szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:358/2080)

Szarlotka owsiana z jabłkami 160

owsianymi płatkami. Kruszonka też niezwyczajna - chrupiąca, z brązowym cukrem i płatkami owsianymi. Całość smakuje wspaniale, po prostu. Dosyć szybko się ją robi, pachnie nieziemsko, no bo jak inaczej może pachnieć pieczone jabłko z cynamonem? ;) Bardzo polecam! Składniki na ciasto: 350 g mąki pszennej 170 g zimnego masła 50 g brązowego cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)łyżki wody Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojone w kostkę masło, cukier i posiekać nożem. Dodać jajka, 3 łyżki wody, wymieszać nożem, zgarniając mąkę do środka. Szybko wyrobić gładkie ciasto. Formę o boku 25 cm natłuścić i oprószyć mąką. Równomiernie wyłożyć wyrobione ciasto, wylepiając spód i boki formy. Nakłuć widelcem. Schłodzić w lodówce przez około 45 minut. Masa

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto francuskie z warzywami 222

drugie w tamtym roku zrobiłam chyba ze 3 słoiczki na próbę i okazały się bardzo smaczne i teraz zrobiłam więcej. Wy zrobiłyście/liście już ??? Teraz o cieście trochę ;)), tak na szybko, na kolację z tego co było w lodówce, bo do sklepu mi się nie chciało iść ;). Jak dodatek cukinia, biała papryka, kukurydza, marchewka, zielenina i suszone pomidory

kruche babeczki
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 71

ciasto jest rewelacyjne i myślę, że doskonale sprawdzi się z innymi sezonowymi owocami np malinami czy jagodami. Szybkie i proste, czyli dokładnie takie jakie mama z biegającym wokół pomocnikiem lubi najbardziej. Do tego świetnie wygląda, dobrze się kroi i zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy jest trzymane w lodówce - oczywiście o ile się go wcześniej(...)pestek winogron) dodatkowo : 500 g owoców - w moim wypadku były to truskawki cukier puder do posypania Wykonanie : kruche ciasto : Masło pokroić w kostkę i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Blachę  wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć

cucinare
Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką 115

ciasto jest rewelacyjne i myślę, że doskonale sprawdzi się z innymi sezonowymi owocami np malinami czy jagodami. Szybkie i proste, czyli dokładnie takie jakie mama z biegającym wokół pomocnikiem lubi najbardziej. Do tego świetnie wygląda, dobrze się kroi i zachowuje świeżość przez kilka dni, gdy jest trzymane w lodówce - oczywiście o ile się go wcześniej(...)pestek winogron) dodatkowo : 500 g owoców - w moim wypadku były to truskawki cukier puder do posypania Wykonanie : kruche ciasto : Masło pokroić w kostkę i szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części - około 60% i 40%, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić. Blachę  wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód zetrzeć

cucinare
FioLeTowA TarTA na MaśLanYm SpoDzie 235

łyżki syropu z agawy do dekoracji: 100 g jeżyn 100 g borówek amerykańskich cukier puder, do oprószenia Przygotowanie: mąkę przesiewamy, dodajemy masło i smalec, siekamy szybko nożem do momentu, kiedy ciasto będzie przypominać kruszonkę. Dodajemy cukier, sól, wodę i szybko zagniatamy, formujemy kulkę i wstawiamy do lodówki na min 30 minut Po wyjęciu ciasta z lodówki wałkujemy na grubość

Luźna Kuchnia
Ciasto pomarańczowo – migdałowe bez jajek 116

Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – 250 g miękkiego masła – 250 g cukru – 1 cukier waniliowy – 1 opakowanie masy marcepanowej – 100 ml likieru

Szybko Tanio Smacznie
Czekoladowa Tarta z Panna Cottą i Karmelizowanymi Brzoskwiniami 155

Awaryjna tarta - szybka w wykonaniu i do tego wykonanie banalnie proste....zastanawiam się dlaczego tak bardzo bałam się robić Panna Cottę :) Smak - mój osobisty krytyk, Syn zjadł prawie całą. Zainspirował mnie przepis  Kwestia Smaku , jednak najpierw postanowiłam upiec ciasto, a potem okazało się, że jest taki upał, że nikt nie sprzedawał malin... i postawiłam skarmelizować brzoskwinie - pomysł okazał się(...)kakao i sól przesiewamy do miski, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wszystko mieszamy, dodajemy zimne masło pokrojone w kosteczkę i rozcieramy między palcami, jak już powstaną okruchy ciasta dodajemy jajko i wodę. Szybko wyrabiamy, robimy kulę, spłaszczamy i wstawiamy do lodówki na godzinę. W międzyczasie przygotowujemy Panna Cottę. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni . Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy między dwoma arkuszami

