Jabłkowo- twarożkowa zapiekanka z rodzynkami

Jabłkowo- twarożkowa zapiekanka z rodzynkami

Jabłkowo- twarożkowa zapiekanka z rodzynkami

Przepis na : obiad

Składniki: 0,5 kg jabłek sok z 1 cytryny 2 jajka 0,5 kostki masła szczypta soli 0,5 kubka cukru 0,5 kubka rodzynek cynamon 1 op budyniu waniliowego 1 op cukru waniliowego 2 op twarożku półtłustego ( 500g) 4 łyżki kaszki manny Przygotowanie: piekarnik włączamy i nagrzewamy do temp 200'C jabłka myjemy, osuszamy, kroimy w kosteczki, wrzucamy do miseczki, wsypujemy rodzynki, skrapiamy sokiem z cytryny żółtka oddzielamy od białek, z odrobiną soli ubijamy pianę żaroodporną formę smarujemy masłem, układamy jabłka, masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Luźna Kuchnia

Warto przeczytać

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.