Błyskawiczny w przygotowaniu, tani i bardzo aromatyczny - krem z zielonych szparagów podany z serowymi grzankami. Składniki: 1/2 kg zielonych szparagów 2 obrane marchewki lub
UgotowaćNa studenckich stołach często goszczą dania z parówek. Poniżej przedstawiam jeden z najlepszych parówkowych przepisów. Składniki: Ciasto: -szklanka mleka -100 g mąki pszennej (trochę ponad
Tanie przepisy studenckieSkładniki: -250g piersi z kurczaka -cebula -dwie łyżeczki przyprawy curry -łyżeczka curcumy (opcjonalnie, poprawia głównie wygląd) -sól, pieprz -150g jogurtu naturalnego lub śmietany -łyżka
Tanie przepisy studenckieSkładniki: -ziemniaki -cukier -olej Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kształt dosyć grubych frytek. Następnie płuczemy frytki na sitku, a następnie moczymy je przez pół
Tanie przepisy studenckieDzisiaj najprostsza możliwa forma jajecznicy. Składniki: -3 jajka -łyżeczka masła -sól Przygotowanie: Masło umieszczamy na patelni i nie czekając na jego rozpuszczenie wbijamy na nią także
Tanie przepisy studenckieSkładniki: -4 jajka -łyżka śmietany -łyżeczka masła -sól Przygotowanie: Wrzucamy masło i jajeczka na patelnie, mieszamy, solimy, a pod koniec smażenia dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy
Tanie przepisy studenckieDzisiaj jak na razie najbardziej burżujska wersja jajecznicy. Składniki: -jeden kawałek kiełbasy "taki o" -trzy jajka -sól Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w plasterki lub w kawałki podsmażamy
Tanie przepisy studenckieSmalec jest najtańszym dostępnym tłuszczem, ponadto posiadającym całkiem przyjemny smak więc warto go wypróbować. Nie przejmujmy się tym że powszechnie uważa się go za niezdrowy, w
Tanie przepisy studenckiePrzepis dostałam od sąsiadki, której oczywiście serdecznie dziękuję za tak proste i szybkie danie. Takie zapiekane bułeczki idealnie nadają się na imprezę lub tani szybki obiad. Sądzę, że przypadną do gustu nawet osobom nie lubiącym wątróbki. Bułeczki można jeść bez żadnych dodatków lub z ketchupem:-) U nas już przyjęły się na dobre w imprezowym repertuarze. Składniki
IMPRESJA SMAKUPaździernik miesiącem oszczędzania! Pamiętacie takie hasło? Pomyślałam, by nieco je odkurzyć i wykorzystać w swojej październikowej kuchni ogłaszając akcję: TANIE GOTOWANIE! Ponieważ ekonomiczna
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałagrubym dnie rozgrzewamy kilka łyżek oliwy, dodajemy cebulę, solimy i smażymy. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę (nie należy wybierać taniej kiełbasy, gdyż ma ona wpływ na smak dania). Następnie czyścimy paprykę, myjemy i kroimy w kostkę, dodajemy do podsmażonej cebuli, mieszamy i dalej smażymy, dodajemy obraną i pokrojoną cukinię (jeśli mamy dużą, wyrośniętą
Rozpustne gotowanietrufelki, od razu posmakowało połączenie tych składników + góra kminku który dodawałabym najchętniej do każdego posiłku :-). Jest to kolejny fenomen jak z kilku prostych, tanich składników można wyczarować coś tak pysznego! Szczerze polecam to danie gdyż jest naprawdę pyszne. Łazanki z kapustą kiszoną i kiełbasą dla 4 osób ok 2 h Składniki woreczek kapusty kwaszonej lub pół
sierotka maRysia w kuchni