNI
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 410Dzisiaj przepis na coś słodkiego :).Ciasto jest proste i bardzo smakuje nam wszystkim.Dwa biszkopty przełozone musem z owoców i kremem pycha ;). SKŁADNIKI Biszkopt ciemny: 6 jajek
Mała w garnku miesza
TARTA RUSTYKALNA ZE ŚLIWKAMI (ORKISZOWA) 210Niezwykle pyszna tarta rustykalna ze śliwkami, cynamonem i mielonym migdałami, którą musicie koniecznie zrobić w tym sezonie śliwkowym :) Jej niewątpliwą zaletą jest prostota
Słodko-Słony Świat Ilony
Tort traktor 247Mój syn na trzecie urodziny zażyczył sobie tort traktor. Zrobiłam więc tort w kształcie traktora z tradycyjnego biszkoptu i masy maślanej, który stał na niskim torcie
Mama Gotuje
Kotlety schabowe z brokułami, papryką i jajkiem. 261słodka Kotlety schabowe cieniutko rozbijamy, posypujemy solą, pieprzem i szczyptą papryki słodkiej. Paprykę konserwową i ser żółty kroimy w 0,5 cm paseczki. Obrane jajko kroimy w ćwiartki. Na każdym kotlecie układamy ćwiartkę jajka, część papryki, sera i brokuła. Składamy na pół tworząc coś na wzór sporego pieroga, dociskamy krawędzie, panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej
Rozpustne gotowanie