szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:588/2080)

Rogaliki z serem i szynką 142

Kolejna wersja panującego w naszym domu szybkiego śniadania. Zwłaszcza gdy robi je mój mąż :) Szybko, prosto i na ciepło.  Składniki: (6 rogalików) opakowanie ciasta francuskiego  12 plasterków szynki 6 plasterków sera żółtego gouda Ciasto francuskie dzielę na sześć trójkątów. Na każdym z nich układam plasterek szynki, złożony plaster sera i następnie drugi plasterek szynki. Zwijam ciasto na kształt

Gotowanie i blogowanie
Kruche ciasto z borówkami i delikatna pianką 212

gram masła 3 łyżki cukru 5 żółtek 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Mąkę,masło, żółtka,proszek do pieczenia i cukier szybko zagnieść na jednolite i gładkie ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, jedną większą i drugą mniejsza, owinąć folią i schować do zamrażalki na około godzinę. Blaszkę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia

Krakowskie smaki Ani
Warkoczyki z szynką parmeńską 385

Bardzo prosta w przygotowaniu i szybka przekąska. Oczywiście pod warunkiem, że skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego, którego samodzielne przygotowanie nie jest bardzo skomplikowane, ale jednak czasochłonne. Czytaj dalej

Gotuj z Misiem
PLACEK ORKISZOWY NA MAŚLANCE Z OWOCAMI 261

Pyszny, bardzo szybki, powalający smakiem. Niebiańsko delikatny i suuuper zdrowy. Idealne ciasto na gorące, letnie dni. Znalezione tutaj .  Składniki: -1 szkl maślanki -3/4 szkl ksylitolu -2,5 szkl mąki orkiszowej 700 -3 całe jajka -1 mały proszek do pieczenia -1 łyżka ksylitolu z wanilią lub cukier waniliowy -0,5 szkl. oleju ( ja dałam rozpuszczony olej kokosowy nierafinowany) + dodatkowo

Smaczne Zdrowe
Makowiec japoński 239

torcik makowy , który nie zawiera w swoim składzie jabłek i jest praktycznie z samego maku. Makowiec japoński za sprawą jabłek jest bardzo wilgotny i nieco kremowy. Struktura tego ciasta zależy od rodzaju dodanych jabłek, które mniej lub bardziej się rozpadają podczas pieczenia. Ilość porcji: 14 Czas przygotowania: 60 minut Forma o średnicy 28 cm Składniki na makowca japońskiego(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 35 - 40 minut. Jeśli podczas pieczenia wierzch zbyt szybko się przypieka, należy przykryć papierem do pieczenia. Sprawdzając stan upieczenia ciasta drewnianym patyczkiem, nie powinno być przyklejonego na nim ciasta, chociaż patyczek będzie wilgotny. Po upieczeniu ciasto wystudzić w foremce i wyjąć je dopiero

Kuchcik gotuje
Czekolada zawijana w ciasto francuskie 177

drzwiach a my do kuchni i pyszny deser po 30 minutach gotowy. Przepis krąży po necie od jakiegoś czasu i wart jest wypróbowania. Polecam gorąco bo szybko i smakowicie. Czekolada zawijana w ciasto francuskie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sernik na zimno z brzoskwiniami 409

zawiera dużo tłuszczu, tylko tyle ile jest w użytym serze. Wykonanie jest proste, jedynie potrzebna jest cierpliwość jeśli chodzi o zastygnięcie sernika. Sernik można zrobić na herbatnikach lub upiec szybki biszkopt.       masa serowa: 1 kg sera (użyłam twaróg Hanusi z Mlekovity) 1 puszka brzoskwiń 1 galaretka truskawkowa lub brzoskwiniowa 8 łyżeczek żelatyny lub 2 galaretki brzoskwiniowe(...)cytryny dodatkowo: płatki migdałowe Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wszystkie składniki na biszkopt włożyć do miski i zmiksować do rozpuszczenia się cukru. Wlać ciasto do foremki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 15 - 20 minut.  Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z foremki, zdjąć papier i włożyć z powrotem do foremki

