Ciasto z truskawkami na kefirze

Ciasto z truskawkami na kefirze

Ciasto z truskawkami na kefirze

Przepis na szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z truskawkami na kefirze naturalnym, lub zamiennie, na maślance. Dzięki dodatkowi kefiru, ciasto jest idealnie wilgotne i pozostaje takie na długo. Składniki: 3 jajka 2.5 szklanki mąki pszennej 0.5 szklanki oleju 1 szklanka cukru 1 szklanka kefiru lub maślanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250g truskawek Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, a truskawki myjemy, osuszamy, pozbawiamy szypułek i kroimy w grube plastry. Jajka ubijamy z cukrem,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu NiePieprz.pl

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.