szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:580/2080)

Ciasto francuskie z brokułami i serem pleśniowym blu 211

Przekąska smaczna, łatwa i szybka w zrobieniu. Nie raz mamy telefon... "możemy wpaść za pół godziny?..." i wtedy się zaczyna co tu szybko zrobić. Jak dla mnie takim rozwiązaniem jest ciasto francuskie, możemy je robić na słodko i słono a i koszt takiego ciasta nie jest duży. Większość z nas lubi takie ciasto. Okres na warzywa zielone się rozkręca

Basia w kuchni
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK 109

jesienne. Świetnie będą smakowały w szarlotce. Dzisiaj taka z dużą ilością jabłek. Dokładniej z połówkami jabłek. Taka szarlotka jest przepyszna. Wypróbujcie sami. Polecam. Robi się ją szybko, a jest wyśmienita Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 170 g masła 100 g serka waniliowego homogenizowanego 4-5 jabłek cynamon lukier

Z Majeczką w kuchni
Murzynek z serem 205

Murzynek z serem upiekłam dzisiaj do kawy. To pyszne ciasto Piotrek zjadł zamiast śniadania. Łaciaste ciasto jest tanie, smaczne i szybkie do przygotowania. Murzynek z serem najlepiej smakuje gdy jest jeszcze ciepły, ale na drugi dzień też jest bardzo smaczny i wilgotny za sprawą dżemu z czarnej porzeczki, który można też zastąpić powidłami. Kakaowy murzynek z serem nada się też

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche ciasto ze śliwkami i aromatyczną kruszonką 117

cukru 2 jajka + 1 żółtko cukier wanilinowy ok 600-700 g śliwek Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem i cukrem wanilinowym, dodać jajka i szybko zagnieść z margaryną. Gdyby ciasto było zbyt "sypkie" można dodać odrobinę śmietany.  Ciasto owijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażalnika. W między czasie myjemy śliwki i  dzielimy je na połówki, wyjmując pestki

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto jogurtowe z owocami 350

Do jogurtowego ciasta przymierzałam się wiele razy, ale jakoś nam po drodze nie było ;) Dostałam przepis, który przeleżał baaaaardzo długo w oczekiwaniu na swoja

Codzienna kuchnia niecodzienna
Biszkopt przekładany jabłkami i galaretką. 204

Piękny niedzielny poranek spędzony przy herbatce i kawałeczku pysznego ciasta z jabłkami. Idealny początek dnia!   Ciasto jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Pyszne, pulchniutkie płaty biszkoptów przełożone idealną masą jabłeczną z dodatkiem galaretki. Pycha, pycha i jeszcze raz pycha!  W danym przepisie można użyć dwie różne masy do przekładania, jedna z surowych jabłek

Kuchnia Łukasza
Ciasto cielaczek ze śliwkami 149

Ciasto cielaczek ze śliwkami Pyszne połączenie puszystego murzynka z kremowym serniczkiem zwieńczone dodatkiem soczystych śliwek. Ciasto jest bardzo proste i w miarę szybkie w wykonaniu, a efekt wow murowany, zarówno wizualny jak i smakowy!     Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3/4 szklanki oleju 2 jajka 1 szklanka mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka

Blog z Apetytem
Ciasto na jogurcie czyli pierogi i pyszne nadzienie 100

Ciasto na jogurcie czyli pierogi i pyszne nadzienie Czas leci, dni mijają tak szybko, że czasu aż brakuje na wszystko. Ciasto na jogurcie czyli pierogi i pyszne nadzienie     Pyszny pomysł pod warunkiem, że lubicie kleić pierogi ;) Tak, tak z tej porcji ciasto wyszło mi koło 40 sztuk sądzę. Nie liczyłam, bo znikały tylko jak były gotowe. Tak, pyszne

Kuchnia na wzgórzu
Szybkie bajgle z makiem na drożdżach 143

słodkawe w smaku, więc weźcie to pod uwagę. Doskonale smakują z wędlinami, serami czy dżemem. I pamiętajcie również, że z tego przepisu, wychodzą niesamowicie pyszne oponki. Ciasto po wyrośnięciu wystarczy usmażyć. PRZEPIS Artykuł Szybkie bajgle z makiem na drożdżach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Złote ciasto bananowe (na kukurydzianej mące) 262

którego głównym składnikiem będą banany, ale… gdy tylko jego zapach rozniósł się po domu od razu zmienili zdanie. Ciasto już podczas pieczenia kusi aromatem Ciasto jest wilgotne, mięciutkie… i znika bardzo szybko. Przyznam się, że od razu po upieczeniu zjadłam trzy kawałki Kolejną zaletą ciasta jest fakt, że do pieczenia nie używamy mąki pszennej, a zdrowszą kukurydzianą, która

Słodkie okruszki
Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym 182

Kurczak w cieście jogurtowo-paprykowym Smaczny, prosty i szybki pomysł na kotleciki z kurczaka. Mięso jest bardzo soczyste i kruche, a ciasto lekko chrupiące, delikatne i pyszne. Polecam!   Składniki: 1 filet z kurczaka 150g gęstego jogurtu naturalnego 1 jajko przyprawa do kurczaka papryka mielona – ostra i słodka sól i pieprz 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia

Blog z Apetytem
Tarta kremowa z truskawkami 123

pudru 2 żółtka szczypta soli 4 łyżki zimnej wody Przesianą mąkę,masło,cukier puder i sól zmiksować w malakserze.Dodać żółtka,zimną wodę i lekko wymieszać.Ciasto wyjąć na blat obsypany mąką i szybko wyrobić.Uformować kulę,owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce ok.godziny.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm i przełożyć do formy o średnicy

Anielskie wypieki
Róże z jabłkami z ciasta francuskiego. 89

ciasta francuskiego można wyczarować przeróżne przekąski słodkie i wytrawne. Dziś upiekłam słodkie róże- szybko, ładnie i słodko! SKŁADNIKI: 2 rolki ciasta francuskiego 3 winne, kwaskowe jabłka mały słoiczek dowolnej konfitury owocowej(około 100 ml) gorąca woda łyżka masła  WYKONANIE: jabłka dzielimy na pół, wykrawamy nasiona i kroimy w cienkie paski, zalewamy gorącą wodą, żeby zmiękły, ciasto francuskie kroimy

Kuchnia Beaty
Kremówka 153

Uwielbiam to ciasto, aż dziw, że do tej pory nie było go na blogu, za szybko zawsze znika ze stołu ;) Dwie warstwy ciasta francuskiego na maśle, przełożone warstwami: budyniową i śmietankową. Prawdziwa poezja smaku Składniki: 2 płaty ciasta francuskiego (po około 320 g każdy) Dwie większe, płaskie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Na każdą blaszkę wyłożyć płat ciasta francuskiego, ocieplić

Domowa cukiernia Ewy
Bezglutenowa tarta serowo-rabarbarowa 223

Krok po kroku.             Na samym początku robię ciasto. Ważne aby składniki były prosto z lodówki. Siekam wszystko nożem a następnie szybko zagniatam rękoma do uzyskania zwartej masy. Ciasto może się trochę "rozsypywać", ale ja się tym nie przejmuję, dodaję po prostu odrobinę bardzo zimnej wody. Z całości ciasta odrywam kawałek (wielkości pięści) na kruszonkę

Życie na widelcu

Proponowane wyszukiwania