szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:349/2080)

CIASTO DROŻDŻOWE Z JAGODAMI 152

Smaczne szybkie w przygotowaniu ciasto z jagodami. SKŁADNIKI 50 dag (21/2 szklanki) mąki 3 jaja 13 dag margaryny 1 szklanka mleka 25 dag cukru 5-6 dag drożdży cukier wanilinowy tłuszcz do formy szklanka jagód SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Do przesianej mąki dodać cukier, wymieszać. Drożdże rozetrzeć z łyżeczką cukru i rozrobić z ciepłym mlekiem. Wlać je do mąki, rozmieszać

RAROSSA
Cudaczek z truskawkami 1110

Przedstawiam przepis na rewelacyjne, szybkie i słodkie ciasto jakim jest Cudaczek z truskawkami. Przepis powstał z potrzeby chwili :) i posiadanych składników :) ale zyskał uznanie wśród moich domowników. Polecam!   Cudaczek Składniki: opakowanie okrągłych biszkoptów, 2 śnieżki, szklanka mleka, galaretka agrestowa, galaretka pomarańczowa, truskawki. Wykonanie: Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę układamy biszkopty. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wody. Galaretkę pomarańczową

paapilotkaa
Ciasto ucierane z rabarbarem 202

Pyszne szybkie i łatwe ciasto. Przepis na ciasto ucierane pochodzi z domowych zapisków, dodatek rabarbaru to moja wariacja- przecież to jego sezon.  Ciasto ucierane to taki pewniak, zawsze się udaję. Można go dowolnie komponować z owocami, powidłami czy też z samą kruszonką- to już zostawiam Waszej inwencji.   Serdecznie polecam;) Składniki: 200 gram masła 180 g mąki pszennej

Krakowskie smaki Ani
Ciasto Shrek 366

Lekkie, kolorowe, łatwe w przygotowaniu, o smaku owocowym.                                    

Kuchcik gotuje
Ucierane śmietanowe ciasto z ananasem. 264

Witam Was cieplutko w bardzo zimną i śnieżną środę :)  Od razu częstuję pysznym ciastem. Prostym w wykonaniu i oczywiście bardzo szybkim. Napiszę Wam szczerze, że lubię takie ciasta, które można upiec na pyszny i szybki podwieczorek. Wystarczy mieć puszkę ananasów w szafce. Proste w wykonaniu, więc uda się każdemu. Zapiszcie przepis i upieczcie. Zapewniam, że nie pożałujecie. Smacznego życzę

Izabelawkuchni
Bardzo czekoladowe Brownie 155

jedno z moich ulubionych ciast, które przygotowuje Madzia – czekoladowe Brownie. To wersja z bardzo czekoladowym środkiem i chrupiącym wierzchem. Bo takie właśnie powinno być prawdziwe Brownie :) Ciasto robi się niezwykle szybko i wychodzi z za każdym razem :) Zwłaszcza, że Brownie powinno mieć konsystencję delikatnie „zakalcowatą” :) Przepis i listę składników na to ciasto znajdziecie poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Napoleonka na herbatnikach 13245

Dziś na szybko zrobiłam napoleonkę na herbatnikach w sam raz będzie do niedzielnej kawy. S amo ciasto jest banalnie proste, szybkie i bardzo pyszne. Polecam 😊 Składniki: krem 5 szklanek mleka 3 żółtka 150 g masła 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 100 g mąki 2 budynie śmietankowe dodatkowo herbatniki (40 szt.) cukier puder Wykonanie(...)biały krem i stopniowo dodawać łyżka po łyżce budyniu. Blaszkę wyłożyć folią spożywczą, na dno poukładać herbatniki. Masę wyłożyć na herbatniki, wyrównać i przykryć pozostałymi herbatnikami. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto leśny mech 167

ciasto wybierać tylko ze środka jego zieloną część, a brązową przypieczoną skorupkę zostawiać. Na wierzch ciasta poukładać maliny i borówki. Owoce można dodać również do kremu, ale ciasto będzie wtedy do szybkiego zjedzenia, gdyż owoce w kremie dość szybko kwaśnieją. Zamiast malin można użyć pestek granatu. Ciasto wstawić na co najmniej 3 godziny do lodówki. Krem do ciasta leśny mech

Kuchcik gotuje
Keks bananowy 183

niego wracać i robię go kilka razy w roku. Ktoś mógłby powiedzieć, że to mało, jednak osoby, które co tydzień pieką inne ciasto, będą mnie rozumiały i wiedziały o co chodzi;) Keks przygotowuje się prosto i szybko, co w połączeniu z fantastycznym smakiem, jaki otrzymujemy na końcu, sprawia, że śmiało można by to ciasto nazwać idealnym:) Jest pyszne, słodziutkie, wilgotne

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z serem, truskawkami i rabarbarem 194

