ciasta francuskiego kilka parówek kilka kabanosów 100 g żółtego sera ketchup SAŁATKA Z KURCZAKA I ANANASA : 1 pierś z kurczaka 4 plastry ananasa 100 g szynki w plastrach 50 g żółtego sera 1/2 puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu sól, pieprz do smaku 1 sałata rzymska PASTA Z CIECIERZYCY(...)Wszystko pieczemy 10-15 minut w nagrzanym piekarniku do 200 C %. Podajemy z sosem czosnkowym. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, pieczemy na oleju z dowolnymi przyprawami. Do miski przekładamy ostudzoną pierś, pokrojonego ananasa, szynkę starty ser i kukurydzę. Dodajemy majonez, sól, pieprz mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty rzymskiej, nakładamy po łyżce sałatki i podajemy. Ciecierzycę
Kulinarne Fantazje Mariolikapelusz" i delikatnie wydrążamy miąższ. Do Środka wbijamy jajko (lub 2 jajka w zależności od wielkości bułki), dodajemy szynkę pokrojona w kostkę oraz pomidora. Posypujemy szczypiorkiem, sola i pieprzem. Owijamy bułkę w folie aluminiowa i pieczemy około 10 - 15 minut w 180 - 190 stopniach C aż jajko się zetnie. Do środka bułki możemy dodać
Bon Appetit MałgorzatySkładniki -250 g mąki -sól -120 ml wody o temperaturze pokojowej -1 łyżeczka suchych drożdży oliwa z oliwek sos pomidorowy kabanos pieczony u mnie Henryk Kania mozzarella, u mnie 2 kulki świeży koperek włoska gotowana szynka kawałek ulubionego żółtego sera Rozpuść drożdże w wodzie i wlej do mąki, dodaj sól, dodaj 2 łyżki oliwy i wyrób ciasto . Odstaw(...)stopni, uformuj rękami pizzę. Podziub ciasto widelcem, posmaruj oliwą z oliwek,sosem pomidorowym i połóż na pizzy swoje ulubione dodatki. U mnie jak wyżej, na koniec kabanosy .Piecz na kamieniu lub specjalnej kratce do pizzy. Po około 15 minutach pizza powinna być gotowa. Posyp koperkiem. I gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnidanie to nadaje się na każdą porę dnia i smakuje nawet na zimno. Składniki: płat ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów szynka gotowana lub suszona jajko parmezan oliwa sól, pieprz Piekarnik nastawić na 220 stopni. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końce. Pozostałe łodygi doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem i obtoczyć w oliwie. Płat ciasta francuskiego
wyzwania kuchennekuchni i już. Następnie przekładamy do foremki ja wsadziłam do formy na tarte wyłożonej papierem do pieczenia i znowu odstawiamy w ciepłe miejsce tym razem na 45 minut. Oczywiście nie wiem czy wytrzymałam 45 minut w międzyczasie zrobiłam szynkę w galarecie i wróciłam do chleba teraz 200 stopni na godzinę (trzeba uważać aby chleb się za bardzo nie przypalił przy
Brzuszki Łakomczuszkipopieprz na plastrze szynki parmeńskiej na środku ułóż po plastrze mięsa na każdym plastrze połóż po plastrze mozzarelli zawiń mięso i mozzarellę w szynkę parmeńską przełóż tak przygotowane mięso do naczynia żaroodpornego dołóż pomidorki koktajlowe piecz w piekarniku przez kwadrans podawaj z ulubionymi dodatkami Smacznego
Oka w rosole czyli KaFka gotujepizze. Na blachę wyłożona papierem i posmarowaną oliwą wykładamy nasze ciasto, smarujemy sosem pomidorowym, sypiemy bazylią i nakładamy ulubione dodatki. U mnie połowa - szynka, pieczarki, ser druga połowa - tuńczyk papryka, oraz tuńczyk suszone pomidory + ser. Pieczemy 25 minut, 200 stopni
BezglutenowaIzabeladrobno startym żółtym serem, - z twarożkiem i szczypiorem, - z kremowym twarożkiem lub gęstym jogurtem naturalnym, - z pieczarkami podduszonymi na maśle, - z drobno posiekaną szynką, - z kawałkami oliwek, - z kiszonymi lub konserwowymi ogórkami, - z marynowaną lub pieczoną papryką, - z niewielką ilością masła i przypraw, np. słodkiej i ostrej papryki. - dziś wersja ze szczypiorem. Jeśli go pominiecie uzyskacie pastę jajeczną
Zasmakuj Kuchniścieramy na tarce o dużych oczkach. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy warstwę chleba, i pomidorów. Składniki oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Następnie wykładamy szynkę i zalewamy jajkami ze śmietaną. Na koniec posypujemy startym żółtym serem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni
Ciastka - domowe słodkościmiski, dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki, mieszamy dokładnie. Łyżką nabieramy porcje i formujemy w rękach owalne kotleciki. Następnie każdy zawijamy w plasterek szynki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kotleciki pieczemy około 35 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-). Smacznego
kruche babeczkirosole Knapka z grillowanym łososiem Domowe nuggets'y Kruche paluchy z ciasta piwnego Kruche miseczki z sałatką tuńczykową Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i serem Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem pieczonego kurczaka Tatar ze śledzia na krakersowej kruszonce Życzę wszystkim szampańskiej zabawy
Codzienna kuchnia niecodziennaFRITTATA Z SZYNKĄ I SEREM to rodzaj zapiekanego omletu z dodatkami, w naszym przypadku z szynką, serem, cebulką i
Menmagazinepraskę i szklimy na maśle klarowanym, dodajemy do masy mięsnej, wyrabiamy, w kulkę masy jajecznej wkładamy śliwkę, kawałek gorgonzoli formujemy kotlecik, zawijamy w szynkę, naczynie żaroodporne smarujemy masłem klarowanym, układamy ciasno kotleciki, przykrywamy folią aluminiową, pieczemy w 180 stopniach około 30 min., następnie odkrywamy, kładziemy na mięso plastry gorgonzoli i pieczemy jeszcze 10 min. do rozpuszczenia sera, posypujemy posiekaną drobno
Kuchnia Beatyprzepisy na domowe pieczywo ) Surowe warzywa, pokrojone np. w plastry Sałata Owoce pokrojone w mniejsze kawałki serek lub masełko do posmarowania pieczywa chuda szynka lub wędzona rybka ugotowane jajo twarożek różne bakalie i suszone owoce pieczone chipsy ( np. dyniowe ) domowe dżemy, konfitury domowe pasty (np. pasta pietruszkowa , pasta z dorsza , pasta z wędliny i jajka , pasta karotenowa
Tradycyjna Kuchniazapiekance. Śmietanę wymieszać z solą , pieprzem i polać wierzch zapiekanki. Ser pokroić w plastry i przykryć całość tortellini. Piec w 180 stopniach C do momentu aż ser się rozpuści i lekko zarumieni Podawać posypaną koperkiem tortellini zapiekane z szynką
O kuchni z uczuciem