tego mega wilgotne, a można do nich włożyć co dusza zapragnie. Tym razem dodałam suszone owoce i orzechy, rezultat, pyszny kawał ciasta na talerzu. Polecam wypróbować ten szybki i prosty sposób. Ciasto z cukinią, suszonymi owocami i orzechami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTrochę lata w środku zimy ;) Pyszne, lekkie ciasto, łatwe i szybkie do zrobienia. Podzielne, dobrze się z nim współpracuje. Po ciężkich, świątecznych ciastach przyda się mała odmiana ;) Polecam! PS billboard-x.pl/billboard-reklamowy - najlepszy sposób na dużą reklamę skierowaną do odbiorców Waszych produktów czy usług :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
Domowa cukiernia EwyKochani dziś przychodzę do Was z bardzo prostym ciastem-idealnym do kawy. Jest ucierane, dwukolorowe, z dodatkiem malin (można je kupić teraz mrożone) oraz z niewielką ilością kremu. Ciasto robi się szybko, łatwo i przyjemnie :) Polecam i zapraszam SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -6 jajek -3/4 szkl cukru -150 ml oleju -150 ml mleka
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwydrążeniu gniazd nasiennych) 3 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu garść posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka kaszy manny Dodatkowo: sok z cytryny 1 łyżka bułki tartej 1 białko Ciasto: Wszystkie podane składniki szybko zagnieść ze sobą na gładkie ciasto. Podzielić je na 2 części, każdą zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyjąć jedną
My simple kitchenŚwietna propozycja dla osób szukających prostego i szybkiego w wykonaniu ciasta o wyśmienicie czekoladowym smaku. Przepis wynaleziony w mojej starej stercie wycinków z gazet niewiadomego pochodzenia ;-) Wpis bierze udział w Durszlakowej akcji 'Warzywa w słodyczach' . Składniki -24 dag mąki -4 dag kakao -łyżeczka sody oczyszczonej -po 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i soli -10 dag masła -10 łyżek brązowego cukru
Zielona KuchniaSkładniki: Ciasto: 250 g mąki 200 g masła (zimnego) 100 g cukru pudru 2 żółtka Nadzienie: 1 kg brzoskwiń 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej Ciasto: Wszystkie podane składniki szybko zagnieść ze sobą na gładkie ciasto. Podzielić je na 2 części, każdą zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Po upływie tego czasu wyjąć jedną połowę
My simple kitchenmasła Dodatkowo: ½ galaretki cytrynowej owoce (2 brzoskwinie, 1 banan, kilka truskawek, kilka poziomek) Przygotowanie: Ciasto: Margarynę posiekać z mąką, dodać cukier puder, żółtko oraz szczyptę soli. Szybko zarobić kruche ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć na 2 godziny do lodówki. Budyń rozmieszać w szklance mleka. Drugą część mleka zagotować z cukrem i masłem. Wlać rozmieszany budyń
KuchniaWeDwoje.plPyszne, szybkie i proste ciasto z sezonowymi owocami. Miałam akurat truskawki, więc u mnie wersja z truskawkami, dodałam także kilka poziomek z ogrodu (nie jest to konieczne). Wyszło bardzo delikatne, wilgotne, w mojej wersji lekko kokosowe, po prostu przepyszne. Inspiracją był ten przepis . Piekłam w ciemnej, małej blaszce o wym.27x22cm Składniki: - 200g mąki orkiszowej typ700, lub pszennej
Smaczne ZdroweSzybkie, lekkie i zdrowe ciasto na zimno czyli maślankowy tort. Byłam zaskoczona smakiem i rezultatem, maślanka smakuje wybornie ale zupełnie inaczej niż tort który zrobiłam. Wystarczy kilka składników, a potem chwila chłodzenia i ciasto gotowe, polecam gorąco. Maślankowy tort z owocami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePyszne połączenie sera z galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam! Sernik na zimno z truskawkami Składniki na formę 24x24cm: Na masę serową: 120 g miękkiego
Smak mojej kuchnijajko 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Beza: 1 białko dużego jajka, w temperaturze pokojowej 1/2 szkl cukru pudru 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto od razu rozwałkować pomiędzy folią spożywczą lub papierem do pieczenia (nie będzie się kleić) na grubość około 4 mm. Za pomocą
Nastoletnie Wypiekanieżółtko 40 g cukru pudru Krem krówkowy: 1 puszka masy krówkowej orzechowej (400 g) 80 g miękkiego masła Dodatkowo: garść orzechów włoskich Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto od razu rozwałkować pomiędzy folią spożywczą lub papierem do pieczenia (nie będzie się kleić) na grubość około 5 mm. Za pomocą szklanki
Nastoletnie Wypiekanieminut. Wyjmujemy formę z piekarnika i studzimy. Dopiero po całkowitym ostygnięciu ciasta odpinamy obręcz tortownicy i zlewamy pozostały na dnie w pergaminie syrop. Na wierzch ciasta nakładamy talerz, całość szybko odwracamy i ściągamy papier. Pomarańcze w syropie będą teraz na górze. Ciasto jemy dopiero po całkowitym wystudzeniu. Jest dosyć wilgotne, zachowuje swoją świeżość do 3 dni i do tego czasu
Karo in the KitchenCałość posłodzić miodem i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru. Do masy makowej dodać mąkę i pianę z białek. Dokładnie i delikatnie wymieszać. Wykonanie – ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść ręką i uformować kulkę ciasta. Gotowe ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 2 godziny. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części. Jedną z nich rozwałkować
Kuchnia Bon Appetitcukru pudru 1 łyżka miodu 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 1 łyżka posiekanych rodzynek 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżka wiórek kokosowych Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta. Ciasto od razu rozwałkować na duży prostokąt (polecam pomiędzy dwoma kawałkami folii spożywczej- ciasto nie będzie się kleić
Nastoletnie Wypiekanie