włączamy piekarnik na 175 stopni C. W tym przepisie wszystkie składniki (oprócz kakao) przekładamy do misy robota i miksujemy tak długo aż cukier się rozpuści. 1/3 ciasta odkładamy i dodajemy do niego kakao, szybko mieszamy łyżką. Do foremek wysmarowanych tłuszczem i obsypanych bułką tartą, nakładamy naprzemiennie jasne i ciemne ciasto aż do wyczerpania składników, wyrównujemy powierzchnię obstukując foremką o blat
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlato, to ciasta z owocami! A jak już ciasto, to koniecznie z jogurtem i maślanką. Cudownie wilgotne, rozpływające się w ustach. Znika w zbyt szybkim tempie ;-). Zdecydowanie. Polecam i zapraszam! Inspirowane ciastem Doroty. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćMimo tego, że opis wydaje się skomplikowany, zachęcam do wykonania, bo ciasto nie jest trudne, robi się je szybko i przyjemnie. Dodatkowo, efekt "Wow!" murowany !:) Przepis zapożyczony i zmodyfikowany z Cukiernicze Kreacje Charlotte . Składniki: Ciasto czekoladowe -Etap 1: 5 żółtek 4 łyżeczki cukru pudru 5,5 łyżek zimnej wody 3 łyżki oleju 10 płaskich łyżek mąki pszennej 0,5 łyżeczki
Czerwona Porzeczkaminor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Pyszne ciasto bez pieczenia - wbrew pozorom szybkie w przygotowaniu. Ma tylko jedną wadę - zdecydowanie za szybko znika ;) SKŁADNIKI: (blacha 25x35 cm) Masa budyniowa : 3 szkl mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu czekoladowego(...)ułożyć maczane w mleku krakersy. 5. Rozsmarować nutellę, przykryć herbatnikami. 6. Śmietankę ubić na sztywno ze śmietan-fixem. Dodać pozostałą masę krówkową, zmiksować. Wyłożyć masę na wierzch ciasta. Ozdobić według uznania – ja posypałam słodkim kakao. Czyli w skrócie: herbatniki - masa budyniowa - krakersy – połowa masy kajmakowej - herbatniki - masło orzechowe - krakersy - nutella - herbatniki – masa śmietankowo-krówkowa
Kto ugości moich gości?silnika to jeden z najważniejszych parametrów robotów kuchennych. Od niego zależy co i jak szybko przygotujemy, nie narażając sprzętu na uszkodzenie. Generalnie rzecz biorąc, im większa moc, tym dłużej robot może pracować "bez odpoczynku". Jeśli chcesz przygotować domowy krem orzechowy albo ciasto na chleb lub pierogi przyda Ci się robot o mocy powyżej 600W. Magimix(...)5200XL Premium został wyposażony w bardzo cichy silniki indukcyjny o mocy 1100W . To znacznie więcej niż w przypadku większości robotów kuchennych i zarazem gwarancja szybkiego i bezproblemowego rozdrabniania bardzo twardych produktów lub wyrabiania ciężkich, twardych ciast. Zaletą robotów Magimix jest bez wątpienia 30 lat gwarancji na silnik . Chyba żaden inny robot nie ma tak długiej gwarancji. Obsługa i akcesoria Robotem
Cztery Fajerysałatka z makaronem ryżowym i paluszkami krabowymi, którą tak naprawdę można przyrządzić na wiele sposobów. Dziś polecam wersję z dodatkiem ogórka, kukurydzy, jajek i sosu czosnkowego. Jest łatwa i szybka w przygotowaniu a do tego bardzo smaczna Składniki: 1 opakowanie makaronu ryżowego 200g (cieniutkie, przeźroczyste nitki ) 1 opakowanie paluszków krabowych surimi 300g 4 jajka 1 świeży ogórek 1/2 puszki kukurydzy(...)przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! PRZEPISY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE DANIA JEDNOGARNKOWE KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka z surimi i sosem czosnkowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemświetnym sposobem na wykorzystanie ziemniaków, które zostały nam z poprzedniego obiadu, a przy tym zrobienie ich jest szybkie i proste. Są idealne nie tylko do gulaszu lub innych sosów, ale i polane cebulką zeszkloną na smalcu i posypane koperkiem. Ciastu na kopytka nie służy długie oczekiwanie na gotowanie, więc najlepiej przygotować go tuż przed gotowaniem. Składniki: ½ kg ziemniaków ½ szklanki mąki(...)pęczka koperku Wykonanie: Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić obrać i przecisnąć przez praskę. Do zimnych ziemniaków dodać pozostałe składniki, doprawić solą i pieprzem a następnie zagnieść szybko na stolnicy posypanej mąką na gładkie ciasto. Ciasto wyrabiać tylko do momentu aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto podzielić na mniejsze porcje, uformować wałeczki a następnie podzielić je na mniejsze kawałki. Gotować