Kuchcik gotuje
Serowa babka z migdałami 131

Podrzucam Ci linki do tych przepisów: Drożdżowa babka z bakaliami Baba drożdżowa wielkanocna z rodzynkami Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach Natomiast dziś zapraszam na trochę inne ciasto, czyli serową babkę z migdałami. Jest szybka i łatwa do przygotowania, a w środku wilgotna od białego sera. Pamiętaj, aby składniki z których ją przygotujesz miały pokojową temperaturę. Ja polukrowałam ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym 255

gotowe ciasto francuskie ! Szczerze powiedziawszy nie mam odwagi zrobić go sama... Może kiedyś do tego jeszcze dojrzeję :-) Posiadając takiego gotowca  w lodówce można wtedy na szybko zrobić ciepłą przekąskę albo słodkie kąski. Ciasto francuskie to cudowny wynalazek, który przyjmie każde nadzienie. Tym razem padło na wypiek wytrawny, czyli tartę ze szpinakiem i serem pleśniowym. Smakuje wyśmienicie zarówno

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto na świąteczne pierniczki cz.2. Pieczenie i lukrowanie pierniczków. 418

Kilka tygodni temu zamieściłam przepis na pierniczki. Przyszła pora na ich pieczenie i lukrowanie! Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Ciasto bez pieczenia 175

Szybkie ,proste ,zawsze wychodzi. Bardzo ładnie wygląda i jest niezwykle smaczne. Najlepiej smakuje jak postoi w lodówce całą noc. Szczerze polecam, pracy nie ma dużo a efekt jest pyszny:) Składniki 300 serka białego naturalnego, homogenizowany lub mascarpone 200 ml kremówki 3/4 szklanki cukru 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości ciepłej wody 3-4 łyżki … Czytaj dalej Ciasto

gotuj ze mną
Knedle ze śliwkami 313

trudne do wykonania. Nic bardziej mylnego. Knedle, które robiłam w moim życiu po raz pierwszy są łatwe do wykonania, tanie  i niesamowicie smaczne. Zróbcie je szybko, a przekonacie się sami. Składniki: ciasto: 1 kg ziemniaków (waga przed obraniem) 2 szklanki mąki pszennej 3 jajka sól  nadzienie: ok. 15 śliwek węgierek cukier waniliowy cynamon do podania: masło cukier płatki

Pobite gary Barbary
Jabłecznik z pianką 186

roku bardzo obrodziły. Wiele z nich powędrowało do słoików jako kompoty, konfitury, jabłka prażone do jabłeczników na zimę, a trochę trafiło właśnie do tego przepisu. Szybkie, proste i smaczne czyli takie ciasto jakie lubię najbardziej :) Przepis pochodzi z  tej  strony. Składniki na ciasto: 5 żółtek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 3 szklanki mąki 1/2 szklanki

Słodka Kraina Wypieków
Faworki - pyszne chrusty -szybkie i łatwe faworki 517

Polecam ten przepis, jest łatwy i bezstresowy.  Pochodzi z Kuchni polskiej z 1972 roku. Ciasta nie trzeba bić wałkiem,  wyrabia się go łatwo, jest mięciutkie i elastyczne.  Faworki wychodzą rewelacyjne, chrupiące z milionem bąbelków, szybko się smażą a jeszcze szybciej znikają ;)  Zapraszam :)  Warto upiec, zamiast kupować pączki po 49 groszy :D  faworki(...)spalił. Radełkiem wycinam paski, wielkość zależy od naszych upodobań, faworki sporo rosną. Paski dzielę na mniejsze, pod skos, w każdym robię nacięcie i przeciągam ciasto . Faworki smażę na rumiano na gorącym oleju, trzeba uważać bo szybko się przypalają. Układam na ręczniku papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Zostaje oprószyć pudrem i zajadać ;) Smacznego :) *źródło gotujmy.pl autor anemon Życzę

Takie tam pichcenie
Proziaki w wersji mini 437

szczególnie znany, a przepis z pokolenia na pokolenie jest przekazywany. Ciasto na bazie maślanki, kwaśnej śmietanki czy kefiru jest przygotowywane, a z niego okrągłe, prostokątne, kwadratowe, kształty są formowane.  Na patelniach, blatach żeliwnych są wypiekane, z dodatkami słodkimi lub słonymi podawane.  Ja mini proziaczki, tak na szybkie zjadanie przygotowałam, i z masłem czosnkowym przegryzałam. Dzieci, bez dodatków(...)każdy kształt jest dobry, mają po prostu smakować.  Pieczemy z dwóch str. na średnio rozgrzanej patelni, bez tłuszczu do zrumienienia. Pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: jeśli ciasto będziemy piec na mocno rozgrzanej patelni, szybko się przypiecze, a w środku będzie surowe. Proziaki można jeść same lub z dodatkami na słodko (dżemy, powidła, kremy czekoladowe) lub na słono (masło, pasty, smalec

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania