szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:603/2080)

SERNIK KRÓWKA 107

Sernik krówka jest to pyszne ciasto na spodzie ciasteczkowym z puszystą masą serową, udekorowane masą krówkową i  krokantem orzechowym.  Ciasto jest  bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam zrobić bo naprawdę warto. Jak zrobić sernik krówka  krok po kroku pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy(...)Puszkę z masą krówkową wstawiamy do naczynia z gorącą wodą, żeby konsystencja masy  zrobiła się luźniejsza. Wierzch ostudzonego sernika smarujemy masą krówkową i równomiernie wygładzamy. Posypujemy krokantem orzechowym. Ciasto przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 4 godzinki a najlepiej zostawić na całą noc. Po więcej pysznych przepisów na serniki zapraszam do zakładki SERNIKI . Uwaga:   Nie stosując

RITA food channel
Markizy Orzechowe z Kremem Czekoladowym 288

plasterki. Ja wolę pierwszy sposób, czyli przygotowanie blatu pod wycinanie, ale Wam proponuję na pierwszy raz spróbować obu wersji i sprawdzić, która będzie dla Was wygodniejsza. Po schłodzeniu ciasta włączyłam piekarnik i ustawiłam na 180 stopni. Blachę oczywiście wyłożyłam papierem do pieczenia i układałam na niej i ciasteczka. I te wycinane i te krojone plastry upiekły się bardzo ładnie zachowując(...)sztuk, co dało mi 25 sztuk gotowych markiz. Markizy można przechowywać do tygodnia w szczelnym pudełku, ale nie ma co wierzyć w cuda, ciastka znikają bardzo szybko, zresztą sami zobaczycie. Surowe ciasto szczelnie owinięte folia może leżeć w lodówce do 3 dni, a w zamrażarce znacznie dłużej, bo nawet 2 miesiące. Za uwagę dziękuję i życzę Miłego Dnia! Jak czegoś

Blondynka Gotuje
Crumble – rabarbar i truskawki zapiekane pod kruszonką 121

Ciasto bez dna. Tak najłatwiej opisać deser, który składa się tylko z owoców i kruszonki. Szybki i sycący, prosty i pyszny. Do wykonania z wszystkimi sezonowymi owocami.   Bardzo lubię crumble. W tym roku przerobiłam już około 20kg rabarbaru, nie mogło go zabraknąć i w tej postaci. Dla koloru i słodkości dwie solidne garście truskawek. Do smaku – cynamon, gałka muszkatołowa(...)używać metalowych blach do ciast czy deserów z rabarbarem. Jest kwaśny, a metale jak pewnie pamiętacie z lekcji chemii, z kwasami wchodzą w przeróżne reakcje, niekoniecznie dobre dla naszego zdrowia. Kruszonkę szykujemy mieszając cukier z mąką, następnie dodajemy do nich cynamon i miękkie masło. Rozgniatamy wszystko widelcem aż uformują się grudki. Albo moim bardzo szybkim sposobem – do mąki z cukrem

Karo in the Kitchen
Krem cytrynowy ( krem do tart i kruchych babeczek ) 135

kremu nie chcemy zużywać od razu - przełożyć do słoiczków, zakręcić szczelnie i przechowywać w lodówce około tygodnia. * Jeśli kremem chcemy wypełnić tartę lub babeczki - ostudzić krem, następnie szybko zmiksować i wyłożyć na ciasto. * Krem możemy także zmiksować z serkiem mascarpone ( 1/2 porcji kremu + 250 g mascarpone )  - kremem takim wypełniam bezowe gniazdka lub kruche babeczki. Przepis na tartę cytrynową znajdziecie

kolorowotorcikowo
Babeczki piaskowe ze śliwkami 95

Babeczki piaskowe ze śliwkami Ciasta ze śliwkami to kwintesencja jesieni Dziś zapraszam na maślane, piaskowe babeczki z soczystymi węgierkami. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Coś pysznego…!     Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 120g miękkiego masła 4 łyżki oleju 3/4 szklanki drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego(...)Dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy, aż masa będzie jednolita i puszysta. Dodajemy jogurt, miksujemy. Mąkę przesiewamy, mieszamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy, mieszamy – ciasto zrobi się bardzo gęste *** *** Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Gdy piana będzie już sztywna dodajemy stopniowo resztę cukru i ubijamy, aż cukier się rozpuści a piana zrobi się

Blog z Apetytem
Tarta Creme Patissiere z Rabarbarem 118

łodygi pocięte w mniejsze fragmenty- na szerokość blaszki jakiej używamy 30-40 ml gorącej wody 3-4 łyżki brązowego cukru Przygotowanie: Spód: 1. Wszystkie składniki zagnieść szybko i energicznie. 2. Powstałe ciasto uformować w kulę i owinąwszy w folię spożywczą wstawić na 20-30 minut do lodówki. 3. Foremkę posypać odrobiną bułki tartej 4. Rozprowadzić ciasto tak by brzegi były

KreatywnePiny
Rolada bezowa z malinami 192

Rolada bezowa z malinami Chrupiąca słodka beza z aksamitnym śmietankowym nadzieniem zwieńczona dodatkiem kwaskowych malin. Idealne połączenie smakowe. Ciasto jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, roladę zwija się łatwo i wcale się nie łamie (bo wiem, że często o to się boicie). Naprawdę polecam!     Składniki: Beza: 4 białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu(...)owoce *** *** Rolada bezowa nadaje się od razu do spożycia ale można ją także przechowywać w lodówce 1-2 dni ** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ   Artykuł Rolada bezowa z malinami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Orzechowa delicja bez pieczenia 100

przyjemną nutę owocową, dzięki warstwie dżemu z galaretką. Polewa czekoladowa jest idealnym dopełnieniem dla orzechowo - owocowych smaków. Dlatego kojarzy mi się z ciastkami delicjami. Do tego ciasto jest bardzo proste i szybkie do zrobienia. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok. 70szt. kakaowych herbatników 2szkl. zmielonych orzechów włoskich 2szkl. mleka (500ml) 4 czubate łyżki cukru pudru 2 budynie śmietankowe(...)ciastek i 3 warstwy kremu. 4 łyżki mleka podgrzałam i wrzuciłam do niego połamaną na kawałki czekoladę. Czekoladę mieszałam, aż się zupełnie rozpuściła w mleku. Tak przygotowaną polewą posmarowałam ciasto. Ciasto wstawiłam na całą noc do lodówki i podałam dopiero następnego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na ciastka, np.: ciastka budyniowe (link