Mama Gotujepieczenia Krem śmietanowy • 1 litr śmietany 30% • 1 szklanka cukru pudru • 6 łyżeczek żelatyny na 3/4 szklanki wody • płatki czekoladowe lub starta czekolada do posypania Wykonanie; Ciasto • Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. • Wrzucać po jednym żółtku cały czas ubijając. • Na koniec wsypać przesiane mąki, kakao, sodę i proszek(...)wlać wrzącą wodę, dopełniając szklankę do 3/4 wysokości i dokładnie wymieszać, aby żelatyna się rozpuściła. • Do śmietany wlać żelatynę i bardzo szybko wymieszać. • Połowę żelatyny wylać na przygotowany blat ciasta, przykryć drugim blatem i na wierzch wylać resztę śmietany. Należy to robić dość szybko, aby śmietana od razu nie stężała. • Wstawić tortownicę
To co kochamJeżeli nie macie pomysłu na niedzielne ciasto to zachęcam do upieczenia bezglutenowego brownie nadzianego świeżymi truskawkami. Ciasto bardzo proste, puszyste i szybkie do przygotowania. Ponadto nie za słodkie, mocno czekoladowe i niesamowicie smaczne! Nie będę ukrywać, że jak dla mnie brownie najlepiej smakuje podane tuż po upieczeniu - jeszcze lekko ciepłe 😋 Składniki na tortownicę o średnicy 22 cm: brownie 2 tabliczki(...)miksera. Następnie powoli (!) wlać masę z rondelka i wsypać mąki. Delikatnie wymieszać. Na sam koniec dodać pokrojone w kostkę truskawki. Ponownie delikatnie wymieszać. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto, a na wierzchu ułożyć połówki truskawek oraz posiekaną czekoladę (te 3 pozostawione kostki). Piec około 45-50 minut w 180ºC , aż do wyrośnięcia ciasta. Po upieczeniu od razu wyjąć
UgotowaćCiasto które od jakiegoś czasu krąży po internecie. Sama nie wiem czemu nie zrobiłam go wcześniej. Okazuje się, że jest przepyszne, a w dodatku łatwe i szybkie w przygotowaniu.Wystarczy pokrojone jabłka zalać ciastem biszkoptowym, upiec i zwinąć w roladę. Ciasto gotowe :) Mojej rodzince bardzo smakowało, myślę, że i Wam posmakuje. Na naszym stole na pewno będzie częstym gościem :) Składniki
Agusiowe smakołykiKolejne ciasto , które warto dodać do listy szybkich, smacznych i niezawodnych. Jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, to warto zacisnąć zęby i nie iść do sklepu , tylko samemu upiec ucierańca. Składniki do zapamiętania. Ciasto robię już na pamięć. Jako miarek używam łyżki i szklanki 250 ml. Do dzieła! Składniki owoce tropikalne HORTEX 2 szklanki mąki- niepełne 1 łyżeczka proszku
Z Kuchni Do Kuchnipuszka masy krówkowej gostyńskiej 150 ml mleka 2 łyżki masła Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto wsypałam do misy, wymieszałam i szybko wyrobiłam. Zgniotłam i utworzyłam kulę. Zawinęłam w folię i wstawiłam na 1 godzinę do lodówki. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Foremkę do tarty wysmarowałam masłem. Ciasto rozwałkowałam
Kuchnia u Krysiciasto jak tylko pojawiają się świeże owoce. Bo wszystkie owoce do niego pasują, a najbardziej te "lekkie" typu porzeczki, jagody czy maliny (bo nie opadają tak szybko na dno). Dlatego nazywam je ciastem sezonowym. Dzisiejsza wersja zawiera rabarbar, który znalazłam u mamy w ogródku. W zasadzie to już ostatnie łodygi rabarbaru w tym roku. Rabarbar świetnie smakuje w tym cieście
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieciasto wegańskie z dynią, ze sporą ilością przypraw korzennych. Przypomina trochę w smaku piernik, ale jest bardziej wilgotne. Pięknie pachnie i ma ładny, jesienny kolor. Jest szybkie i proste w przygotowaniu. Do ciasta możemy użyć dowolnych bakalii. Bardzo polecam… Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3/4 szklanki purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj
Mała Cukierenkaciasto wegańskie z dynią, ze sporą ilością przypraw korzennych. Przypomina trochę w smaku piernik, ale jest bardziej wilgotne. Pięknie pachnie i ma ładny, jesienny kolor. Jest szybkie i proste w przygotowaniu. Do ciasta możemy użyć dowolnych bakalii. Bardzo polecam… Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 3/4 szklanki purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj
Mała Cukierenka