razem będą ciasteczka i to korzenne . Dawno nie robiłam takich prostych szybkich ciastek . Zachęciła mnie akcja Ciasto na Niedzielę. Czasem piekę z innymi smakołyki danego tygodnia. Ciastka korzenne składniki : mąka pszenna 500 g margaryna 220 g ksylitol Kłos- Pol 200 g jaja 2 szt cynamon 2 łyżeczki błonnik kakaowy Kłos- Pol 2 łyżki imbir 2 łyżeczki
Różowa kuchniawilgotną ściereczką, aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha. 4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki. 5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć główki i rączki tworząc kształt sukienki (patrz zdjęcie
Mała CukierenkaDomowe pampuchy z pieczarkowym gulaszem Wszyscy u mnie w domu uwielbiają pampuchy , nawet same , nieważne czy ciepłe , czy zimne . To bardzo proste danie , robi się je dość szybko , nie licząc okresu wyrastania ciasta . Pampuchy są doskonałe z każdym sosem i w każdej wersji , na słodko i na słono . Pampuchy do słodkich sosów warto wzbogacić nutką wanilii . Polecam , szczególnie
Ogrodnik w podróżywilgotną ściereczką, aby nie wysychał i zamknąć pojemnik. Tak otrzymany lukier służy do precyzyjnych dekoracji oraz sklejania różnych elementów cukrowych przy tortach, jest bardzo gęsty i szybko wysycha. 4. Przygotować kruche ciasto według przepisu „Kruche ciasteczka waniliowe”(klik) . Z ciasta foremką wycinać laleczki. 5. Następnie okrągłymi foremkami przyciąć główki i rączki tworząc kształt sukienki (patrz zdjęcie
Mała Cukierenkapieczenia, wygładź i posyp jagodami, które lekko dociśnij. Całość posyp kruszonką. Piecz ciasto w rozgrzanym piekarniku na 175ºC na termoobiegu (bez termoobiegu 185ºC ) przez 35 minut. Podaj ciasto z sosem waniliowym na szybko
codojedzeniadrugim waflem, wyłożyć masę orzechową, przełożyć kolejnym waflem, rozsmarować masę krówkową i przykryć ostatnim waflem. Obciążyć i odstawić do lodówki na ok 3 godziny. Inspiracja: H. Janowska " Ciasta i desery łatwo i szybko
Kto ugości moich gości?obrać, pokroić i wyłożyć na wierzch. Piec do suchego patyczka ok 1 godz w 180*C. Wystudzone ciasto polać czekoladą lub posypać cukrem pudrem. Inspiracja: H. Janowska " Ciasta i desery łatwo i szybko
Kto ugości moich gości?Pomysł na szybką kolację lub obiad Składniki ciasto - 1 szklanka mleka - 1,5 szklanka mąki - 2 jajka - 3 łyżki oleju nadzienie - 300 g szynki - 150 g żółtego sera - przyprawa do mięsa panierka - bułka tarta - 1 jajko - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. ciasto - Do mleka dodać jajka zmiksować razem z mąką aż powstanie jednolite ciasto nie za gęste
W królestwie smaków Beatykokosowe, cukier mikserem utrzeć na kruszonkę kruszonkę rozsypać na cieście z truskawkami piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w blaszce do wystudzenia ciasto jest łatwe, smaczne i szybko się zjada.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspeculoos ( można ją otrzymać mieszając 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 1/4 łyżeczki mielonego imbiru, 1/4 łyżeczki mielonych goździków) 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 4 łyżki mleka Przygotowanie: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitego ciasta. Owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce (najlepiej na całą noc) Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość 4-5 mm i wykrawać dowolne kształty
Nastoletnie Wypiekaniejadłam, a że lubię serniki, to postanowiłam go zrobić w ciemno (w sumie) na rocznicę ślubu dziadków. Sernik robi się bardzo szybko i tak samo szybko znika. Połączenie brzoskwiń, czekoladowego spodu ciasta i przepysznej masy serowej tworzy idealną kompozycję. Sernik jest fajnie puszysty i delikatny. Spróbujcie bo naprawdę warto ;) Ciasto podałam na porcelanie firmy Bogucice - kolekcja Jesień
Krakowskie smaki AniKolejne ciasto które wpisało się na listę moich ulubionych ciast i nie tylko moich bo mojej rodziny też. Już kilka razy robiłam to ciasto ale nie miałam wcześniej możliwości zrobienia zdjęć bo tak szybko znikało. Przepis pochodzi z książeczki Margaryny Kasi. Składniki na ciasto: - 50 dag mąki - 1 szklanka cukru - 7 dag margaryny lub masła - 2 jajka - 4 łyżki mleka
Kuchenne Wariacjepoprzednim poście były gołąbki i teraz też będą gołąbki. Ale inne, chociaż też wege. I są tak samo pyszne! Zaraz skończy mi wyrastać ciasto na bułki więc piszę szybko i lecę zająć się pieczywem. Kapustę przygotowujemy tak samo jak w poprzednim wpisie. Zatem zacytuję (sam siebie): Z kapusty wykrajamy głąb, wrzucamy ją na wrzątek i gotując stopniowo zdejmujemy z niej
Marder&Marder Manufacturedrożdżami. Wyrabiamy ciasto, będzie się kleiło, dlatego radziłabym użyć do tego robota, ponieważ takie to ciasto musi być. Dzięki temu uzyskamy na prawdę puszyste wnętrze chlebka ;) Ciasto przekładamy do keksówki, bardzo szybko wyrasta ;) Po wyrośnięciu, kiedy zechce nam uciec z formy włączamy piekarnik na 40 minut, temperatura 200 stopni. Skomentuj
MamaOskarka