szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:607/2080)

Pączki siostry Anastazji 94

ciasto, które będzie odchodziło od rąk i od ścianek naczynia. Należy wyrabiać około 20 min, starając się wtłoczyć w ciasto jak najwięcej powietrza. Dobrze wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ( około 1,5 h ). Po tym czasie ciasto odgazować uderzając w nie pięścią lub ponownie chwilę wyrobić. Zanurzając dłonie w mące, odrywać kawałki ciasta(...)rozgrzać tłuszcz. Optymalna temperatura tłuszczu do smażenia pączków to 175°C * . Najłatwiej kontrolować ją za pomocą termometru cukierniczego, ale można poradzić sobie bez niego - należy wrzucić kawałek ciasta na rozgrzany tłuszcz - jeżeli szybko wypłynie na powierzchnię i zarumieni się w ciągu 45 sekund do 1 minuty, to znak, że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Pączki wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną

Opowieści z piekarnika
Kruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką 243

mnie wersja z solą morską kilka pistacji Pakman Przygotowanie: Jak przygotować kruche babeczki? Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, cukier puder, żółtko i posiekane masło. Szybko zagniatamy składniki, robimy z ciasta kulę, owijamy w folię i schładzamy 30 minut w zamrażalniku lub 1 godzinę w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy na lekko podsypanym mąką blacie i wycinamy kółkami ciut większe od średnicy

Słodkie okruszki
Sałatka z Porem, Ananasem i Szynką 71

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szybka s ałatka z porem, ananasem i szynką to idealny wybór, na różnego rodzaju okazje. Z pewnością posmakuje każdemu z Was. Składniki: 1

Przepiski.pl
Dwukolorowe ciasto z truskawkami i agrestem 361

Ciasto z truskawkami i agrestem - szybkie i łatwe. Mięciutkie i długo zachowuje swoją świeżość. Składniki: 4 jajka, 2 szklanki maki, 1 szklanka oleju, pół szklanki cukru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki mleka, łyżka kakao, szczypta soli, 400 g truskawek, 150 g agrestu zielonego, Przygotowanie: Truskawki kroimy na mniejsze kawałki, agrest na pół W jednej misce łączymy jajka i olej

Lena Gotuje
Naleśniki kakaowe 122

wyszło 10 naleśników. PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam rózgą suche składniki, dodaję mokre, mieszam do połączenia. Patelnię dobrze nagrzewam. Pierwszego naleśnika smażę na odrobinie oleju, smaruję patelnię pędzelkiem. Ciasto nakładam chochlą do zupy, szybko rozprowadzam na boki. Gdy widzę, że brzegi się “ścinają” przekręcam naleśniki na drugą stronę. Układam na talerzu, przykrywam folią spożywczą. Gotowe naleśniki posypuję cukrem pudrem

Zasmakuj Kuchni
Orzechowiec. 109

ciasto z mojego domu rodzinnego, które pojawia się na każdej imprezie rodzinnej. Pyszny orzechowiec z dużą ilością prażonych orzechów. na jednym blacie ciasta. Następnym razem zrobię podwójną ilość prażonych orzechów, które wyłożę dwa blaty ciasta. W tradycyjnym przepisie ciasto jest przełożone masą z kaszy manny minusem jest ze ciasto musimy zjeść w miarę szybko

Kulinarne pyszności Molki
Kruche ciasteczka z lemon curd 65

krem cytrynowy Lemon Curd np. z tego przepisu cukier puder do posypania Mąkę przesiać do miski. Dodać cukier puder, pokrojone w kostkę lub posiekane masło i żółtka. Szybko zagnieść całość na jednolite ciasto pod koniec dodając łyżkę bardzo zimnej wody. Wyrobione ciasto uformować w kulę, zawinąć w folię i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Piekarnik nastawić

wyzwania kuchenne
CIASTECZKA MAŚLANE 76

pszennej 50 g cukru + 2 łyżeczki cukru z wanilią opcja: cukier do obtoczenia ciasteczek PRZYGOTOWANIE: W misce mieszam cukier, cukier z wanilią, mąkę i posiekane, zimne masło. Szybko zagniatam, by powstało gładkie ciasto, które zbijam w kulę. Piekarnik nagrzewam do temp. 190 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Dwie blaszki z wyposażenia piekarnika wykładam papierem do pieczenia

Zasmakuj Kuchni
Pączki III 102

rozgrzać tłuszcz. Optymalna temperatura tłuszczu do smażenia pączków to 175°C. Najłatwiej kontrolować ją za pomocą termometru cukierniczego, ale można poradzić sobie bez niego - należy wrzucić kawałek ciasta na rozgrzany tłuszcz - jeżeli szybko wypłynie na powierzchnię i zarumieni się w ciągu 45 sekund do 1 minuty, to znak, że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Pączki wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną

Opowieści z piekarnika
Ciasto ze śliwkami – proste i szybkie w wykonaniu 59

brzuszkami do dołu. Przygotowałam kruszonkę. Masło, cukier i mąkę roztarłam w dłoniach i posypałam ciasto.  Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego! Lidka Artykuł Ciasto ze śliwkami – proste i szybkie w wykonaniu pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z CIOCCOLINI 89

wilgotne, a zarazem puszyste! Ciasteczka pozostają chrupkie, a po rozgryzieniu wylewa się z nich idealnie kremowe wnętrze. Czyż nie cieknie Wam ślinka na samą myśl? Mi tak! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie, dlatego też jest świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości! Jest w 100% bez glutenu, ale gwarantuję Wam, że zachwyceni będą nawet Ci, którzy bez glutenu nie wyobrażają sobie

Ostra na Słodko
Pierogi z makiem, bakaliami i sosem waniliowym 107

ilości maku, chrupiących orzechów, zdrowego miodu i cytrusowej skórki z pewnością będą słodką ozdobą świątecznego stołu. Całość oblana aromatycznym, mocno waniliowym sosem sprawia, że obłędnie smakują i szybko znikają z talerzy. Składniki: Ciasto: 500g mąki 2 łyżki oleju około 1 szklanki ciepłej wody szczypta soli Farsz: 280g maku 500ml mleka 4 łyżki masła 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru pudru

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi z nadzieniem serowo-piernikowym 103

nadziane słodkim farszem z dużą ilości białego sera, cynamonu i przypraw korzennych z pewnością będą słodką ozdobą świątecznego stołu. Całość posypana cynamonem sprawia, że obłędnie smakują i szybko znikają z talerzy. Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 250ml ciepłej wody 50g masła extra 1 całe jajko 1 żółtka szczypta soli Nadzienie serowo-piernikowe: 350g białego twarogu 1 żółtko 170ml śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka z batatów z karmelem i migdałami 86

żadnymi przyrządami. Tylko poruszamy garnkiem! Do garnka wlewamy ciepłą śmietankę. Intensywnie mieszamy a następnie dodajemy masło i sól. Gotujemy aż masa zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Polewamy wierzch ciasta jeszcze ciepłym karmelem. Posypujemy szybko uprażonymi migdałami, posiekanymi w słupki. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 60 ' Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 28 0 kcal/ kawałek

Pyry na Gaz
Sernik z mango i bananem 100

bananem i ser połączony z soczystym mango wykończony kwaśną galaretką stworzył idealny smak dla mnie. Degustatorzy byli tak zachwyceni, że od razu połowa została zjedzona. Koszt takiego ciasta jest niewielki, dodatkowo bardzo szybko się go wykonuje. Do tego nawet ładnie wygląda, także polecam go na jakieś uroczystości.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 169 kcal

zdrowo i aktywnie

Proponowane wyszukiwania