Zapraszam Was dziś na świetne kruche ciasto z serem i owocami. Zrobiłam go według przepisu Aniki. Jest bardzo szybkie do przygotowania. Wszystkim bardzo posmakowało. Można nazwać je sezonowym, bo każde owoce będą tu pasować :) Składniki: Ciasto kruche: 350 g mąki pszennej 3 żółtka 1/2 kostki masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany szczypta(...)obrany i pokrojony rabarbar wykładamy na ser. 4. Składniki kruszonki łączymy i posypujemy ciasto. 5. Całość pieczemy w 180 st. C przez ok. 1 godzinę. Jeśli kruszonka szybko się rumieni, należy ciasto przykryć folią aluminiową. U mnie nie było takiej potrzeby. Smacznego!!! Źródło: Domowa kuchnia Aniki

Kuchnia domowa Ani
Szybka tarta ze śliwkami i kruszonką / Easy plum tart with streusel 208

korzystajmy ile się da! Bardzo je lubię i dodaję do dań słodkich jak i do słonych, są bardzo uniwersalne. Tym razem proponuję je w wersji słodkiej w postaci szybkiej tarty na cieście kruchym, duszone w słodkim winnym syropie i zapieczone pod słodką owsiano-migdałową kruszonką na oleju. Zrobiłam ją w kilka chwil po tym jak brat zapowiedział się(...)krojeniem aż tarta wystygnie, ja nie miałam czasu i efekty widać, ale i tak była obłędna! Polecam:) Scroll down for recipe in English Szybka tarta ze śliwkami i kruszonką (8 porcji) Składniki: 1 porcja ciasta na tarty słodkie, gotowe ze sklepu lub z tego przepisu 1 kg śliwek węgierek, bez pestek i przekrojonych na połówki 3/4 szklanki brązowego cukru

karmelowy
Faworki z mascarpone 162

ciasto podsypać do wałkowania mąką, róbcie to bardzo, bardzo oszczędnie a resztki mąki zdejmijcie z rozwałkowanego ciasta szczeciniastym pędzlem. Im więcej mąki zostanie na cieście, tym więcej opadnie jej przy smażeniu na dno. Tłuszcz szybko zacznie robić się ciemny i może zacząć się palić.   Ciasto tniemy na wąskie paski nożem, ozdobnym radełkiem lub – jeśli macie –nożem do pizzy(...)Faworek powinien opaść, szybko wypłynąć i dość szybko się napuszyć i zrumienić. Na drugą stronę przekładamy go długim patykiem, np. chińską pałeczką lub patyczkiem do szaszłyków. Jeśli ciasto zaczyna się palić (bardzo szybko brązowieje) zmniejszamy płomień pod garnkiem żeby utrzymać optymalną temperaturę. Faworki smażymy partiami, wkładając po kilka na gorący tłuszcz, tak żeby mogły swobodnie w nim pływać. Smażymy

Karo in the Kitchen
Szybka babka z kajmakiem (mieszana łyżką) 136

mnie każda babka znika w mgnieniu oka. Dziś przepis na kolejną pyszną babkę, tym razem jest to szybka babka z kajmakiem mieszana łyżką. Kilka prostych składników plus masa kajmakowa (krówkowa), która nie tylko nadaje ciekawego smaku, ale też sprawia, że ciasto jest bardziej wilgotne. Spróbujcie. Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kajmaku (płaskie stołowe

Słodkie okruszki
A jednak smażyłam... 177

biedak nie może kojarzyć go ze sklepowym gniotkiem , który z pączkiem niewiele ma wspólnego. Zachęcona stwierdzeniem, że pączusie robi się szybko i bezproblemowo, pobiegłam do sklepu po olej. I faktycznie - dwie godziny po zabraniu się za zagniatanie ciasta miałam całą pokaźną górkę domowej robot pączków. Zmieniłam w przepisie parę drobiazgów - nadzienie z Nutelli wydawało mi się dobrym pomysłem, i zdecydowanie(...)mleka, wodę wbić jajko, wsypać sól i zagnieść ciasto.  Masło rozpuścić i przestudzić. Dodać do ciasta, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, następnie rozwałkować na grubość 1,5 cm. Jeśli będzie się mocno kleiło, podsypać mąką. Z ciasta wycinać niewielkie kółka, na przykład kieliszkiem, układać na obsypanym mąką blacie. Zostawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Śmietankowiec z galaretką 170

trochu wuzetka i ciasto tortowe. Biszkopt zawsze wychodzi, a zamiast ucieranego kremu ubijamy śmietanę i mieszamy ją ze stężałą galaretką. Szybkie i smaczne! Składniki: Ciasto – 6 dużych jajek – 1 szklanka cukru – 1/2 szklanki oleju – 50 g mąki ziemniaczanej – 100 g mąki pszennej – 2 łyżki kakao – 1/2 łyżeczki sody(...)wysokości i dokładnie wymieszać, aby żelatyna się rozpuściła. – Do śmietany wsypać pokrojoną galaretkę i wlać żelatynę, po czym bardzo szybko wymieszać. – Wylać masę na przygotowany blat ciasta, przykryć drugim blatem ciasta i delikatnie docisnąć ciasto do masy. – Wstawić tortownicę do lodówki na kilka godzin. – Czekoladę połamać

To co kocham

Proponowane wyszukiwania