Waniliowe Improwizacje
Bezglutenowy mazurek kajmakowy 159

kajmakiem mogłam jedynie polegać na zdjęciach przeglądanych w internecie, oryginalnych przepisach z mąką pszenną, mlekiem i cukrem, na opinii innych osób, które takie ciasto jadły bądź jedzą na święta oraz na własnej wyobraźni. Szybki przepis na mazurka bez glutenu, nabiału i cukru Wydaje mi się, że całkiem nieźle sobie poradziłam biorąc pod uwagę wyraz zadowolenia na twarzy osób, które miały(...)oryginału to nic, bo to wyszło z tych eksperymentów naprawdę smaczne ciasto, które z powodzeniem można przygotować nie tylko od święta. Mazurek bez glutenu, nabiału i cukru może zmienić się w pyszną tartę kajmakową przy okazji innych uroczystości a biorąc pod uwagę, że robi się go naprawdę szybko i łatwo będzie to świetny słodki deser nawet na co dzień, oczywiście

Book of spells
Łosoś i szpinak razem w pakiecie, czyli pakieciki z ciasta francuskiego na romantyczną kolację lub domową imprezę 285

Uwielbiam ciasto francuskie za to, że jest uniwersalne - pasuje do dań wytrawnych oraz słodkich.  Poza tym z gotowego ciasta francuskiego można przyrządzić dania bardzo szybko, a czas jest jednak w dzisiejszym świecie bardzo ważny - sama nie wiem, jak te dni lecą mi przez palce... Dziś proponuję danie, które powstało przypadkiem (jak samo ciasto francuskie), gdy miałam większość składników

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Francuskie rogaliki z jabłkiem 114

Dziś znów coś na szybko, a na szybko często oznacza u mnie coś z ciasta francuskiego. Tym razem postawiłam na rogaliki z ciasta francuskiego z prażonymi jabłkami domowej roboty wymieszanymi z odrobiną cynamonu i budyniu. Rogaliki po upieczeniu posypałam cukrem pudrem. Wyszły z tego bardzo fajne ciasteczka, niezbyt słodkie, ładnie wyglądające. Takie ciastka będą idealne na wypadek niezapowiedzianych gości(...)robi się je i piecze naprawdę błyskawicznie, szybko stygną, więc na efekt końcowy też nie trzeba długo czekać. Można je podać nawet lekko ciepłe. Polecam. Oto dokładny przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 300g ok. 3/4szkl. prażonych jabłek/musu jabłkowego ze słoika (użyłam jabłek domowej roboty) szczypta cynamonu 1 łyżeczka budyniu waniliowego opcjonalnie cukier do smaku cukier

Waniliowe Improwizacje
Tarta z rabarbarem na kruchym cieście 81

Tarta z rabarbarem na kruchym spodzie, z budyniem i delikatną galaretką z soku jabłkowego z rabarbarem. Ciasto : 300 g mąki pszennej, 200 g zimnego masła, 100 g cukru pudru, 3 żółtka, budyń : 1 opakowanie budyniu śmietankowego (na pół litra mleka), 350 ml mleka, rabarbar : 1 kg rabarbaru, 2 łyżki cukru, 1/2 łyżki posiekanych listków rozmarynu, galaretka : 300 ml soku(...)oraz rozmaryn, wlać 3 łyżki wody, zamieszać i zagotować. Przykryć i odstawić do ostudzenia. Ciasto : m ąkę, pokrojone masło, cukier i żółtka włożyć do miksera, szybko zmiksować. Przełożyć na blat lub do miski – zlepić ciasto w kulę, zawinąć w ściereczkę i włożyć do lodówki na 60 minut. Formę do tarty wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi

królestwo garów
Pierożki z ciasta francuskiego z borówkami 90

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Pierożki z ciasta francuskiego z borówkami - to coś słodkiego, owocowego i szybkiego do zrobienia… Zobacz ten łatwy przepis. The post Pierożki z ciasta francuskiego z borówkami appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Sernik gotowany z masą kajmakową 638

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu sernik gotowany przekładany herbatnikami i masą kajmakową. Pyszne ciasto bez pieczenia na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 kg twarogu z wiaderka 6 jajek 300 gram masła 1 szklanka cukru 1 cukier wanilinowy ok 450 gram herbatników 600 gram masy kajmakowej 4,5 opakowania budyni śmietankowych 1 i 1/3 szklanki mleka (adsbygoogle

Blog kulinarny S9.PL
Rogaliki francuskie z nutellą 164

Rogaliki robi się wyjątkowo szybko i przyjemnie. Do ich przygotowania potrzeba tylko kilku składników. Chrupiące ciasto i czekoladowe wnętrze... nie znam osoby, która by ich nie lubiła :) Warto mieć w lodówce mały zapas gotowego ciasta aby w każdej chwili, gdy tylko najdzie nas ochota na słodkie, móc upiec te pyszne rogaliki :)    2 opakowania ciasta francuskiego słoiczek nutelli jajko

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania