Jeżeli jeszcze nie macie pomysłu co dziś zrobić szybkiego na obiad, to polecam przygotowanie kremowej zupy z cukinii. Zdecydowanie na dzisiejszą pogodę sprawdzi się idealnie, a
Niezły MłynekDanie z makaronem, to sprawdzona opcja na szybki i smaczny obiad. Wystarczy przygotować sos na bazie ulubionych dodatków i ugotować makaron. Wszystko razem połączyć z
kulinarnyJaTakie ciacha nam na rękę...słodkie i smaczne ;) i szybkie ;) Składniki 1 duże opakowanie herbatników 1 l mleka 200 g masła 30 g cukru waniliowego 1 szklanka kaszy manny 250 ml dżemu (ulubionego-u nas wiśniowy) 1 łyżka żelatyny Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do mleka wrzucamy posiekane masło, cukier waniliowy oraz cukier. Zagotowujemy(...)zgęstnienia. Na blaszce rozkładamy herbatniki, wylewamy kaszę, przykrywamy warstwą ciastek. Wstawiamy do lodówki. Dżem rozprowadzamy w wodzie, dodajemy żelatynę wymieszaną w zimnej wodzie, podgrzewamy i lekko studzimy. Wylewamy na ciasto, przekładamy do lodówki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G KitchenTym razem pomysł na szybką przekąskę. Bagietka nadziewana kurczakiem i serem mozarella, to pomysł na ciepłe dani, który możemy zaserwować na kolację, lub na spotkaniu ze
Ania i Marcin gotująUwielbiam ciasta, ale zdecydowanie te wytrawne. Taki keks doskonale sprawdza się na imprezach jako alternatywa dla pizzy czy tostów. Jego przygotowanie jest banalne a do środka
Wielki apetyt***************************** Szybko dziś, zwięźle i na temat. Na łososiowy temat, w którym poruszam kwestię porowo-winnego, kremowego sosu. Duet niby nie pasuje do siebie za nic, a
W kuchni Karmel-itkiŻyję szybko, bardzo szybko. Zresztą, jak wielu. Takie czasy, nie mamy czasuna odpoczynek, na chwilę oddechu, na momenty czułości, przyjemności,a nawet na życzliwość dla siebie
W kuchni Karmel-itkinieregularne kształty. Są wilgotne w środku i to nie od tłuszczu. Dodatkowym plusem jest to że przygotowanie ciasta zajmuje 10 minut - i to z czasem poświęconym na skompletowanie miksera... Trochę więcej zajmuję smażenie. Polecam Wam je serdecznie na zbliżający się Tłusty czwartek. Szybkie pączusie Beatki: Składniki: 3 jajka; 1 1/2 szkl. mąki; 1/2 szkl. cukru; 1 łyżeczka proszku(...)cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy serek homogenizowany. I oczywiście wszystko miksujemy. W garnku rozgrzewamy olej (ja użyłam frytkownicy ustawionej na 170 stopni). Porcje ciasta nakładamy na gorący olej przy użyciu dwóch łyżek. W trakcie smażenia obracamy pączki, tak aby równo usmażyły się ze wszystkich stron. Wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru oleju
MiksturownikMoja propozycja na szybką słodką przekąskę, która sprawdzi się na każdej imprezie. Współgra z jesienno-zimowym klimatem, zaczyna pachnieć świętami. Łatwe rożki francuskie nadziewane jabłkami i oblane domowym solonym karmelem . W przygotowaniu tych rożków nie ma absolutnie nic trudnego. Przygotujecie nadzienie, które zresztą pewnie(...)robiliście do naleśników czy szarlotki. Nadzienie zrobicie w patelni, a w ciągu 10 minut będzie już gotowe. Użyjcie gotowego ciasta francuskiego lub jeśli macie swój sekretny przepis przygotujcie je sami . Jak przygotować w łatwy i szybki sposób karmel pokazałam w poprzednim wpisie. Pozostaje nadziać i uformować rożki. Wypieczone, ciepłe i rumiane rożki obficie oblejcie domowym solonym karmelem. Gwarantuję, że znikną
Słodkie GotowanieBoże Narodzenie, ale też na wszystkie spotkania rodzinne, jubileusze itp. Bo można szybko przygotować, świetnie smakuje a poza tym można też podać na zimno : ))) Składniki: ok 200 g łososia na osobę ok 300 g szpinaku (u mnie świeży w liściach) 300 g twarożku śmietankowego 1- 2 opakowań ciasta francuskiego sól, pieprz cebulę tłuszcz do smażenia Pryzgotowanie: Na rozgrzanej patelni
Szybko Tanio Smacznieskładniki: 300 g mąki 2 łyżki miodu płynnego 75 ml mleka, letniego 130 g cukru 1 łyżka masła, roztopionego 15 g przyprawy do piernika 1 jajko
Domowy Smak Jedzenialatin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Wspaniałe delikatne pączki z ciasta parzonego, których smak przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Jedyną ich wadą jest to, że zbyt szybko znikają :-) Myślałam , że są pracochłonne i trudne do wykonania, ale nic bardziej mylnego. Przepis pochodzi z wycinków z jednej z gazet. Przepis(...)smażenia i papier do pieczenia Sposób wykonania pączków: Masło lub margarynę rozpuścić na małym ogniu razem z wodą dodać mąkę zmieszaną z solą i energicznie mieszać do momentu aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdjąć z ognia i wystudzić. Do wystudzonego ciasta dodać po jednym jajku cały czas miksując. Papier do pieczenia pociąć na 20 kwadratów o boku
Na słodko lub wytrawniekropel * Dodatkowo 2 słoiki dżemu porzeczkowego lub powideł śliwkowych - musi być po 250 g w każdym słoiku Wykonanie: Najpierw wykonujemy ciasto kruche. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, cukier puder dodajemy żółtka i zimne masło - szybko! zagniatamy do połączenia składników. Dzielimy na dwie równe części. UWAGA! JEŻELI MAMY 2 TAKIE SAME BLACHY MOŻEMY ZROBIĆ
Piekę, bo lubię