Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na szybki makowiec na kruchym cieście. Ja użyłam gotowej masy makowej, którą dostałam od firmy Helio. Oczywiście jeśli wolicie, możecie zrobić swoją domową. Makowiec smakuje naprawdę bardzo pysznie. U mnie znikł bardzo szybko. Zachęcam do zrobienia, zwłaszcza na zbliżające się święta Wielkanocne Post Makowiec na kruchym cieście pojawił się
Marta GotujeCiasto, zrobione na szybko i bez większej trudności. Potrzebna tylko większa paczka herbatników lub krakersów i masa budyniowa. U mnie w masie mąkę ziemniaczaną zastąpiłam kaszą manna. Rodzince zachciało się ciasta, a jak się okazało mąkę ziemniaczaną wykończyły mi do wczorajszych klusek śląskich, więc posiłkowałam się tym co mam. Była lekka obawa, czy aby wyjdzie, bo robiłam pierwszy
Moje pyszne gotowanieTRUSKAWKAMI LINK TRUSKAWKOWY KOKTAJL NA BAZIE HERBATY LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); OWOCOWA JAGLANKA LINK DESER Z SERKIEM, PŁATKAMI I TRUSKAWKAMI LINK TARTA JAGLANA Z TRUSKAWKAMI - PRZEPYSZNA LINK CIASTO Z TRUSKAWKAMI - SZYBKIE I WILGOTNE LINK ODWRÓCONY JOGURTOWIEC TRUSKAWKOWY NA ZIMNO LINK KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK Może i nie ma tego mnóstwo, ale to co nazbierałam
zdrowo i aktywniedeser i spędzić czas posiłku razem. Żeby jednak nie przesiedzieć całej niedzieli przy garach, dobrze jest sprawnie rozplanować prace lub przygotować szybki i jednocześnie bardzo smaczny deser. Ciasto ucierane przygotujecie bardzo szybko, a podczas oczekiwania możecie zając się czymś innym. Możecie je przygotować tak jak ja, z truskawkami, ale doskonałe będą również czereśnie czy śliwki. Podane składniki wystarczą na tortownicę
W poszukiwaniu inspiracjiDomowe pierogi z kurkami to bardzo proste danie o wyjątkowym smaku. Obecnie zapomniane i w wielu restauracjach należy do jednych z bardziej wykwintnych dań. Ciasto na pierogi jest bardzo szybkie w przygotowaniu i proste. Ciekawy pomysł na: Pierogi z serem Składniki na ciasto 2 szklanki mąki 1 jajko szczypta soli 1/2 szklanki ciepłej wody Składniki na farsz 500g kurek(...)minut. Kurki doprawiamy solą, pieprzem, rozmarynem. Część kurek odkładamy, bowiem położymy je na pierogach. Resztę kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z posiekaną natką pietruszki. Szybki przepis na: Pierogi z truskawkami Ciasto na pierogi – przepis W misce łączymy wszystkie składniki, początkowo mieszając wszystko łyżką, a następnie wyrabiając ciasto rękami. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok. 30 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najprostszą przekąskę z możliwych. Ananasa w cieście francuskim. Jest super, a jego przygotowanie w sumie zajmuje około pół godziny (łącznie z pieczeniem). Szybko? Bardzo! Super nawet wtedy, gdy goście zadzwonią, że jadą z wizytą 1 op. ciasta francuskiego XL 1 puszka ananasa Ananasa osączamy na sicie. Dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym (z obu stron). Ciasto francuskie rozwijamy. Rozkładamy na nim plasterki
Smaki Na TalerzuCiasto tak łatwe i szybkie, że dłużej zajmuje pokrojenie truskawek niż przygotowanie samych babeczek. Co więcej ciasto nic przez to nie traci na smaku, jest lekkie, delikatne i wilgotne za razem. Naprawdę warte poświęcenia kilku minut na przygotowanie. Składniki: 2 jajka 100 g cukru 150 ml maślanki 150 ml oleju 150 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Słodki Blogprzestrzeni z całym swoim bogactwem, warto zanurzyć się w smaki dojrzałej wiosny i zaserwować sobie tę pyszną tartę z otwinką i serami! :) Wiosenna tarta serowa z botwiną Potrzebujesz: Ciasto 200g mąki orkiszowej / pszennej 80g masła 4 łyżki zimnej wody 2 szczypty soli Botwinka 1 pęczek botwiny 2 cebule dymki (białe części) / mała biała cebula 1 łyżka klarowanego masła(...)część) 1/3 łyżeczki soli 3 szczypty płatków chili / pieprz 1 kulka mozzarelli 2 plastry żółtego sera (u mnie Mimolette) Sposób przyrządzenia: Ciasto 1. Z podanych składników szybkimi ruchami zagnieć jednolite ciasto. 2. Wylep ciastem dno i boki formy, w której będziesz przygotowywać tartę i obficie ponakłówaj widelcem. Botwinka: 1. Botwinę umyj i osusz. 2. Buraczki i dymkę pokrój
Kuchnia w Słońcu Skąpanazdecydowanie za mało, wiec dosypywałem, myślę, że było jej między 600-700 gram. Po wyrobieniu ciasta okazało się, że muszę wyjść z domu na chwilę, chwila zamieniła się w trzy i pół godziny (pomagałem koleżance przy zdjęciach). Ciasto dość mocno wyrosło, szybko, zrobiłem, 12 kulek z ciasta, włożyłem do naczynia i zostawiłem, bo musiałem zrobić obiad, więc ciasto znów rosło
RafalCookzaczynamy serię pysznych, marokańskich przepisów. Od czego innego miałabym zacząć, jak nie od słodkości?! Dziś zapraszam Was na przepyszne marokańskie ciasto MESKOUTA . Meskouta jest super szybkim i bardzo łatwym ciastem – do zrobienia dosłownie w kilka minut. Intensywnie pomarańczowe i bardzo pachnące. Słodkie – jak na marokańskie desery przystało! Jest to ciasto idealne dla niespodziewanych gości – gorąco polecam! Spróbujcie
Ostra na SłodkoCiasto śliwkowe z malinami i jeżyną Pyszne ciasto z owocami sezonowymi, szybkie i proste w wykonaniu. Ciasto zrobiłam na blasze z piekarnika, bo robiłam z 1,5 porcji składników. Przepis podałam na normalną blachę ciasta. Składniki: Ciasto: jajka - 8 szt olej - 1 szkl cukier kryształ - 2 szkl mąka - 3 szkl proszek do pieczenia -2,5 łyżeczki Dodatkowo : śliwki
Kuchnia DanusiOpis Ciasto z porzeczkami: Ciasto z porzeczkami to szybki i łatwy przepis na ciasto. Ja używam zawsze czerwonych i czarnych porzeczek. To ciasto wychodzi zawsze i każdemu. Wilgotne, delikatne w smaku i mięciutkie. Jest wilgotna dzięki dodatkowi jogurtu naturalnego i raczej bardziej zbita niż puszysta. Główną zasadą na idealne ciasto jest używanie zawsze wszystkich składników w temperaturze pokojowej. To jest
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepiekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, ciasto w formie wystudzić. Puder cukier wymieszać mlekiem na nie za gęsty lukier, polać lukrem wierzch ciasta - ciasto jest pyszne, łatwe, szybkie do wykonania, wszystkie składniki ciasta są ucierane jednocześnie i zawsze to ciasto wychodzi dobre...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmasło. Ubić jajko z cukrem na puch. Dodać stopione masło,wymieszać ,dosypać mąkę z soda i solą .Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto się klei ,więc trzeba szybkimi ruchami wyrabiać . 1/3 ciasta umieścić w zamrażarce. Resztę ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia . Na surowe ciasto wyłożyć dżem ,równomiernie rozsmarować po całości. Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażarki . Piec
mojej kuchni