szynka pieczona - 3513 przepisów (strona:68/235)

Ruloniki z ciasta francuskiego z szynką i serem 187

środkowi, zaczynając od podstawy trójkąta. Ruloniki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać po wierzchu ziarnami sezamu. Wykładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 40 minut. Smacznego! Ruloniki z ciasta francuskiego z szynką i serem Wskazówki. Z ilości ciasta francuskiego w przepisie wyszły mi dokładnie dwa koła, czyli szesnaście ruloników. W to wliczyłam oczywiście też

mecooks
Pizza na chlebku naan 155

bazylię, oliwę. Całość solimy i pieprzymy. Farsz nakładamy na chlebek naan. Na farsz kładziemy zawsze ser otarty. Dopiero wtedy dodatki – peperoni, pomidory, paprykę, szynkę i co tam sobie zamarzycie. Na koniec wrzucamy chlebek do pieca i czekamy 15 minut. Gotowe, smacznego. Koszt: 8 zł (porcja dla jednej osoby) Przygotowanie: 20 minut Pizza na chlebku naan Pizza na chlebku naan

Kuchennyviral.pl
Pizza na chlebku naan 172

bazylię, oliwę. Całość solimy i pieprzymy. Farsz nakładamy na chlebek naan. Na farsz kładziemy zawsze ser otarty. Dopiero wtedy dodatki – peperoni, pomidory, paprykę, szynkę i co tam sobie zamarzycie. Na koniec wrzucamy chlebek do pieca i czekamy 15 minut. Gotowe, smacznego. Koszt: 8 zł (porcja dla jednej osoby) Przygotowanie: 20 minut Pizza na chlebku naan Pizza na chlebku naan

Kuchennyviral.pl
szybka pizza ze szparagami 204

Blat posypać kaszą manną, wyłożyć ciasto, rozciągnąć na kaszce, rozwałkować wierzch również posypując kaszą. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę. Wierzch cienko posmarować sosem. Rozłożyć kawałki szynki, sery i szparagi. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec ok 20 minut

6niebo
Wielkanocna szynka z kabanosem 133

robię dziurki na całej długości za pomocą drewnianej okrągłej rączki od długiej łyżki. Wkładam w nie kabanosy. Składniki marynaty rozkruszam w moździerzu i nacieram szynkę. Wstawiam do nagrzanego piekarnika w brytfannie temp 180 stopni i piekę godzinę.Do brytfanny wlewam 1/2 szklanki wody.  Po 30 minutach pieczenia zdejmuję pokrywę brytfanny

wesoła kuchnia
Zapiekanka makaronowa z szynką, szpinakiem i pieczarkami 264

pomidorowy. Dodaj serek śmietankowy, szczyptę cukru, oregano i pieprz do smaku. Wymieszaj trzepaczką. W dużej misce wymieszaj ze sobą makaron, podsmażone warzywa z szynką i sos. Przełóż do naczynia żaroodpornego. Posyp startym serem żółtym.  Piec. Ok. 15-20 minut do momentu rozpuszczenia się sera. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Zapiekanki 114

umyte i pokrojone w ćwiartki pomidory. Zasypać obficie oregano i bazylią. Na pomidory nałożyć obrane, drobno pokrojone i usmażone pieczarki z cebulką. Dodać kawałki szynki i ser żółty. Polać oliwą blachę i jeszcze nieupieczone zapiekanki. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 5 minut. Pomidory zostały mi z wczoraj dlatego ich użyłam, ale zamiast nich można dać też większą ilość

Karola gotuje
Dworek Koper 169

daniem głównym. Gęsia wątróbka z jabłkiem i kopytkami – delikatna, krucha z aromatyczną żurawiną i zeszkloną cebulką. Mąż zdecydował się na zawijak z szynki wieprzowej faszerowany kaszą i świeżymi borowikami, podawany z sosem oraz pieczonymi ziemniaczkami. Mięso było kruche, soczyste, a mariaż kaszy i grzybów tak aromatyczny, że na myśl przyszły mi zapachy lasu i grzybobrania! Jak dowiedzieliśmy się