Blondynka Gotuje
Chleb na sodzie z rozmarynem, cynamonem i jabłkiem 128

jednak idealnie i nie rozlał się w piekarniku na boki. M aślanka była tu czynnikiem zakwaszającym sodę, i wpłynęła na ładne wyrośnięcie i spulchnienie ciasta chlebowego podczas pieczenia . Bardzo istotne było wcześniejsze nagrzanie piekarnika i szybkie w ł ożenie do niego wyrobionego i uformowanego pieczywa. A to wszystko z powodu zachodzącej szybko i gwałtownie rea kcji sody z kwaśnym składnikiem(...)okazało się zbyt luźne . Ja dla ułatw ienia wyra białam ciasto za pomocą miksera z mieszad ł ami hakowymi. Na końcu dołożyć jabłko oraz rodzynki i szybko wszystk o zagnieść , aż ciasto zrobi się bardziej elastyczne - nie przejmować się, że będzie mocno lepiące . Nie należy tu zbytnio przedłużać fazy zagniatania, bo soda ma to do siebie, że wchodzi w reakcję

Grunt to przepis!
Tarta z bananami i polewą krówkową 496

Smaczna i szybka w przygotowaniu tarta ze świeżymi bananami. Polana jest domowej roboty masą krówkową – kajmakową. Smakuje o wiele lepiej niż kupna z puszki. Czuć w niej śmietankę i masło. Całość jest aromatyczna, lekka i słodka. Na jednym kawałku nie mogłam poprzestać:). Polecam… (zmodyfikowany przepis z książki „Słodki świat Kasi).     Składniki: Spód: 150g masła 250g mąki pszennej (użyłam(...)łyżki posiekanych orzechów włoskich     Ciasto: 1. Formę na tatrę o średnicy 25cm wysmarować masłem i posypać mąką. 2. Wymieszać ze sobą składniki na spód i szybko zagnieść z nich ciasto (zrobiłam to rękoma). Rozwałkować je, podsypując trochę mąką, na okrąg o średnicy około 27-28cm i wyłożyć nim przygotowaną formę na tatrę. Ponakłuwać widelcem i blaszkę wstawić

Mała Cukierenka
Sernik z ricotty 153

Pyszny serniczek na bazie ricotty i mascarpone z dodatkiem polewy z malin to coś co koniecznie musicie wypróbować. Ciasto jest bardzo szybkie do wykonania i smakuje wyśmienicie Składniki: – ok. 230 g ciasteczek maślanych – 100 g roztopionego masła – 250 g serka mascarpone – 500 g ricotty – 3 duże jajka – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – cukier wanilinowy(...)ricotte, mascarpone, wsypać cukier, wbić jajka i dodać cukier wanilinowy. Wszystko zmiksować. Na końcu dodać dwie łyżki mąki ziemniaczanej. Wszystko zmiksować na jednolitą masę. Całośc wylać na przygotowany spód. Ciasto wstawić do piekarnika i piec ok. 45-60 minut na złoty kolor. Następnie wyciągnąć, wystudzić polać polewą malinową* lub dżemem malinowym a następnie schłodzić w lodówce przez

I LOVE LIFE
Bułeczki drożdżowe z serem 189

Najtrudniej się zabrać za ich robienie, bo w rzeczywistości aż tak wiele czasu to nie zabiera. Smak ciasta drożdżowego i białego sera zapieczonego na nim bardzo mi odpowiada. Takie bułeczki świetnie pasują do zjedzenia na szybkie drugie śniadanie, z kawą lub herbatą. Bułeczki są umiarkowanie słodkie, więc na potrzeby słodszej wersji proponuję polać je lukrem. Składniki: ciasto: 500 g mąki(...)pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Po tym czasie dnem od kieliszka wyciskać na środku każdej bułeczki dołki i wkładać w nie po łyżce masy serowej. Ciasto posmarować odrobiną mleka, tak szybko się nie przypiecze. Piec w nagrzanym do 190 stopni C 15 - 25 minut. Po upieczeniu studzić na kratce. Aby otrzymać bardziej słodkie bułeczki, polać je lukrem

Kuchcik gotuje
Paszteciki do barszczu z ciasta filo i recenzja produktów Ambition 1007

Uwielbiam wigilijny barszcz, dlatego podczas planowania świątecznych przepisów musiałam wymyślić jakieś fajnie paszteciki ze śródziemnomorskim twistem. Paszteciki z ciasta filo są proste i szybkie w przygotowaniu. Chrupiące na zewnątrz, w środku kryją pyszny farsz zrobiony z pieczarek, szpinaku i czerwonej soczewicy, który doprawiłam nieco po arabsku. Do przygotowania pasztecików wykorzystałam sprzęt kuchenny, który otrzymałam od marki Ambition . We wpisie(...)znajdziecie moją opinię na jego temat, a na końcu niespodziankę idealnie wpasowującą się w klimat przedświątecznych przygotowań! Zrezygnujcie z ciasta drożdżowego na rzecz ciasta filo, a zobaczycie jak szybko można przygotować paszteciki do barszczu. Zrobienie farszu to też kilka chwil - czerwona soczewica szybko się gotuje, a wykorzystanie mrożonego szpinaku oszczędza nam kłopotu. Farsz do pasztecików doprawiłam gałką muszkatołową, kminem rzymskim

Chilli Czosnek i Oliwa
Mazurek orzechowy 100

roku Wielkanoc okropnie mnie zaskoczyła. Czas uciekł mi tak szybko, że nawet nie zauważyłam kiedy nadszedł Wielki Tydzień, więc to przecież najwyższa pora pomyśleć o wielkanocnych wypiekach. W tamtym roku na świątecznym stole królował Mazurek kokosowy . W tym roku główne skrzypce odgrywał będzie mazurek orzechowy. Ciężko mu będzie konkurować z swoim poprzednikiem, bo kokos to zdecydowanie to co tygryski lubią(...)możesz użyć takie, jakie lubisz) + gorzka czekolada CIASTO Mąkę przesiej do miski, dodaj cukier puder, szczyptę soli, wymieszaj. Do mąki dodaj masło pokrojone w kostkę, żółtka oraz śmietanę. Ciasto zagniataj dość szybko, uformuj z niego kulę, owiń ją folią i schłodź w lodówce ok. pół godziny. Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż je na blachę do pieczenia (wcześniej wyłóż

365 dni dookoła kuchni
Szybki piernik z jabłkami 124

Zapraszam Was na szybki piernik z jabłkami. Idealny do kawy lub herbaty. Takie ciasto przygotowuje się naprawdę prosto i szybko, a dodatek jabłek w pierniku mile zaskoczy nie jedną osobę. Spróbujcie. Szybki piernik z jabłkami 2016-04-13 03:09:16 Write a review Save Recipe Print Cook Time 40 min Cook Time 40 min 0 calories(...)szklanki ciepłego mleka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 szklanki oleju 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1 jajko Przygotowanie Ciasto przygotowujemy bez użycia miksera. Do miski wsypujemy obie mąki oraz sodę oczyszczoną. Mieszamy. Następnie dodajemy cukier, miód, cukier z prawdziwą wanilią, kakao, przyprawę do piernika, cynamon i wszystko razem mieszamy drewnianą

Słodkie okruszki
Ciasto “Rafaello” bez pieczenia 498

Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: forma 20x30 Drukuj Ciasto “Rafaello” bez pieczenia By Piotr 12 marca 2018 Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) Składniki: mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 2 opakownia mąka ziemniaczana - 4 łyżeczki cukier - ok. 180g (niepełna szklanka) masło - 270g krakersy - ok. 400g(...)samej górze. Gotowe ciasto posypujemy ówcześnie podprażonym na suchej patelni i ostudzonym kokosem. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin by ciasto osiągnęło odpowiednią konsystencję. Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu deser, który pokochają wszyscy fani kokosu! :) [foodiepress] [hide] Ciasto “Rafaello” bez pieczenia Ciasto "Rafaello" bez pieczenia, czyli pyszny, prosty i naprawdę szybki w przygotowaniu

Pogotujmy.pl

Proponowane wyszukiwania