Szybki torcik bez pieczenia z mascarpone i malinami. Składniki: 500 gram serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 śmietan-fixy Masa malinowa: 500 gram
Bajeczna KuchniaSzybki deser w kilka chwil :) Składniki: 1 opakowanie mini sucharków, 5 jabłek, 2 łyżki skórek kandyzowanych, sok z cytryny, 1 szklanka cukru, 2 łyżki masła, ½ łyżeczki
Tradycyjna Kuchniaspód to pokrojona w plastry rolada z musem jabłkowym i czekoladą , z której przygotowaniem też nie będzie problemu, nie przerażajcie się, gdyż przygotowuje się ją bardzo szybko. Gdy wstawiłam zdjęcie tego ciasta na FB-ku zaraz pojawiły się e-mailowe prośby o przepis. Wszyscy piszący mówili, że tort jest piękny. Torcik z truskawkami jest naprawdę piękny, do tego smaczny, będzie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj coś na szybko :) mamy sezon na czereśnie więc zapraszam na Murzynka z pysznym masłem migdałowym firmy Primavika i czereśniami oczywiście :) Ciasto jest pyszne i proste w przygotowaniu :) Składniki : 1 kostka margaryny 1 cukier waniliowy 1,5 szklanki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki kakao 5 jajek 2 szklanki mąki 1 łyżka Masła migda
Sama słodycz i szczypta chiliSzybki deser z tegorocznych truskawek Składniki: ½ kg truskawek, 4 łyżki cukru, 2 łyżki zmielonych migdałów, 3 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka cukru pudru. Wykonanie: Żelatynę wymieszać z
Tradycyjna KuchniaSzybki i smaczny deser waniliowy. U mnie ostatnio alternatywa tradycyjnych galaretek:) Już zdobył rzesze fanów :) Składniki: 1 serek homogenizowany 1 kubek kefiru 4 łyżeczki żelatyny 1
Tradycyjna KuchniaSzybka, słodka przekąska z tradycyjnych płatków kukurydzianych. Składniki: 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 łyżki miodu 2 łyżki masła 2 łyżki cukru 1 łyżka kakao Wykonanie: Masło
Tradycyjna KuchniaSzybki deser z kaszy jaglanej. Palce lizać! Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka masła 1/3 szklanki śmietany 1 łyżka
Tradycyjna KuchniaSzybki deser? no może nie taki szybki bo trzeba czekać na wychłodzenie ale jak już stężeje będzie pyszny i do tego bardzo efektowny. Delikatna śmietana z
Moje Małe CzarowaniePolecamy wszystkim szybki, przepyszny sposób na deser. Składniki: 1,5 kg jabłek garść rodzynek pół łyżeczki cynamonu sok z połowy limonki Kruszonka: 2 łyżki masła
kgwjanczewoPleśniak to ciasto, które każdy chyba zna. Kruche ciasto, przełożone kwaśną konfiturą i pianą z białek. Proste, szybkie i bardzo smaczne. Ja chciałam zaproponować świąteczną wersję ciasta, przełożoną powidłami śliwkowymi z dodatkiem korzennych przypraw i wędzonych śliwek. Smak jest bardzie zaskakujący i nietypowy dzięki wędzonemu aromatowi. Ciasto z pewnością znajdzie swoich amatorów przy kolacji wigilijnej. Pleśniak z powidłami i śliwkami
Mania GotowaniaSzybki deser lub przekąska z owocowym nadzieniem. Składniki: porcja ciasta francuskiego (może być sklepowe) 2 banany trochę gorzkiej czekolady jajko olej Ciasto należy rozwałkować na grubość ok. 3 mm. Dla uzyskania wyraźnych rozwarstwień smaruję odrobiną oleju, składam na pół i jeszcze raz wałkuję. Jeśli kupujecie gotowe ciasto francuskie wystarczy je rozwinąć i pokroić. Kroję na trójkąty - około 10 sztuk
prawdziwe jedzenieDzisiaj propozycja na lekkie, puszyste i pyszne ciasto. Ponadto jest bardzo proste i szybkie w wykonanie, czyli po prostu ideał! :) Czas przygotowania: 40 minut Ilość p o rcji: Średnia blacha Składniki: Ciasto: 2 tabliczki gorzkiej czekolady 1 kostka masła 100 g mąki 300 g cukru 6 jaj 50 g łuskanych orzechów włoskich Polewa: Tabliczka mlecznej czekolady ok 40g masła
Kolizje SmakówKolejne ciasto, które jest banalnie proste i szybkie w wykonaniu. Kocham takie desery i często je wykorzystuję na niespodziewanych gości, zanim zrobię kawę to i ciasto się upiecze :) Z jednego ciasta zrobiłam dwa cienkie placki z brzoskwiniami i to był strzał w dziesiątkę :) Polecał. Łatwe w krojeniu a przy tym wyglądają bardzo efektownie. składniki: ciasto francuskie 250 g twarożku
Niezły Młynekbędziemy próbować oddzielić jeszcze zamrożone płaty, mogą się rozerwać. Otwarte i rozłożone ciasto na czas pracy przykrywamy folią spożywczą i wilgotną ściereczką, gdyż szybko wysycha. Po wykorzystaniu każdego płata upewniamy się, że pozostałe ciasto jest ponownie przykryte. Kiedy zostanie nam ciasto możemy je przechować na następny raz. Jeżeli kupiliśmy filo świeże, szczelnie zawijamy je w folię i albo zamrażamy, albo
Tajemnice Smaku