Domowe nachosy z gotowych placków tortilli o smaku słodkiej chili, pieczone w piekarniku. Pikantne chipsy z nutą słodyczy z pewnością przypadną do gustu wielbicielom ostrych smaków
Kuchnia MagdaLenySałatka z pieczonych buraków i awokado to pyszna i zdrowa propozycja Madzi na romantyczną kolację we dwoje :) Idealnie dobrane składniki świetnie łączą się ze sobą smakami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W takie upalne dni jak dziś mam apetyt na lekkie dania. Oczarowana Donną Hay i jej książką Fast Fresh Simple upiekłam kieszonki z ricottą, fetą i
Pieguskowa KuchniaKilka tygodni temu stałam się posiadaczką blendera kielichowego, od tamtego czasu w naszym domu zaczęły się częściej pojawiać różnego rodzaje koktajle. To świetna, a przede
Simply FoodJuż niejednokrotnie widzieliśmy na różnego rodzaju przyjęciach, spotkaniach babeczki z kruchego ciasta podane w postaci wytrawnej. Tym razem Madzia postanowiła przygotować domową wersję babeczek z pastą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!tuż tuż. Dla spodziewanych gości polecam dzisiaj pyszną tartę z łosiem i szpinakiem lub tartaletki. Farsz szpinakowy można przygotować dzień wcześniej, podobnie jak kruche ciasto. Tartaletki będą świetną zimną przekąską, tartę możemy podać na ciepło. Tarta z łososiem i szpinakiem Składniki na formę 26cm: Na kruchy spód: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 żółtko pół łyżeczki soli(...)muszkatołowa Na masę śmietanowo - serowa: 3 jajka szklanka kwaśnej śmietany 18% przyprawy: sól, pieprz 100g startego żółtego sera 1 cebula dymka ze szczypiorem Wykonanie: Kruchy spód: wszystkie składniki zagniatamy szybko w gładkie ciasto, ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5cm do rozmiaru formy, wykładamy dno i boki formy, dociskamy i nakłuwamy widelcem. Formę z ciastem wstawiamy do lodówki na pół godziny
Smak mojej kuchniPomarańczę można obrać, podzielić na cząstki i podać do podjadania. Pomarańczę można pokroić w krążki i podać z pestkami granatu i wodą różaną i to już
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj proponujemy alternatywę dla żurawiny, która w połączeniu z camembertem stanowią klasyczny duet. Zamiast żurawiny postanowiliśmy wykorzystać owoc granatu, który również charakteryzuje się
Kuchnia od dwojgaŚledzia możemy przygotować na wiele sposobów, także w postaci tatara. Nie do końca mi pasuje to określenie, bo tatar (czyli befsztyk tatarski) to potrawa z wołowiny
Codzienna kuchnia niecodziennaDziś mam dla Was absolutny HIT! Przepis stał się ogromnie popularny wśród moich przyjaciół i zrobił furorę nie na jednym przyjęciu i grillu! Jestem pewna, że
Garniec Magaliewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Co prawda wymagają czasu i pracy, ale efekt wszystko wynagrodzi. Są rewelacyjne! Jedna z moich ulubionych przekąsek - szkoda, że niedostępna w polskich sklepach... skórki wieprzowe sól tłuszcz do smażenia Skórki (najlepiej najcieńsze) ugotować w osolonej wodzie. Po tym czasie pociąć je na kwadraciki/prostokąty (mniej więcej 2 x 2 cm) i ułożyć (równo(...)zrobią się lekko brązowe i mocno twarde. (W międzyczasie kilkakrotnie poprzewracać na drugą stronę.) Osuszyć na ręczniku papierowymi i lekko osolić. Smażyć na głębokim tłuszczu (najlepiej wieprzowym). Pęcznieją bardzo szybko, więc na patelnię (polecam frytkownicę) wrzucać po kilka sztuk. (*) Skórki suszyłam w 120 stopniach przy uchylonych drzwiczkach piekarnika
Di gotujemamy ochotę ;) Praktykuję to nie tylko w czasie wyjazdów, ale również na co dzień. Żeby nie kupować bezsensownie jakiegoś zapychacza, wolę przynajmniej na trochę zaspokoić głód zdrową przekąską. Wafle ryżowe - mój drugi przegryzacz. Jak wiadomo są bezglutenowe, lekkostrawne, więc również noszę je w pogotowiu w plecaku. A dostępne są w prawie każdym sklepie. Można skorzystać także z batoników wegańskich(...)Wegańskie Pyszności - jeżeli już nie mamy co jeść, a potrzeba nam cukrów, zdecydowanie można po nie sięgnąć. Poza tym zajmują mało miejsca i nie psują się w tak szybkim tempie co owoce, więc spokojnie można je wozić w torebce czy plecaku. Dlatego warto mieć choćby jeden. To samo tyczy się gorzkiej czekolady. Jeżeli nie wiemy, czy w okolicy będą sklepy
Bananowe PoleŚledzie według tego przepisu zrobiłam pierwszy raz na Święta dwa lata temu i od tego czasu jest to jeden z moich ulubionych przepisów na tą rybkę
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiTaka sytuacja... Wakacje 2012. Chorwacja. Dubrovnik. Padnięci po zwiedzaniu murów miasta w ponad 40-stopniowym upale, wpadamy spragnieni, głodni i spaleni słońcem do pierwszej lepszej
bastalenaTen piernik to ciasto idealne, nie tylko dla tych, którzy są na diecie. Nie znajdziesz w nim masła czy cukru, za to małe ilości mąki pełnoziarnistej
Cooking Monster