Półfrancuskie rogale drożdżowe z cynamonem

Półfrancuskie rogale drożdżowe z cynamonem

Półfrancuskie rogale drożdżowe z cynamonem

   Proste ,szybkie i bardzo smaczne rogale z ciasta drożdżowego półfrancuskiego. Spora ilość masła ale smak jest rewelacyjny a zapach cynamonu w całym domu bezcenny :) Rogaliki są bardzo delikatne i nie za słodkie ,idealne do kawy jak i na śniadanie . Z podanej porcji wychodzi 16 dużych  rogali ale można zrobić mniejsze jak ktoś woli wtedy wyjdzie więcej . Składniki na 16 dużych rogali : Ciasto : - 610 g mąki pszennej typ 650 - 4 jajka - 100 g cukru - 50 ml oleju - 200 -230 ml letniej wody ( ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wypieki Rene

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

renata borowskarenata borowska

Pasjonatka fotografii i pieczenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rogale, ciasto, drożdżowe, śniadania, śniadanie, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, proste i szybkie ciasto, rogaliki drożdżowe, proste ciasto, szybkie ciasto, szybkie śniadanie

Inne przepisy z Wypieki Rene

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.