szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:328/2080)

Truskawkowo-jabłkowe ciasto weekendowe. Pyszne ciasto z owocami. 219

Weekend, piękna pogoda na zewnątrz, dlatego już z samego rana wzięłam się za pieczenia. W końcu nie może zabraknąć odrobiny pysznej słodyczy. Dziś zapraszam Was na

Słodkie okruszki
Ciasto porzeczkowo-kokosowe 208

Ciasto porzeczkowo-kokosowe Przepyszne i bardzo proste w przygotowaniu ciasto porzeczkowo-kokosowe to ostatnio mój hit! Wypatrzyłam je w najnowszym numerze BBC good food (polska edycja

Moje Qulinaria
Cytrynowe ciasteczka kukurydziane 99

cukru trzcinowego 150g masła 1 łyżka budyniu waniliowego (proszek) szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mąkę przesiewamy, z cytryny wyciskamy sok i ścieramy skórkę. Z wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto i wstawiamy je na 30 min do lodówki. Ciasto wałkujemy na grubość 2 mm wycinamy dowolnymi foremkami kształty ciasteczek. Pieczemy 12-15 min w temp. 180 stopni. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Cynamonowe płatki śniadaniowe 125

łyżeczki cynamonu 1/4 śmietany 12% lub gęstego jogurtu greckiego 1 łyżka cynamonu + 2 łyżki cukru brązowego do posypania      Z mąki , masła, otrąb, cukru, śmietany szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy do lodówki przynajmniej na 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy po kawałku ciasta, rozwałkowujemy je cienko na lekko posypanym mąką  blacie. Ostrym nożem kroimy ciasto

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka z czerowoną porzeczką i czekoladą 114

lodówki i kroimy na około 0,8 mm krążki(nie większe niż 1 cm). W każdy krążek delikatnie wciskamy kilka porzeczek. Nie powinno być to trudne, ponieważ ciasto bardzo szybko robi się miękkie w temp. pokojowej. Ciasteczka układamy w odstępach ponieważ w czasie pieczenia nabierają objętości Pieczemy w temp. 190 stopni 12-15 minut. Smacznego

WYSPA SZCZĘSLIWA
Ciasteczka z suszonymi wiśniami 104

żółtko cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią , niekoniecznie) Wszystkie składniki muszą być schłodzone. Łyżkę masła odkrawamy z kostki i odkładamy. (przyda się do polewy). Z pozostałych składników szybko wyrabiamy ciasto. Schładzamy w lodówce około 30 minut. Rozwałkowujemy na około 3-4 mm i wycinamy dowolny kształt ciasteczek. Pieczemy w temp około 190 stopni około 15 minut . (podglądamy

WYSPA SZCZĘSLIWA
Pyszny daktylowiec (ciasto). Aromatyczne ciasto na każdą okazję. 165

Dziś zapraszam Was na pyszne i bardzo aromatyczne ciasto z daktylami. Taki wypiek sprawdzi się właściwie na każdą okazję – święta, przyjęcie, urodziny, spotkanie ze znajomymi

Słodkie okruszki
Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami 171

Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami Kolejna odsłona muffinek - tym razem skupiłam się na tym, by była to naprawdę, jeśli nie zdrowa, to przynajmniej zdrowsza

Moje Qulinaria
Bułki z parówką 146

Sezon piknikowy za pasem więc pora na jakieś przepisy mogące się przydać podczas organizacji plenerowych spotkań :-) Dziś proponuję Wam bułki z parówkami w środku. Robi się je szybko, bo ciasto nie wymaga wyrastania, a jedynie porządnego wyrobienia, ponad to parówkę piecze się od razu w bułce, co też skraca czas przygotowania. Bułki smakują najlepiej tego dnia kiedy je pieczecie

Czary - gary w kuchni
CIASTO PRÓŻNIAK 194

Dawno tego ciasta nie robiłam, a że chciało mi się czegoś słodkiego, miałam nadmiar jabłek, postanowiłam zrobić to ekspresowe ciasto, bez użycia miksera. Ciasto robi się

słodki bratek
Marzenie Marshmallows 163

Składniki: ciasto: 2 jajka 0,5 kubka oleju 0,5 kubka wrzącej wody 0,5 kubka cukru 0,5 kubka cukru trzcinowego 0,5 tabliczki czekolady

Luźna Kuchnia
Wytrawna tarta z cukinią, kurczakiem i mozzarellą. 168

łyżki startego sera cheddar 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki 2 cebule 3 łyżki oliwy Wykonanie : Do miski dodać mąkę ze szczypt ą proszku , sól,żółtka, śmietanę i masło szybko zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki na 10 minut. Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia, rozwałkować ciasto na wielkość formy, przełożyć i dobrze wyłożyć boki. Podpiekać w temperaturze 180 stopni

Sama słodycz i szczypta chili
Mazurek Wielkanocny 526

łyżka kwaśnej śmietany dodatkowo dżem 1 szklanka cukru pudru 1/2 cytryny orzechy czekolada Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać cukier, masło, posiekać nożem do połączenia składników. Dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 1 godzinę do lodówki. Ciasto podzielić na pół, rozwałkować, wyciąć dwa prostokąty, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Z pozostałego ciasta formujemy

magiczna kuchnia Kasi
Ciasto z mąki żytniej pełnoziarnistej. 203

masy wlewamy masło i delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Wylewamy do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.   Idealne ciasto na szybko :) Wygląda jak murzynek i smakuje jak murzynek, więc może to po prostu murzynek? :) Smacznego

Moje-pitraszenie
Rurki z kremem 108

kremówki cukier puder  do smaku 250 g serka mascarpone Mąkę przesiać na stolnicę dodać zimne masło, które najlepiej zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w woreczek i schłodzić w lodówce około 1 godziny. Ciasto podzielić na dwie części i z każdej rozwałkować cieniutki placek. Podzielić go nożem na 1,5 cm paseczki

O kuchni z uczuciem