szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:359/2080)

Tarta jagodowa 195

przykład takiej Tarty Jagodowej.  Robi się ją w mgnieniu oka, a smakuje wyśmienicie. Jeszcze ciepła przyjemnie chrupie (świetnie komponuje się z lodami śmietankowymi, które przyjemnie rozpływają się po cieście) na zimno też jest niczego sobie. Polecam ją w sezonie (i nie tylko :) ) Składniki : 400 g mąki pszennej 70  g maki kukurydzianej 200 g masła 100 g cukru(...)jagód kruszonka: 100 g masła, 120 g mąki, 100 g cukru Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy cukier, kawałki masła i jajka, następnie wszystko mieszamy i szybko łączymy - ja przygotowuję ciasto za pomocą robota kuchennego - dzięki czemu szybko otrzymuję kruszonkę której już dodatkowo nie zagniatam, tylko wysypuję nią formę do pieczenia którą wstawiam do nagrzanego do 180`C piekarnika

Słodkie Przyjemności
Pizza jak z Pizza Hut 120

jeśli będziecie mieli ochotę, znajdziecie informacje m.in. o tym jaka jest najlepsza mąka do pizzy, jaki dodatkowy ser wybrać do pizzy, jak wyrabiać ciasto i ile czasu powinno wyrastać, żeby było idealne. Szybki przepis na pizzę także jest już na blogu.  Pizza jak z Pizza Hut Pizza jak z Pizza Hut - składniki moja szklanka ma 250 ml pojemności(...)odstawiam w ciepłe miejsce na 60-120 minut.  Jeśli jednak planuję wcześniej pieczenie pizzy, to przygotowuję ciasto na 24 do 48 godzin przed pieczeniem. Smak takiego ciasta jest idealny, żaden szybki przepis na pizzę nie pozwoli uzyskać takiej konsystencji i smaku. Metoda powolnego wyrastania ciasta na pizzę w niskiej temperaturze czyli po prostu w lodówce pozwala uzyskać elastyczne

Cztery Fajery
Szybka, bezglutenowa tarta z jabłkami 104

Tarta z jabłkami to wypiek z serii "chce mi się czegoś słodkiego":-) Tę tartę robi się bardzo szybko, ma fajny szarlotkowy smak i można pokombinować z jej składnikami... No i ma bardzo dużo jabłek w stosunku do ilości ciasta:-) Składniki: 250 ml mąki bezglutenowej biszkoptowej - użyłam własnej mieszanki mąki bezglutenowej biszkoptowej 50-100 ml cukru 1/2 kostki margaryny lub masła(...)minut w lodówce albo 20 minut w zamrażalniku. Ja wybrałam wersję szybszą...:-) Nadzienie: 2-3 duże jabłka 2-3 łyżki cukru brązowego smażone jabłka Po schłodzeniu ciasta należy je szybko rozwałkować i przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Ja wybrałam formę to tarty.  Wyłożone ciasto podziurkować widelcem, żeby nie zbąblowało podczas pieczenia.  Na ciasto rozsmarować

Ze smakiem bez glutenu
Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 2001

koglem-moglem i alkoholem Miękkie pierniczki na drożdżach Potworne ciasteczka ze słoika Miękkie pierniczki świąteczne INNE WYPIEKI: Ciasto kokosowe z chałwą Ciasto miodownik Piernikowy keks na konfiturze Ciasto kokosowe z alkoholem Szybki jabłecznik  Piernikowy murzynek z lukrem Ciasto z makiem i serem Ciasto Pani Walewska Ciasto Twarogowe poduszki Ciasto delicja Makowiec pod kokosową chmurką Makowiec na kruchym cieście Ciasto(...)Kakaowy jabłecznik Szarlotka Ciasto z makiem na maślance INNE PRZYDATNE PRZEPISY: Krokiety z kapustą i grzybami Sałatka makaronowa z tuńczykiem Łagodna sałatka jarzynowa Jarzynowa Surówka z gotowanej kapusty Tarte buraczki Warstwowa sałatka z tuńczykiem Korzenne tiramisu Domowa zacierka Prażone orzechy włoskie Bombki z mleka w proszku Trufle z masy kajmakowej i herbatników Bezy z czekoladą Szybki kompot z jabłkami Pierogi

W Moim Magicznym Domu
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 149

około 70-80 minut w temperaturze 160ºC  Jeśli wierzch sernika zbyt szybko się rumieni przykryć go folią aluminiową. Po upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Ciasto na kruchy spód  (opcjonalnie) 350 g mąki pszennej 180 g zimnego(...)cukru waniliowego (jedno małe opakowanie) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie ciasta Wszystkie suche składniki dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone na małe kawałki masło i żółtka i szybko wyrobić. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć na około 30 minut do zamrażalnika. Na wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i obsypanej mąką blasze ułożyć warstwę mocno schłodzonego ciasta

