Pomysł na zapiekankę powstał spontanicznie - w planie były rybne kotlety jako jedno z dwudziestu dań na wigilijnym stole, ale że zegar w ten szczególny
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaświetne połaczenie! Wszystkim gratulujemy!!!Proszę o dane do wysyłki pod adres:majka190382@o2.plPrzepyszny chłodnik z przepisu pani Ani. Tania kuchnia też jest niezwykle pyszna!Firma Kamis przygotowała 3 zestawy nagród:Zasady są bardzo proste.Konkurs podzielony jest na 3 tygodnie, każdy tydzień to nowe wyzwanie, które polega na podaniu przepisu na danie tematycznie związane z danym tygodniem
Z Majeczką w kuchniKolejne danie z wykorzystaniem soczewicy. Proste, łatwe, nieskomplikowane i tanie, a do tego zdrowe. Zdrowa kuchnia wcale nie musi być droga jak niektórym mogłoby się wydawać, zachęcam do wypróbowania. Jeżeli szukać innych przepisów na dania z wykorzystaniem soczewicy to zapraszam: Pierogi z soczewicą Sos do makaronu z soczewicy Gulasz z soczewicy Składniki
Delusional TrineDziś proponuję bardzo szybkie, smaczne, pożywne i tanie jedzonko :) Wszystko w jednym garnku, mało mycia, mało pracy. Takie danie można z powodzeniem przygotować zarówno po ciężkim dniu w pracy na szybko, jak i na spokojnie dzień wcześniej a potem tylko odgrzewać.. na drugi dzień zyskuje na smaku :) Polecam. Składniki ( dla 3-4 osób
Kuchnia z widokiem na ogródŁata wołowa duszona w musztardzie to bardzo smaczne i łatwe do przygotowania danie. Duszona z warzywami i musztardą wołowina jest mięciutka i pełna smaku. Łata wołowa jest stosunkowo tanim i często pomijanym rodzajem wołowiny, gdyż nie wiemy jak ją przygotować, aby nie była twarda i łykowata. Ten rodzaj mięsa potrzebuje akurat dość długiej obróbki cieplnej(...)duszenia w sposób tradycyjny, gdyż mam większą kontrolę nad całym procesem. Przygotowując łatę, zarezerwujcie około 2,5 - 3 godziny na sam proces duszenia i nie przyspieszajcie go, a przygotowane danie sprawi wiele przyjemności. Do tej pory dusiłam i piekłam zazwyczaj karczek wołowy i smażyłam steki, ale teraz łata wołowa zdobyła również moje uznanie. Warto od czasu
Kuchcik gotujeKotleciki siekane z piersi kurczaka, to smaczna odmiana dla zwykłych sznycli drobiowych, które często przygotowywane mogą spowszednieć. Prezentowane kotlety drobiowe nabrały cudownego aromatu i smaku dzięki
Kuchcik gotujeMało skomplikowane przygotowanie i walory smakowe sprawiają, że karkówka często gości na moim stole. Aby zadowolić moich mięsożerców i by nie było monotonnie upiekłam karkówkę tym
Kuchcik gotujeSzybki do przygotowania sos pomidorowy z awokado do makaronu. Najlepszy sos jest ze świeżych pomidorów, ale takie krojone pomidorki z puszki również są dobre, a do
Kuchcik gotujeKarkówka często gości na moim stole, domownicy bardzo lubią ten rodzaj mięsa. Tym razem dla urozmaicenia zrobiłam ją w ketchupie, po pustych talerzach wnioskuję, że wszystkim
Kuchcik gotujeBakłażan jest bardzo smacznym warzywem i dość łatwym w przygotowaniu. Przetwarzając bakłażana należy pamiętać tylko o tym, że jest warzywem chłonącym tłuszcz jak gąbka. Z tego
Kuchcik gotujeZa owocami morza zbytnio nie przepadam, ale skoro świeże małże znalazły się w mojej lodówce, należało coś szybko wymyślić. W zapasach była puszka pomidorów bez skóry
Kuchcik gotujeW domu mam młodego krwiodawcę i po oddaniu krwi musi uzupełniać poziom żelaza, dlatego częściej niż zazwyczaj na naszym stole gości wątróbka. Tym razem wieprzowa
Kuchcik gotujeW swoich zapasach odkryłam papier ryżowy, a że w domu mam młodego człowieka ciekawego świata i nowych smaków, więc nie czekając wspólnie zrobiliśmy sajgonki lub jak
Kuchcik gotujeGulasz jest chyba jednym z najprostszych dań, wystarczy mięso i warzywa pokroić, włożyć do garnka i zostawić by powoli się gotował, a pod koniec
Kuchcik gotujeTym razem paprykowe udka z kurczaka w marynacie na bazie sosu sojowego. Udka nie wymagają długiego marynowania, a wychodzą delikatne i mięciutkie. Oczywiście ilość papryki dostosować
Kuchcik gotuje