Składniki: -250g piersi z kurczaka -cebula -dwie łyżeczki przyprawy curry -łyżeczka curcumy (opcjonalnie, poprawia głównie wygląd) -sól, pieprz -150g jogurtu naturalnego lub śmietany -łyżka oleju lub oliwy Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Pierś kurczaka kroimy na kawałki o dowolnej wielkości, dorzucamy do cebuli i smażymy na średnim ogniu 10-15 minut, aż kurczak nie będzie surowy. Dosypujemy curry i inne przyprawy i smażymy jeszcze chwile, uważamy by nie smażyć zbyt długo bo przesmażone... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...