tanie ciasto - 2403 przepisów (strona:107/161)

Pierogi z kurczakiem z rosołu – wilgotne i dobrze doprawione 267

Czasami gotuję rosół ze specjalnym przeznaczeniem i wiem, że nie zjemy razem z nim mięsa na którym go gotowałam. Wtedy kurze uda z zupy wyławiam, wyrzucam

Karo in the Kitchen
Racuchy drożdżowe 173

Racuchy drożdżowe na zsiadłym mleku, niby nic wymyślnego, ale smaczne, łatwe do zrobienia i można łączyć z ulubionymi dodatkami. W środku mogą być z jabłkami, czy

Kuchcik gotuje
naleśniki na walentynki 112

Dzisiaj święto zakochanych, więc i ja postanowiłam zrobić coś świątecznego. Upiekłam naleśniki w kształcie serca. Składniki: - 2 łyżki oleju - 1 szklanka mąki - 1 jajko - 1 szklanka

Tanio szybko zdrowo
Zielone kluski śląskie. 129

Witajcie :) Lubicie kluski ? Dla nas to podstawa żywienia, makarony wszelkiego rodzaju, kluski czy pierogi hihi. Uwielbiamy mączne produkty plus całe mnóstwo warzyw :) Dziś w naszym menu

vegetanie
Krokiety mięsne z kapustą 179

wykonania: CIASTO: Jajka wbijamy do miski ,wlewamy mleko i wodę wsypujemy mąkę wlewamy łyżeczkę oleju solimy i miksujemy mikserem na jednolite gładkie ciasto. Odstawiamy na około 30 min aby ciasto napęczniało,po czym smażymy na patelni cienkie naleśniki FARSZ: Kapustę kiszoną zalewamy wodą gotujemy aż będzie miękka około 40 min, odcedzamy, zimną wyciskamy, kręcimy przez maszynkę razem z mięsem(...)wspaniałych przypraw gdzie znajdziecie wspaniałą ofertę: przypraw, mieszanek oraz ziół, oferowane przez firmę produkty są zawsze świeże, aromatyczne, podkreślą smak waszych dań, a przy tym co najważniejsze są tanie! http://www.bellabis.pl

Wanilia i Kardamon
CHICKEN DUMPLING – THE ELDER SCROLLS V: SKYRIM – pieczone pierogi z kurczakiem i porem 251

Drugi dodatek do TES V: Skyrim, Hearthfire, mimo, iż nie wprowadza nowych wątków fabularnych to pozwala nam na budowę i zarządzanie gospodarstwem oraz adopcję dzieci. Jak

Nerds Kitchen
Muffiny z serem 242

W lodówce zalegało opakowanie sera białego z bliskim końca terminem do spożycia, więc trafił do środka muffinek. Ser okazał się świetnym dodatkiem, muffiny są delikatne, nie

Kuchcik gotuje
Pudding Yorkshire 151

Kuchnia brytyjska nie ma zbyt wielu fanów Ja też jej wielką zwolenniczką nie jestem, ale są w niej pewne perełki! Jedną z nich jest właśnie pudding

PatiGotuje
Puszyste i delikatne pancakes z mleka i jogurtu 234

Te pancakes są niesamowicie miękkie, lekkie i puszyste. Polane jakimkolwiek syropem czy sosem, wchłaniają go szybko i równomiernie. Ja uwielbiam je podane z syropem z bzu

Karo in the Kitchen
Kotlety ziemniaczane 230

Wieki nie jadłam, ani nie robiłam tych kotletów i żałuję, bo są na prawdę smaczne. Do tego tanie i łatwe w wykonaniu. A mogę jeszcze śmiało napisać, że szybkie o ile zostały Wam ziemniaki z dnia poprzedniego. Można podawać je z surówką, mięsem, sosem lub jeść je zapieczone z serem i podane z ketchupem - do wyboru do koloru(...)pieprz Ziemniaki obrać, ugotować i (wystudzone) przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle. Wystudzić. Cebulę, jajka, mąkę, przyprawy dodać do ziemniaków i wyrobić ciasto (tak żeby się nie kleiło do rąk). Formować kotlety i obtoczyć je w bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.* Smacznego! * kotlety spokojnie możecie

CookYourself
Szybkie i miękkie pierniczki drożdżowe – z glazurą jak pierniczki Toruńskie 193

Pierniczki ‘last minute’ – zrobione nawet na dzień przed świętami będą pysznym punktem słodkiego stołu. Te pierniki od razu po upieczeniu są miękkie, pachnące i obłędnie puszyste

Karo in the Kitchen
Placki z jabłkami 233

Czy u Was również trwa sezon na jabłka? U nas nieprzerwanie od jesieni możemy delektować się ich smakiem różnicując kulinarne wariacje. Dziś zapraszam na puszyste placki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
SZYBKA BABKA Z WIŚNIAMI KANDYZOWANYMI 137

Szybka, tania delikatna i dobra. Taka właśnie jest ta babka. Mój mąż bardzo lubi babki, więc piekę je dość często. Przepis znalazłam w moich starych zapiskach, wzbogaciłam o dodatek wiśni kandyzowanych i tak powstała pyszna babka :) Do babki wykorzystałam produkty od Skworcu .  Składniki: * 250 g masła * 200 g cukru * 3 łyżeczki cukru waniliowego ( Skworcu ) * 2 łyżeczki soku(...)jajka. Kolejno dodać śmietanę, sok z cytryny, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (przesiana przez sitko). Wszystko delikatnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach.  Ciasto przelać do blachy (użyłam tu tortownicy o średnicy 24 cm). Na wierzchu układać wiśnie kandyzowane. Piekarnik nagrzać do 170'C. Piec babkę około 45-50 minut. Schłodzoną można

Zrób to smacznie
Tarta cytrynowa z bezą 135

zupełnie przypadkiem taką samą tartę znaleźliśmy podczas naszej ostatniej wyprawy do Krakowa. Bywamy tam czasem, mamy tam kumpelę (i teraz wszyscy pozdrawiają Martę :)) Wpadamy na parę dni, znajdujemy jakiś tani hotel w Krakowie i włóczymy się po okolicznych knajpkach. A jak się włóczymy to zawsze coś ciekawego jemy. I przypadkiem w jednej z kafejek natknęliśmy się właśnie na taką tartę(...)według oryginalnego przepisu, ciekawi jesteśmy czy się różni w smaku, a jeśli tak, to jak bardzo. I czy na plus czy na minus :) Na formę 24 cm potrzebujemy: Na ciasto: 300 g mąki tortowej 200 g masła 100 g cukru pudru Na krem: 4 cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g cukru 6 żółtek 50 g masła 50 ml wody

Marder&Marder Manufacture
Racuchy z jabłkami 231

Dzisiaj przepis na tanie i smaczne danie. Drożdżowe racuchy z jabłkami to puszyste i nadziane jabłkami placuszki. Najbardziej  smakują zaraz po usmażeniu i posypane cukrem pudrem. Większość osób smaży je w głębokim tłuszczu, na średnim ogniu. Też można… Osobiście jednak wolę na małym ogniu, pod przykryciem i nie trzeba dużo tłuszczu. Zrobią się przez to bardziej puszyste(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na około 15 minut. Następnie dodajemy jajka i resztę mleka. Wszystko dokładnie mieszamy. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w plasterki i dokładamy do ciasta. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 45 minut. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju, nakładamy porcje ciasta i smażymy na małym ogniu (pod przykryciem, lekko

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania