Rolada z kremem porzeczkowym

Rolada z kremem porzeczkowym

Rolada z kremem porzeczkowym

Była ochota na coś słodkiego więc powstała rolada. Pod ręką miałam czarne porzeczki więc wykorzystałam je do kremu. Dzięki nim krem nabrała ładnego intensywnego koloru. Roladkę robiłam na szybko i posypałam tylko cukrem pudrem ale można ją też ładnie udekorować. składniki: rolada 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem 400 g czarnych porzeczek 2 łyżki cukru 2 łyżki wody 250 g serka mascarpone 150 ml śmietanki 30 % Przygotować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.