planach mieliśmy z Panem Mężem przedłużoną wizytację Rodziny i tym samym wyjazd poza domowe pielesze na dobrych kilka dni. Lodówkę przed wyjazdem wyczyściliśmy ze wszelkich szybko psujących się produktów. Ostała się jedynie samotna cukinia, nie grzesząca już świeżością. No przecież nie zostawię warzywa na pastwę bakterii, żeby zastać jedzenie grozy po powrocie… GOOGLE poszło w ruch i traf padł
Grunt to przepis!ogóle jest wykonalne? Jasne że tak! Świetnie sprawdza się przy rybie. Smażenia na wodzie nauczyła mnie moja dietetyczka. Wcześniej nie pomyślałabym, iż w tak prosty sposób, niesamowicie szybko i kompletnie bez użycia tłuszczu, można przygotować smaczną rybę. Dodatkową inspirację zapodał mi Okrasa w swoim programie " Okrasa łamie przepisy ". W odcinku 31 wybrał się " Na ryby do Gdańska
Grunt to przepis!wilgotne . Składniki siekać szerokim nożem - aby unikać kontaktu ciepłych dłoni z ciastem - aż się dobrze rozdrobnią. Dodać żółtka i śmietanę. Posiekać jeszcze nożem do wymieszania i następnie szybko zagnieść. Ciasto uformować w walec, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 1 godz.- na koniec chłodzenia przenieść ciasto na ok. 5-10 min. do zamrażarki, będzie się
Grunt to przepis!pora) i jedną paprykę konserwową. Możemy dodać do smaku posiekany tymianek i pieprz. Całość mieszamy i wykładamy bezpośrednio na kanapki dekorując krążkami czarnych oliwek i gałązką tymianku.bądź też szybkie: Łososiowe Przekąski Składniki: 4 szt wędzone medaliony z łososia, 4 szt ogórek / korniszony, 16 szt oliwki czarne Smak, kilka serowe nici Medaliony kroimy na cztery części, na każdy
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapowstała spontanicznie, gdy w lodówce poza światłem znalazła się jeszcze pierś z kurczaka, a w spiżarnianych zapasach udało się znaleźć produkty, które można było zestawić z kurczakiem.Danie proste, szybkie i pyszne:) Pene z kurczakiem w zapuszkowanym towarzystwie Składniki: 400 dag makaron pene, 1 szt filet z kurczaka, 1 szt por, 1 szt fasola czerwona z puszki
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaoliwę i smażymy do zrumienienia, następnie dodajemy warzywa, w miarę potrzeby podlewamy delikatnie wodą, przykrywamy i dusimy do miękkości.I tylko tyle potrzeba, by cieszyć się niebanalnym smakiem szybkiego obiadu
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSzybka sałatka pachnąca wiosną i rzeżuchą:) Wiosenna sałatka z rzeżuchą Składniki:sałata lodowa2 pomidory1 ogórekok. 10 -15 czarnych oliwekser fetagarść rzeżuchysos: 2 łyżki oliwy z oliwek + 1 łyżka octu winnego + 1 łyżeczka musztrady + łyżeczka posiekanego koperku (składniki wymieszać)Sałatę porwać na kawałki, ogórek, pomidor i fetę pokroić w kostkę, dodać do sałaty, dodać całe oliwki i rzeżuchę,całość
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaSzybka propozycja na rybną pastę do kanapek. Amelka pokaże Wam, jak ją przygotować
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaobiadek szybkie, lekkie i pyszne danie z kurczaka duszonego z porem, którego smak wzbogacą suszone pomidory i bazylia. Mmmmmnniam! Kurczak w porach z suszonym pomidorem Składniki: filet z kurczaka por 2 ząbki czosnku mały słoiczek suszonych pomidorów w zalewie (240 g) sól, pieprz, curry 1 łyżka suszonej bazylii Filet pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem i curry. Pora umyć
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Pomysł na tę potrawę zrodził się bardzo szybko. Kiedyś w chińczyku jadłam kurczaka curry i od razu wiedziałam, że muszę to cudo odtworzyć w domu. Uwielbiam orientalną kuchnię. A poza tym to już koniec moich wakacji. Od poniedziałku wracam
Fabryka pomysłówDzisiejsza propozycja może mieć dwa zastosowania. Sprawdzi się jako szybki deser oraz jako pożywne śniadanie, które poprzez kolory poprawi nam humor, szczególnie gdy za oknem szaro, buro i wieje mocny wiatr. Nie wiem jak Wy, ale ja już mam dość tego deszczu i chlapy. Poza tym zbliżająca się ku końcowi sesja już dawno „wyprała” mój mózg, więc tylko wyczekuję
Fabryka pomysłówsmakuje wszystkim domownikom i na stałe weszła do naszego menu. Nie wiem, co jest, ale ostatnio mam jakiś mały kryzys. Mimo że mam więcej energii i nie robię się szybko zmęczona, to nie mam pomysłu na gotowanie, chyba że desery i ciasta, a te ostatnio ograniczam. Mogę, więc jedynie rozpieścić pozostałych domowników. Cóż, postaram się bardziej wysilić. Może też doskwiera
Fabryka pomysłówmacie ochotę na coś innego z jej wykorzystaniem, to bardzo polecam Wam ten przepis. Ja swoją lutenicę wyjadałam prosto z garnka w trakcie przygotowań, a słoiczki znikają w za szybkim tempie, więc chyba czeka mnie powtórka. Jedyną przeszkodą może być dostanie czubrycy, czyli mieszanki z wykorzystaniem cząbru, która jest niezbędna do tej pasty. Inaczej nie będzie to lutenica. Ja stworzyłam
Fabryka pomysłów