łyżek kaszy manny 20 dag gotowej masy makowej (bez bakalii) śliwki Połowę masła kroimy na kawałeczki. Dodajemy do niego 10 dag cukru, mąkę i jedno jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Formujemy z niego kulę i wkładamy na 30 minut do lodówki. Rozbijamy pozostałe 4 jajka. Oddzielamy żółtka od białek. Pozostałe masło ucieramy razem z resztą cukru. Kolejno dodajemy
Pyszności Słodkościczuć. Jest sporo mąki, jajek i masła i trzeba to jakoś unieść. Pierwszy raz mi nie wyszło, ale teraz robię z zamkniętymi oczami Próbujcie do skutku. Ciasto ma jedną wadę – szybko znika. Smacznego! Post Ciasto drożdżowe ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenCiasto jogurtowe ze śliwkami jest bardzo szybkim i prostym ciastem o mniejszej kaloryczności, gdyż poza jogurtem nie dodajemy do niego żadnego tłuszczu. Można przygotować go ze wszystkimi owocami, a samo wykonanie nie zajmuje więcej niż 15 minut ;) nie licząc pieczenia oczywiście :P Składniki (blacha 25x30): 400 g mąki pszennej + 1 łyżka do oprószenia owoców ½ szklanki cukru cukier wanilinowy 5 jajek
Kulinarna (nie)codziennośćciasto powkładać gęsto całe wypestkowane śliwki piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto w blaszce wystudzić - ciasto jest szybkie łatwe, można dać owoce jakie się lubi...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięskładniki odżywcze i zawiera dużo żelaza. Wypróbuj przepis na naleśniki ze szpinakiem a przekonasz się, że jest to naprawdę wartościowe danie a w dodatku można je łatwo i szybko przygotować. Ciasto na naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 szklana wody, najlepiej gazowanej 4 jajka 1 szczypta soli Farsz ze szpinakiem 300g świeżego szpinaku (może być mrożony) 200g
NaleśnikiDziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na dwukolorową babkę piaskową. Od dłuższego czasu szukałam tradycyjnego przepisu na to ciasto. I mam… Babka piaskowa z
Słodkie okruszkisoli Mąki , proszek do pieczenia i cukier wymiesza.Masło posiekać z mąką i cukrem, dodać skórkę pomarańczową.Żółtka wymieszać widelcem z wanilią i solą.Dodać do reszty składników, szybko zarobić ciasto i włożyć do lodówki na pół godziny.Wałkować na grubość 5 mm, wykrawać ciasteczka foremką lub szklaneczką, wycisnąć foremką wzorek i układać na blaszce wyłożonej papierem dnia.Piec 12 minut
Moje domowe kucharzenieroztrzepane jajka 0,5 szklanki śmietany 6 łyżek startego sera (np. czerwony Cheddar) Mąkę przesiewamy z odrobiną soli i zagniatamy z masłem. Dodajemy żółtko rozrobione z odrobiną wody, szybko zagniatamy ciasto (żeby jak najmniej się ogrzało) i wkładamy do lodówki na godzinę (zawinięte w folię spożywczą). Cebulę obieramy i kroimy w drobne plasterki lub w pióra. Podsmażamy ją powoli
Marder&Marder ManufactureBardzo fajne ciasto. Można też powiedzieć delikatny deserek. Niezbyt słodkie z pyszną masą z kaszką manną. Polecam. Przepis na T hermomix na dole. Mleko z cukrem
Kuchnia PokoleńSKŁADNIKI: 250 gr. masła 175 gr. cukru 1 łyżeczka wanili 4 żółtka 2 jajka 200 gr. mąki 100 gr. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
harrisaTarta z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim Nie wystrasz się długim opisem przygotowywania tarty z brzoskwiniami i kremem migdałowym na cieście francuskim, bo jest
Moje QulinariaDziś chciałabym podzielić się z Wami kolejnym zestawieniem. Prezentuję Wam 6 przepisów na ciasta z owocami. Uwielbiam takie zestawienie smaku. Ciasta są nie tylko pyszne, ale
Słodkie okruszkiProsty przepis na szybkie i smaczne ciasto. Bardzo przyjemny smak. Chlebek jest miękki i mocno wilgotny, zawsze się udaje, trudno go popsuć ;-) Jedynym warunkiem są bardzo dojrzałe banany. składniki: 4 duże dojrzałe banany 1 jajko 3/4 szklanki oleju 1 1/2 szklanki mąki 3/4szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki sody wykonanie: Włączam piekarnik i nagrzewam go do 180 stopni. Banany obieram
babka w formieSezon truskawkowy powoli dobiega końca dlatego też warto sięgnąć po ten przepis. Ciasto dzięki dodatkowi oleju pozostaje długo miękkie i puszyste, a do jego przygotowania wystarczy
Krakowskie smaki Anibrzoskwiń piekarnik elektryczny nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, piec ciasto z 55-60 minut, do suchego patyczka, w chłodnym miejscu ciasto w blaszce wystudzić - ciasto jest szybkie, łatwe, można dać owoce jakie są w domu...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię