Karkówka często gości na moim stole, domownicy bardzo lubią ten rodzaj mięsa. Tym razem dla urozmaicenia zrobiłam ją w ketchupie, po pustych talerzach wnioskuję, że wszystkim
Kuchcik gotujeBakłażan jest bardzo smacznym warzywem i dość łatwym w przygotowaniu. Przetwarzając bakłażana należy pamiętać tylko o tym, że jest warzywem chłonącym tłuszcz jak gąbka. Z tego
Kuchcik gotujeZa owocami morza zbytnio nie przepadam, ale skoro świeże małże znalazły się w mojej lodówce, należało coś szybko wymyślić. W zapasach była puszka pomidorów bez skóry
Kuchcik gotujeW domu mam młodego krwiodawcę i po oddaniu krwi musi uzupełniać poziom żelaza, dlatego częściej niż zazwyczaj na naszym stole gości wątróbka. Tym razem wieprzowa
Kuchcik gotujeW swoich zapasach odkryłam papier ryżowy, a że w domu mam młodego człowieka ciekawego świata i nowych smaków, więc nie czekając wspólnie zrobiliśmy sajgonki lub jak
Kuchcik gotujeGulasz jest chyba jednym z najprostszych dań, wystarczy mięso i warzywa pokroić, włożyć do garnka i zostawić by powoli się gotował, a pod koniec
Kuchcik gotujeTym razem paprykowe udka z kurczaka w marynacie na bazie sosu sojowego. Udka nie wymagają długiego marynowania, a wychodzą delikatne i mięciutkie. Oczywiście ilość papryki dostosować
Kuchcik gotujeMęska część domowników bardzo jest zadowolona, gdy przygotowuję golonkę w piwie. Taka golonka jest bardzo aromatyczna, delikatna, mięciutka, kosteczki prawie same się wyjmują. Sama za tłustymi
Kuchcik gotujeZdrowy i smaczny sznycel z indyka w chrupiącym sezamie. Propozycja na szybki obiad, do którego można wybrać którąś z surówek z działu "Surówki i sałatki" .
Kuchcik gotujePyszna rybka z warzywami przygotowana w parowarze, bez utraty cennych witamin i mikroelementów to samo zdrowie. Tym razem przygotowałam bardzo soczysty filet pstrąga łososiowego ze skórą
Kuchcik gotujePoszukując smaków pasujących do indyka, stworzyłam fajną marynatę do pieczonego udźca z indyka. Baza do marynaty składa się z sosu sojowego i octu balsamicznego, które to
Kuchcik gotujeKto nie grilluje, a chciałby poczuć podobny smak, to polecam przygotowanie niezwykle aromatycznych pieczonych żeberek w marynacie z dodatkiem miodu. Dla równowagi kalorycznej proponuję podać je
Kuchcik gotujeDla mięsożerców kulinarna ekstaza przy minimalnym wkładzie czasowym osoby przygotowującej. Przygotowałam Rib-eye stek czyli stek z antrykotu z glazurą. Tego typu stek jest lekko przerośnięty
Kuchcik gotujeSchabowego nie ma co zachwalać, ale takiego z indyka to i owszem bardzo polecam. Schabowy z indyka dobrze smakuje w panierce z płatków kukurydzianych. Z
Kuchcik gotuje