W dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z
W kuchni KatieŚniadanie jadaj jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolacje oddaj wrogowi 😊 Wszyscy wiemy jak ważne jest śniadanie. Ma nam dać energię i siłę
Kulinarne przemysleniaOgromną zaletą gotowych mieszanek sałat jest to,że mamy od razu w jednej porcji wiele gatunków sałat, bez potrzeby ich mycia. Dodajemy tylko ulubione składniki lub
Kolorowa kuchnia Elkiboczek upieczony Hańderek oliwki ser pleśniowy papryka daktyle ser długo dojrzewający sezam czarny i biały do panierowania jajko tarta bułka tłuszcz do smażenia Boczek kroimy na
Gotowanie jest łatweNie macie rano czasu, aby przygotować śniadanie? Znudziła się Wam jajecznica? Tęsknicie za tostami? Dzisiaj podsunę Wam proste rozwiązanie na śniadaniowy chlebek tostowy , do przygotowania w
PaleoLife„Mogą z powodzeniem zastąpić klasyczną pizzę, zwłaszcza w sytuacji gdy obieca się ją rodzinie, a potem zapomni zagnieść wieczorem ciasto. Można to było jeszcze ostatecznie zrobić
Wiem co jemTrudno o prostszy przepis niż francuskie tosty. Przerobienie ich na muffinkową modłę ciut komplikuje sprawę, ale ma tę zaletę, że możemy podać większą ilość w jednym
zadanie-gotowanieCzy u Was też za oknami pojawiła się ta piękna i długo wyczekiwana biel? Drzewa, drogi, górki... jakże to teraz magicznie wygląda. Ale najbardziej cieszy mnie
Słodkie okruszkiNiedawno prezentowaliśmy przepis na normandzki ser Neufchâtel , a teraz dajemy pomysł jak ten ser wykorzystać. Niby pasta serowa żadnym wielkim odkryciem nie jest, jednak ta wyszła
Marder&Marder Manufacture1 szkl mleka 0,5 szkl płatków jaglanych błyskawicznych garść suszonych malin garść malin mrożonych cukier do smaku Mleko zagotować, dodać płatki i suszone maliny, zamieszać
Gotowanie jest łatweWitam ponownie w nowym roku ;) Wcale on już nie taki nowy wprawdzie bo już 3/4 miesiąca za nami. Mimo to wow - to już trzeci raz w
Kuchnia po mojemuPyszne ciasteczka, a właściwie batoniki zostały wymyślone w ciągu chwili, żeby zaspokoić nagłe pragnienie "czegoś słodkiego". Przygotowanie jest błyskawiczne, bo ciastek nie trzeba piec. Świetnie smakują
Kulinarne InspiracjeCzasem bywa, że jedna i to bardzo uciążliwa myśl zaprząta nasz umysł. W ciszy jego zakamarków rozbrzmiewa niczym dźwięk trąby jerychońskiej – coś bym zjadł, coś
mojewypiekiinietylkoJak wiecie, bo powtarzałam już to setki milionów razy ( heheh :p ) : uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze! Jaglaną , pęczak , gryczaną i tą, którą najczęściej przyrządzam na słodko: mannę
Ostra na SłodkoMięciutkie żeberka z ziemniakami i cebulką-obiad mistrzów. Danie te jest przygotowane w woku specjalną techniką, aby nie utracić miękkości żeberek, chrupkości ziemniaków i zapachu cebuli
Kuchnia Łukasza