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernikobrownie pełne miłości 59

ciasta użyłam gotowego brownie z linii La Chocolatiere Delecta. Czasem warto sięgać po takie rozwiązania A do tego prosta warstwa serowa. Wystarczy wszystko zmiksować i gotowe Jeśli szukacie szybkich przepisów na ciasto to ten będzie idealny.   Składniki: Warstwa serowa: 500 g twarogu sernikowego Hej! OSM Radomsko 3 jajka M 3/4 szkl cukru 1 łyżka kropelek czekolady 1 budyń waniliowy

Słodkie okruszki
Parówki w cieście francuskim 70

Parówki w cieście francuskim to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska na imprezę. Polecam na nadchodzącego Sylwestra :) Przepis oczywiście można dowolnie zmodyfikować, np. dodając ser żółty, parmezan lub zastępując mak sezamem. Jeśli szukacie jeszcze The post Parówki w cieście francuskim appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ciasto francuskie z kremowym serkiem i pomidorkami 72

ciasta francuskiego 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Przekąska Kuchnia: Francuska Trudność: Łatwe Ilość 8 sztuk Przygotowanie 10 min. Pieczenie 20 min. Kalorie 180 kcal Szybkie imprezowe przekąski z gotowego ciasta francuskiego, kremowego serka i różnokolorowych pomidorków koktajlowych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 płat ciasta francuskiego do słonych wypieków (np. z Lidla) 1 opakowanie kremowego serka Philadelphia(...)grzanie góra dół. Dużą blachę wyściel papierem do pieczenia. Płat ciasta francuskiego rozwiń na kuchennym blacie, pokrój na mniejsze prostokąty (możesz użyć ozdobnego karbowanego nożyka, który uatrakcyjni wygląd przekąsek). Kawałki ciasta francuskiego przełóż na papier do pieczenia, papier którym ciasto było owinięte nie nadaje się do piekarnika. Każdą część ciasta przesmaruj porcją kremowego serka. Na wierzchu poukładaj plasterki kolorowych pomidorków

ProstePesto.pl
Rurki z kremem z białek 148

szybko posiekać nożem 3. W trakcie dodawać po jednym żółtku i ciągle siekać masę nożem 4. Ciasto jest niezbyt elastyczne, dołożyć zatem zimną śmietanę, wyrobić całość szybko mokrymi rękami 5. Ugniatamy ciasto w kulę i można odłożyć na 1 - 2 godz. do lodówki 6. Po tym czasie wałkujemy i kroimy na wąskie i krótkie paski 7. Ciasto nawijamy na metalowe

Proste Potrawy
Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami 135

migdałów. Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami Smacznego! O Czym Warto Pamiętać Piekąc Ciasto Czekoladowe z Jabłkami. Czekoladowo-jabłkowe ciasto z migdałami Użyłam miękkich i soczystych jabłek. Upiekły się szybko i w cieście smakowały wspaniale. Forma do pieczenia, którą wykorzystałam miała wymiary 35 na 34 centymetry. Lubisz ciasta z jabłkami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Ciasto jabłkowe na kruchym

mecooks
Ciasto makowe z bakaliami 381

Ciasto makowe z bakaliami to tradycyjny "Piegusek" w nowej wersji (starszą wersję znajdziecie  tu ). Przepis na taką nową wersję Piegusa znalazłam w jednej z gazetek z przepisami. Ciasto robi się szybko i jest bardzo smaczne. Kto się skusi na kawałeczek? CIASTO MAKOWE z BAKALIAMI Składniki: 350 g maku 220 g mąki 330 g cukru 120 g masła

Bon appetit mon amie
Ciastka smalcowe przez maszynkę + filmik 163

sobie spokojnie kręcimy, palcami dociskamy ciasto i mamy nad wszystkim kontrolę i w ten sposób możemy zużyć całe ciasto bez strat. Z maszynką elektryczną będzie gorzej, chodzi za szybko, nie można ciasta dociskać palcami, dociskanie popychaczem nie odnosi skutku i mamy duże straty ciasta, dlatego warto zdobyć taką starą maszynkę, ja swoją pożyczyłam od mamy. Do przepisu dołączony jest filmik

Kawa z mlekiem
Tradycyjny Sernik Krakowski 263

rodzynek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody skórka pomarańczowa  Tradycyjny Sernik Krakowski - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany. Masę dzielimy na dwie części: jedna mniejsza, druga troszkę większa. Odstawiamy do lodówki

Słodka Strona
Seromakowiec na Kruchym Cieście 133

Lukier: szklanka cukru pudru  4 łyżki ciepłej wody  skórka pomarańczowa Seromakowiec na Kruchym Cieście - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto. Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany. Masę dzielimy na dwie części: jedna mniejsza, drugą troszkę większą. Odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Masa Makowa

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania