szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:606/2080)

Ciasto ze śliwkami – proste i szybkie w wykonaniu 70

brzuszkami do dołu. Przygotowałam kruszonkę. Masło, cukier i mąkę roztarłam w dłoniach i posypałam ciasto.  Piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego! Lidka Artykuł Ciasto ze śliwkami – proste i szybkie w wykonaniu pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
BEZGLUTENOWE CIASTO CZEKOLADOWE Z CIOCCOLINI 104

wilgotne, a zarazem puszyste! Ciasteczka pozostają chrupkie, a po rozgryzieniu wylewa się z nich idealnie kremowe wnętrze. Czyż nie cieknie Wam ślinka na samą myśl? Mi tak! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie, dlatego też jest świetnym pomysłem dla niespodziewanych gości! Jest w 100% bez glutenu, ale gwarantuję Wam, że zachwyceni będą nawet Ci, którzy bez glutenu nie wyobrażają sobie

Ostra na Słodko
Pierogi z makiem, bakaliami i sosem waniliowym 120

ilości maku, chrupiących orzechów, zdrowego miodu i cytrusowej skórki z pewnością będą słodką ozdobą świątecznego stołu. Całość oblana aromatycznym, mocno waniliowym sosem sprawia, że obłędnie smakują i szybko znikają z talerzy. Składniki: Ciasto: 500g mąki 2 łyżki oleju około 1 szklanki ciepłej wody szczypta soli Farsz: 280g maku 500ml mleka 4 łyżki masła 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru pudru

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi z nadzieniem serowo-piernikowym 116

nadziane słodkim farszem z dużą ilości białego sera, cynamonu i przypraw korzennych z pewnością będą słodką ozdobą świątecznego stołu. Całość posypana cynamonem sprawia, że obłędnie smakują i szybko znikają z talerzy. Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 250ml ciepłej wody 50g masła extra 1 całe jajko 1 żółtka szczypta soli Nadzienie serowo-piernikowe: 350g białego twarogu 1 żółtko 170ml śmietany

Szalona Kuchnia Eweliny
Babka z batatów z karmelem i migdałami 95

żadnymi przyrządami. Tylko poruszamy garnkiem! Do garnka wlewamy ciepłą śmietankę. Intensywnie mieszamy a następnie dodajemy masło i sól. Gotujemy aż masa zgęstnieje do pożądanej konsystencji. Polewamy wierzch ciasta jeszcze ciepłym karmelem. Posypujemy szybko uprażonymi migdałami, posiekanymi w słupki. Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 60 ' Stopień trudności: łatwe Kaloryczność: 28 0 kcal/ kawałek

Pyry na Gaz
Sernik z mango i bananem 110

bananem i ser połączony z soczystym mango wykończony kwaśną galaretką stworzył idealny smak dla mnie. Degustatorzy byli tak zachwyceni, że od razu połowa została zjedzona. Koszt takiego ciasta jest niewielki, dodatkowo bardzo szybko się go wykonuje. Do tego nawet ładnie wygląda, także polecam go na jakieś uroczystości.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 169 kcal

zdrowo i aktywnie
Jeżynowe babeczki z bitą śmietaną 105

Słodkie, kruche babeczki z orzeźwiającym, lekko kwaskowym musem jeżynowym i puszystą bitą śmietaną to fajny pomysł na szybki deser do kawki. Składniki: Ciasto: 150g masła 1 jajko 280g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 70g cukru pudru Mus jeżynowy: 60ml wody 400g świeżych jeżyn 1 łyżeczka żelatyny 6 łyżek cukru Dodatkowo: bita śmietana świeże jeżyny masło do wysmarowania foremek

Szalona Kuchnia Eweliny
Szparagi w cieście francuskim z szynką i serem 101

tygodniu ziemniaków z sadzonym jajkiem,  – dotychczas Twoim zdaniem „termoobieg” oznaczał doroczny bieg pracowników firm zajmujących się ogrzewaniem.  Będzie więc łatwo, szybko i przyjemnie.  Potrzebne składniki:  Ciasto francuskie - 300 g  Szparagi – pęczek  Szynka Szwarcwaldzka/ Parmeńska/  Ser 100 g (użyłem Ementaler, może być Wasz ulubiony)  Oliwa z oliwek,  sól, pieprz,  Papier

Mango Papaja
Sernik z mango i bananem 122

bananem i ser połączony z soczystym mango wykończony kwaśną galaretką stworzył idealny smak dla mnie. Degustatorzy byli tak zachwyceni, że od razu połowa została zjedzona. Koszt takiego ciasta jest niewielki, dodatkowo bardzo szybko się go wykonuje. Do tego nawet ładnie wygląda, także polecam go na jakieś uroczystości.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 1 kawałka (12) 169 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka wycinane (Nigella Lawson)... 133

puszysta, biała masę. Wmiksuj jajko i wanilię. W osobnej misce wymieszaj makę, sól i proszek do pieczenia. Dodaj suche składniki do masy maślanej i delikatnie, ale szybko i pewnie wymieszaj. Jeśli ciasto wydaje się zbyt klejace wsyp odrobinę maki ( u mnie potrzeba było dodatkowo około 1 łyżki ), ale nie za dużo, bo będzie twarde. Uformuj kulę, dociśnij, aby powstał dysk

Lejdi of the house
Błyskawiczne pączki twarogowe - nie tylko na tłusty czwartek 163

mąką. A jeśli jest za twarde, to dodajemy jeszcze odrobinę śmietany. 4. Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. 5. Sprawdzamy temperaturę oleju, czyli wrzucamy mały kawałek ciasta do oleju i jeśli szybko wypływa i rumieni się, to znaczy, że olej jest gotowy. 7. Na rozgrzany olej wkładamy porcjami pączki i smażymy na rumiano przewracając po chwili. 8. Osączamy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Pączki z ziemniakami 196

rozgrzać tłuszcz. Optymalna temperatura tłuszczu do smażenia pączków to 175°C. Najłatwiej kontrolować ją za pomocą termometru cukierniczego, ale można poradzić sobie bez niego - należy wrzucić kawałek ciasta na rozgrzany tłuszcz - jeżeli szybko wypłynie na powierzchnię i zarumieni się w ciągu 45 sekund do 1 minuty, to znak, że tłuszcz ma odpowiednią temperaturę. Pączki wrzucać na rozgrzany tłuszcz, stroną

Opowieści z piekarnika
POMARAŃCZOWY SERNIK NA ZIMNO 160

Bardzo szybki i prosty przepis na sernik na zimno.  Praktycznie zrobimy go bez użycia miksera, co jest jego dodatkową zaletą. Jest delikatny w smaku i  nie przesłodzony. Myślę, że to aromatyczne ciasto podbije serca tych, którzy kochają serniki bez pieczenia 😍 Ja mój sernik zrobiłam na dużej, prostokątnej blaszce, dlatego nie jest zbyt wysoki. Jeśli chcemy, aby był wyższy

Walijskie Pichcenie
KOSTKA ORZECHOWO-WIŚNIOWA BEZ PIECZENIA – ciasto w 10 minut! 386

pieczenia! Zrobiłam je tak naprawdę „przez przypadek”, ze składników, które miałam dostępne w kuchni, a zrobiło tak niesamowitą furorę, że postanowiłam pochwalić się przepisem! Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie! Robi się je błyskawicznie! Warto zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce ” do przegryzienia” – smaki idealnie się połączą, a całość zachwyci nawet najbardziej

Ostra na Słodko