Szybko Tanio Smacznie
Domowa pizza 176

blaszce.  Nadzienie: Wierzch ciasta posmarować przecierem pomidorowym.  Na to rozsypać tu i ówdzie ser.  Oregano, pieprz, sól.  Pieczarki, szynka, papryka, cebula, pomidory. Oregano.  Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika.  Pizzę piec ok. 40-50 minut w temperaturze 160/180 stopni.  www.kuchniasmakow.blogspot.com

Kuchnia smaków
Różyczki z ciasta francuskiego (z szynką) 111

szerokości 1,5-2 cm. Plastry mortadeli przekroić na pół. Każdy pasek ciasta posmarować ketchupem i położyć (obok siebie) na nim po trzy połówki szynki. Całość delikatnie zrolować i ułożyć na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Kwiatuszki posmarować rozmieszanym jajkiem (opcjonalnie z przyprawami) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20 minut (powinny być zarumienione) w 190 stopniach

Di gotuje
Pizza Agnieszki 145

dwie części i rozłożyć na blaszce posmarowanej olejem.  Ciasto smarujemy ketchupem, posypujemy ziołami, wrzucamy wg upodobań: - pieczarki,  - pomidory,  - szynkę,  - oliwki,  - wcześniej usmażone w gyrosie kawałki kurczaka,  - starty ser. Całość pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni ok. 30 - 45 minut.  www.kuchniasmakow.blogspot.com www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego! Przepis: Agnieszka R. Zdjęcia: Agnieszka

Kuchnia smaków
Śniadaniowe "muffiny" jajeczne 158

mleka sól, pieprz Wykonanie: Szynkę i ser pokroić w kosteczkę. Jajka roztrzepać widelcem, dodając mąkę, sól i pieprz. Następnie wsypać pokrojone dodatki - szczypior, szynkę i ser. Wymieszać. Masę jajeczną wlać do formy na muffiny. Piec w 170 stopniach C przez 10 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
WŁOSKI CHLEB OLIWKOWY 142

Chleb, kto nie kocha zapachu domowego pieczywa? Pieczywa z chrupiącą skórką...delikatnym ale bogatym wnętrzem? Chleba do włoskich przystawek? Zapraszam na włoska ucztę z szynka parmeńską w tle, oliwkami...i kto wie, kto wie dobrym czerwonym winem? Składniki -500 g mąki chlebowej -2 łyżeczki miodu spadziowego  -1 łyżeczka soli -20 g drożdży -3 łyżki oliwy z oliwek(...)długą keksówkę i posypać mąką. Włożyć ciasto, wyrównać. Ponacinać z wierzchu. Odstawić do wyrośnięcia na ponowną godzinę.  Posmarować delikatnie żółtkiem z miodem. Piec w 200 stopniach około 50 minut, do rumianej skórki. Podawać z szynką parmeńską, oliwkami, bazylią jako przystawka lub aromatyczne kanapki! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Domowy pasztet bez pieczenia 93

Pyszny pasztet domowy, którego wykonanie jest ekspresowe i nie wymaga pieczenia. Polecam także sprawdzony przepis  pasztet z cukinii Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 cebule 5 dag tłuszczu 20 dag wędzonego boczku 10 dag masła 3 łyżki kwaśnej śmietany 1 pęczek natki pietruszki sól do smaku pieprz Wykonanie: Cebulę zeszklić na tłuszczu, dodać pokrojone mięso i dusić na wolnym

Tradycyjna Kuchnia
TARTA ZE SZPARAGAMI I KOZIM SEREM 123

Jajka połączyć ze śmietanką, doprawić wyciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Masę jajeczną wylać na przygotowane ciasto. Na wierzchu ułożyć szparagi, pokrojoną szynkę i kawałki sera koziego. Całość oprószyć ziołami prowansalskimi i papryką. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania