szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:367/2080)

Gnocchi – sposób na resztki z ziemniaków 379

być gładkie jak krem. Ziemniaki przepuszczaj od razu na stolnicę podsypaną delikatnie mąką, nie w jedno miejsce zbite w kupkę, ale w jedną warstwę – jak na spód od ciasta. Krok 2 Weź dwa jajka. Oddziel żółtka od białek i ubij je by się połączyły. Żółtka wylej na ziemniaki, zygzakiem po całej warstwie. Krok 3 Na ziemniaczano-jajeczną podstawę wysyp(...)pozwala na ich szybkie połączenie. Teraz szerokim nożem posiekaj całość, żeby żółtka równomiernie rozprowadzić w ziemniakach. Następnie zagniatamy ciasto – nie musisz wyrabiać go jak na pizzę. Szybko zagnieć i gotowe. Warstwę ciasta składaj jak książkę, oprósz wierzch mąką i jeszcze raz złóż. Ponownie oprósz mąką, znowu złóż , a następnie uformuj w podłużny wałek, delikatnie zagniatając. Tak to wygląda

Niedzielny kucharz
Tarta z brzoskwiniami! Bardzo łatwa! 191

Sezon na brzoskwinie powoli dobiega końca. Dlatego proponuję Wam przygotować łatwą i szybką tartę z brzoskwiniami i masą waniliową. Tarta jest wyborna. Ostatnio dość często robię tego typu smakołyki, z kilku powodów tj. robi się je raz dwa, mogę wykorzystać owoce sezonowe i mogę pokombinować czyli to co w kuchni lubię najbardziej. Patrzę na kosz z owocami w kuchni, otwieram(...)brzoskwiniami! SKŁADNIKI: NA CIASTO:  200 g mąki pszennej  1 jajo duże  łyżka jogurtu 100 g masła łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru brązowego Ciasto zagniatamy bardzo szybko. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ponadto: - brzoskwinie polskie (9-7 sztuk) - 1/2 serka mascarpone - laska wanilii - 2 białka - 3 łyżki mleka - cukier brązowy max. 2-3 łyżki Brzoskwinie

SMYKWKUCHNI
Cobbler - co to takiego? 2940

obiła, ale nie byłam pewna, co to dokładnie jest. Po wnikliwych poszukiwaniach okazało się, że to niesamowicie prosty deser, pełen owoców przykrytych kruchym lub półkruchym ciastem. Często robię owoce zapiekane pod kruszonką - prosto, szybko, a smakuje obłędnie. Pomyślałam sobie, że cobbler to taka troszkę inna wersja jednego z naszych ulubionych deserów. I miałam rację. Przygotowanie zajmuje nieco więcej czasu(...)cukru dodatkowo: 25 g masła 2 łyżki cukru trzcinowego Mąkę przesiać do miski, wymieszać z proszkiem, cukrem i przyprawą do piernika. Dodać masło, posiekać, a następnie szybko zagnieść. Dolać mleko, zagnieść gładkie ciasto. Uformować z niego kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto 3 bit 86

Ciasto 3-bit jest chyba jednym z bardziej popularnych ciast bez pieczenia. Nic dziwnego – ciasto 3 Bit przygotowuje się bardzo szybko, a do tego jest bardzo proste i jakże smaczne! Continue reading Ciasto 3 bit at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Kopytka dyniowe 72

tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Śmiało możesz dorzucić je niemal do każdej sałatki lub koktajlu. Ciekawym pomysłem może być też dodanie dyni do deserów – kremów, ciast lub musów. Czy kopytka dyniowe można mrozić? Kopytka z tego przepisu doskonale nadają się do mrożenia. Można zrobić to zarówno przed, jak i po ugotowaniu. W tym drugim przypadku należy je jednak(...)bardzo wilgotna, możesz dodać do niej 1 ugotowanego i przeciśniętego przez praskę ziemniaka. Dodaj mąkę i przyprawy, a następnie szybko połącz składniki. Dodaj rozmącone jajko i zagnieć ciasto. Postaraj się pracoać szybko, aby mąka nie uwolniła zbyt wiele glutenu. Aby ułatwić sobie pracę, obsyp stolnicę mąką, jednak nie dodawaj jej zbyt dużo, bo kopytka będą twarde. Podziel ciasto

okolicepalnika.pl
Kopytka dyniowe 71

tylko smaczne, ale również bardzo zdrowe. Śmiało możesz dorzucić je niemal do każdej sałatki lub koktajlu. Ciekawym pomysłem może być też dodanie dyni do deserów – kremów, ciast lub musów. Czy kopytka dyniowe można mrozić? Kopytka z tego przepisu doskonale nadają się do mrożenia. Można zrobić to zarówno przed, jak i po ugotowaniu. W tym drugim przypadku należy je jednak(...)bardzo wilgotna, możesz dodać do niej 1 ugotowanego i przeciśniętego przez praskę ziemniaka. Dodaj mąkę i przyprawy, a następnie szybko połącz składniki. Dodaj rozmącone jajko i zagnieć ciasto. Postaraj się pracoać szybko, aby mąka nie uwolniła zbyt wiele glutenu. Aby ułatwić sobie pracę, obsyp stolnicę mąką, jednak nie dodawaj jej zbyt dużo, bo kopytka będą twarde. Podziel ciasto

okolicepalnika.pl
Sernik na zimno z rabarbarem 63

Sezon na rabarbar rozpoczynam od szybkiego i smacznego ciasta. O czym mowa? Sernik na zimno z rabarbarem to ciasto, które na pewno podbije Wasze serca. Lubię go, bo jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Dodatkową jego zaletą jest to, że można wykorzystać do niego, produkty, które czasem zalegaj

365 dni dookoła kuchni
Wielkanocne brioszki, francuskie drożdżowe pieczywo brioche à tête 55

jaja, mleko i sól. Wyrabiamy ciasto na wolnych obrotach przez około 5 minut. Dodajemy połowę cukru i ponownie wyrabiamy. Kiedy cukier dobrze połączy się z ciastem dodajemy resztę cukru i kontynuujemy wyrabianie do uzyskania gładkiego ciasta. Nie przerywając wyrabiania dodajemy stopniowo masło, kawałek po kawałku. Wyrabiamy powoli, aż gluten dobrze się rozwinie, a ciasto będzie gładkie i elastyczne. Przykrywamy miskę(...)ciasto wyrośnie do około 1/3 objętości wstawiamy miskę z ciastem do lodówki około 12 godzin, najlepiej na noc. DZIEŃ DRUGI Brioszki formujemy z zimnego ciasta , ponieważ gdy ciasto się ogrzeje będzie lepkie i trudne do formownia. Jeżeli nie masz wprawy połowę ciasta pozostaw w lodówce i formuj brioszki w dwóch etapach. Zimne ciasto dzielimy na 12 porcji i szybki formujemy

Tajemnice Smaku
Kruche ciasto z malinami i budyniową pianką 142

się więc kiedyś w końcu znaleźć na moim blogu. Niesamowicie kruchutkie maślane ciasto, lekka i delikatna budyniowa pianka, aromatyczne maliny - połączenie tak pyszne, choć zarazem proste, że nie można poprzestać na jednym kawałku ;). Bardzo polecam, szczególnie tym, którzy z jakichś powodów nie jedli jeszcze tego cuda...;). Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej tortowej ( 2,5 szklanki ) 250 g masła, zimnego(...)malin cukier puder do oprószenia Wykonanie: Kruche ciasto: Mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia przesiać i wymieszać. Połączyć z cukrem pudrem.  Dodać żółtka oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło i przesiekać wszystko razem nożem lub specjalną siekaczką do kruchego ciasta, do momentu, aż składniki zaczną się łączyć i przypominać kruszonkę. Zagnieść szybko gładkie, jednolite ciasto. Ciasto podzielić

Opowieści z piekarnika
Ciasto waniliowe bez miksera 88

Ciasto waniliowe, proste, szybkie, bez miksera, które wykonasz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Ciasto można podzielić na dwa, do jednej dodając, np. łyżkę kakao lub masła orzechowego i na przemian wylewać je do formy. To idealne i pyszne ciasto do popołudniowej kawy, aromatycznej herbaty lub kubka kakao. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki

Zasmakuj Kuchni
Ciasto drożdżowe z truskawkami 97

więc bez wyrzutów sumienia. Truskawki to również bezcenny skarb w naszej kuchni, doskonały dodatek do ciast, deserów czy przetworów. Ja mam dziś dla Was propozycję na łatwe, szybkie i tanie ciasto drożdżowe z truskawkami. Gwarantuję, że znika w mgnieniu oka. Składniki: 500 g mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 50 g drożdży 50 g cukru

Fascynacje Ani
Paszteciki z mięsem z ciasta twarogowego 128

ciasta Teraz trzeba zabrać się za zagniecenie ciasta twarogowego , które jest nieporównywalnie szybsze do przygotowania niż zazwyczaj stosowane w tego typu przepisach, ciasto drożdżowe . Ciasto jest połączeniem ciasta kruchego z ciastem francuskim oraz dodatkiem twarogu mielonego. Jest bardzo smaczne i delikatne, a co ważne nadaje się również do słodkich tart, spróbujcie tarty z jabłkami z pierzynką bezową. Z przygotowanego ciasta(...)razu formujemy paszteciki, a i to zadanie jest łatwe i szybkie. Na rozwałkowane ciasto wykładamy farsz, formujemy rulon, który tniemy na małe kawałki i pieczemy! Proste, prawda? Paszteciki można podać z czerwonym barszczem lub z zupą grzybową , oczywiście najlepiej smakują na ciepło. Bez obaw, nie trzeba zostawiać przygotowania ich na ostatnią chwilę, można upiec je dzień lub dwa przed podaniem

SprawdzonaKuchnia.pl
SZYBKA KRÓWKA BEZ PIECZENIA NA HERBATNIKACH 58

Smaczne, szybkie i bardzo proste ciasto bez pieczenia. Tylko kilka składników, chwila pracy, a efekt zadowalający. Krówka na herbatnikach, przełożonych kajmakiem i kremem budyniowym. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy to herbatniki zmiękną a masa budyniowa się dobrze schłodzi. Polecam to ciacho na długi weekend :) Składniki na kwadratową blaszkę o boku 22 cm: * ok. 200 g herbatników * 200 g masła

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania