sposób sałatę lodową możesz zastąpić masłową, rzymską lub mixem sałat. Do sałatki z kiszonym ogórkiem można też dodać zielony groszek, pomidora, konserwowa kukurydzę, rzodkiewkę, a nawet kurczak i wędzoną lub gotowaną szynkę. Razem lub zamiast koperku, możesz też dodać świeżą natkę pietruszki lub szczypiorek. Jeśli chcesz bardziej zdrową wersję sałatki, zastąp majonez jogurtem greckim. Dressing nie będzie może tak kremowy
Kuchnia Na Wypasiepół łyżeczki oregano pół łyżeczki cukru szczypta pieprzu mielonego Sos do pizzy: 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego ketchupu opcjonalnie łyżka sosu chilli Dodatki do wyboru: Mięsne: szynka, kabanos, boczek wędzony, kiełbasa itp. Warzywne: kukurydza, pomidor, papryka, pieczarki, cebula itp. Sery: gouda, mozzarella, camembert itp *** Do mąki dodajemy przyprawy (sól, pieprz, cukier, oregano), pokruszone drożdże oraz olej
Blog z Apetytemcheese Składniki: 400 g makaronu (kolanka) 70 g masła 4-5 łyżek mąki pszennej 200 g sera cheddar 100 g mozzarelli 500 ml mleka 150 g boczku wędzonego surowego albo szynki 1 cebula odrobina oliwy Przyprawy: czosnek granulowany, papryka słodka, natka pietruszki, bazylią, sól, pieprz Opcjonalnie szczypiorek świeży do dekoracji talerza Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente, zgodnie z instrukcją
Rozdomowionarodzinną kolację. Jak sama nazwa mówi, jest uniwersalna, więc będzie idealnym wyborem zawsze i wszędzie. SAŁATKA UNIWERSALNA – PRZEPIS Składniki 150 g makaronu muszelki 200 g żółtego sera wędzonego 200 g szynki 1/2 puszki kukurydzy 1 ogórek świeży 1 czerwona papryka 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie
Alle Dobre!Zapiekane, chrupiące bułeczki z szynką i serem to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację. Świetny sposób na wykorzystanie bułek które straciły już swoją świeżość. Zapewniam że znikają z talerza w mgnieniu oka. 2 bułki np. kajzerki 4 plastry szynki lub boczku wędzonego 4 plastry żółtego sera może też być np. camembert Masło do posmarowania dowolne warzywo np. cebulka, pomidor, ogórek
Andzia Pichciprzypadnie do gustu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekane jajka w cieście francuskim. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego garść świeżego szpinaku lub 2 łyżki mrożonego 200 g wędzonego łososia lub szynki 1 cebula szalotka 2 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku świeżo mielony Instrukcje Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, lekko ją rumieniąc. Następnie dodajemy liście szpinaku lub jeśli
To co lubię - gotuję i polecamdokładkę :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 100 gram ryżu, ( 1 torebka) 2 większe ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy ok 3/4 puszki kukurydzy 300 gram wędzonego filetu z kurczaka ( możemy zastąpić mięsem z obranych wędzonych skrzydełek lub szynką) 2 łyżki posiekanego koperku 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji
Blog kulinarny S9.PLsalsą z warzyw, z pomidorków, papryki i oliwek czarnych ze szczypiorkiem. Dodatki, zwłaszcza jajko, jest obligatoryjne. Pozostałe to kwestia inwencji twórczej i kreatywności kucharza. Ja uwielbiam z łososiem wędzonym. Lubię z szynką parmeńską. Z chipsem z boczku. Z mascarpone czy kwaśną śmietaną. Można się pobawić. Składniki (na 2-3 porcje): jedna mała cukinia jedno jajko 3 łyżki
Mango Papajaregionalna potrawa jednogarnkowa z kuchni wielkopolskiej. Bardzo smaczna i pożywna zupa, polecam! Składniki: 0,5 kg mięsa wołowego 0,5 kg mięsa wieprzowego (łopatka lub szynka) 20 dkg wędzonego boczku 1 cebula 2 litry zimnej wody 1 włoszczyzna 3-4 ziemniaki 1/3 główki kapusty 30 dkg kapusty kiszonej 100g koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 2 łyżki mąki Przyprawy
Blog z Apetytemdomową kiełbaską na ostro, z chili , ogórkiem kiszonym, podsmażoną cebulką i serem żółtym. Tak prosto a tak pysznie! Polecam serdecznie :) Składniki: kromki chleba masło cebula kiełbasa lub szynka (użyłam swojej wędzonej z chili) ogórki kiszone ser żółty Przygotowanie: Cebulę pokroić w piórka i usmażyć na złoto na maśle. Posolić do smaku. Kiełbasę i ogórki kiszone pokroić w plasterki. Kromki chleba
Kocham..lubię..gotuję..pomarańczowa) Pół pomidora Łodyga selera naciowego Ćwierć szklanki wody Łyżka pełnoziarnistej mąki orkiszowej Oregano, mieszanka ziół (bez soli), sól, pieprz Opcjonalnie ser (feta, mozzarella, pleśniowy), kawałki dobrej jakości szynki (dla mięsożerców ;), wędzony łosoś, suszone pomidory Łodygę brokuła umyć i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Resztę warzyw posiekać drobno Jajka roztrzepać, połączyć z wodą, mąką i przyprawami Dodać warzywa
HealthyCreationsdanie łączące w sobie kuchnię włoską i austriack ą. Włoskie, ziemniaczane gnocchi, odpowiednik naszych kopytek, zapiekane w kremowym sosie beszamelowym z dodatkiem parmezanu, groszku i wędzonej na zimno szynki speck, specjału południowotyrolskiej kuchni. Wystarczy tak niewiele, aby wyczarować smaczny obiad dla całej rodziny, który zachwyca smakiem, wyglądem i prostot ą wykonania
La grande e la piccola cuocaCzym wypełnić arancini? Ja użyłam pieczarek, bo po prostu je lubię, kukurydzy i sera. Śmiało możecie użyć mięsa czy zielonego groszku, fajnym pomysłem jest też ser opatulony chudym, wędzonym boczkiem lub szynką parmeńską. Do czego podać? Przede wszystkim do wszelkich mięs, gulaszy czy potrawek. U mnie był to kurczak w sosie warzywno pomidorowym, a gdy zostało, zjadłam z duszoną
Kuchnia w czekoladzie