szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:314/2080)

Bardzo czekoladowe Brownie czyli poWeekendowe Łakocie odc. 186 178

wsypujemy mąkę z kakao i proszkiem oraz szczyptą soli. Dorzucamy orzechy i wiśnie i jeszcze raz wszystko mieszamy. Wyjmujemy torownicę z zamrażarki. Białą czekoladę dosypujemy do masy i szybko mieszamy. Ciasto przekładamy do wyłożonej tortownicy. Wygładzamy i wkładamy do pieca na 17 i pół minuty. Ciasto nie powinno być spieczone z wierzchu, w środku powinno pozostać wilgotne. Po godzinie brownie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik królewski 123

zmielonego twarogu 200 g masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 budyń śmietankowy Z podanych składników przygotować ciasto. Najpierw posiekać nożem, a następnie szybko zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na dwie części, owinąć folią i włożyć do zamrażalnika, aby się schłodziło. W tym czasie przygotować masę serową: Miękkie masło ucierać z cukrem i cukrem waniliowym około 5 minut

talerz przyjemności
Gałeczki serowe na rosole 99

żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, przełożyć do miski. Dodać mąkę, bułkę tartą i zieleninę. W osobnej miseczce rozkłócić jajka z przyprawami. Dodać do sera i całość szybko zagnieść ciasto. Uformować małe kuleczki. Rosół doprowadzić do wrzenia. Wrzucić kulki. Gdy wypłyną na wierzch podgotować je jeszcze minutę. Zdjąć zupę z ognia. Ugotowane kulki wyłowić, podać razem z rosołem. Przechowywać

Czerwony Gupik
Błyskawiczne ciasto świątczne 172

  Dziś już ostatnia świąteczna propozycja - ciasto na ostatnią chwilę, którego przygotowanie zajmie Wam dosłownie pół godziny, a do tego jest bardzo proste w przygotowaniu. Na

Cynamonowe szczęście
Torcik czekoladowy z gruszką 147

Dla wszystkich miłośników czekolady przedstawiam przepis na mocno czekoladowy torcik z gruszką ! Czekopyszności Łapcie przepis ! Składniki: -2 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3

I LOVE LIFE
Kruche ciasteczka migdałowo-cynamonowe 110

użyć gotowych mielonych migdałów, wtedy użyjcie 3/4 szklanki. 2) Do przesianej mąki dodać mielone migdały, pokrojone, zimne masło, cukier trzcinowy w pudrze, cynamon oraz małą szczyptę soli i szybko zagnieść ciasto, najlepiej za pomocą miksera przy użyciu odpowiedniej końcówki. 3) Przygotowane ciasto podzielić na dwie części, każdą delikatnie spłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę

Fitsweet.me
Ciasteczka twarogowe z cukrem 318

masła 200 g półtłustego twarogu 2 żółtka 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki gęstej śmietany  ponadto: 1 szklanka cukru trzcinowego   Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i owinięte w folię spożywczą schłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę. Ciasto rozwałkować na grubość 5 mm posypać po całej powierzchni cukrem trzcinowym, cukier lekko wgnieść w ciasto. Foremką wycinać dowolne

Kolorowa kuchnia Elki
Markizy orzechowe 144

Mąkę, orzechy, cukier puder, cukier waniliowy, imbir, sól wymieszać. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło i razem posiekać szerokim nożem na piasek. Dodać żółtka oraz sok cytrynowy i szybko zagnieść ciasto. Z zagniecionego uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto wałkować na grubość 3 mm i wykrawać ciasteczka i układać na tacach piekarnikowych wyłożonych

Rodzinka w kuchni
Kruche babeczki z kremem adwokatowym i perełkami 225

nabycia w NatureAndMe Przygotowanie: Przygotowujemy kruche spody. Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją szybko łyżką z cukrem pudrem. Następnie dodajemy posiekane schłodzone masło i wbijamy całe jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę, zawijamy ją w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wylepiamy ciastem foremki na tarlatelki (foremki wcześniej smarujemy masłem). Ciasto nakłuwamy

Słodkie okruszki
Mini galette z bananami i chrupiącym musli 167

Musli Crunchy czerwone owoce z nasionami chia 4health cynamon Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę. Mieszamy ją z cukrem pudrem. Następnie dodajemy posiekane schłodzone masło i wbijamy całe jajko. Szybko zagniatamy ciasto. Tworzymy z niego kulę, zawijamy ją w folię spożywczą. Wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę lub na krócej do zamrażalnika. Ciasto dzielimy na dwie części, każdą rozwałkowujemy

Słodkie okruszki
Pierniczki świętego Mikołaja 144

cukier puder, sodę , przyprawę do piernika, szczyptę soli i białego pieprzu, pokrojone na małe kawałeczki   dość miękkie masło, miód, dodać jajko i żółtko, wymieszać i zagnieść szybko jednolite ciasto, uformować w kulę , zawinąć w folię spożywczą i chłodzić 30 minut w lodówce. Schłodzone ciasto rozwałkować na silikonowej stolnicy na grubość 3-4 mm (na drewnianej ciasto wymaga podsypania mąką

Wanilia i Kardamon
Kluski marchewkowe 78

Przygotowanie Marchewki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, (wtedy szybciej ugotujemy) gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem masła. Studzimy, mielimy na średnich oczkach. Następnie dodajemy mąkę, starty imbir i szybko wyrabiamy ciasto. Formujemy kluski, podobnie jak śląskie (z dziurką, czy bez, znaczenia nie ma), gotujemy ok. 6 minut od wypłynięcia na powierzchnię wody

R'n'G Kitchen
Domowe pączki – tradycyjny przepis 75

Kiedy przygotujemy wszystkie pączki, ponownie przykryć ściereczka i odstawić na kolejne 30 min. do wyrośnięcia. 6) W szerokim rondelku powoli rozgrzać olej. Temperaturę można sprawdzać wrzucając niewielki kawałek ciasta, gdy szybko wypłynie i zacznie się rumienić można zacząć smażenie pączków. 7) Pączki smażyć tak aby swobodnie pływały w oleju i nie stykały się ze sobą

Fitsweet.me
Ciasteczka migdałowe 172

cukru pudru 1 żółtko Masło mocno schłodzić w lodówce lub zamrażalniku. Migdały zetrzeć robotem kuchennym na mąkę. Rozgrzać piekarnik do 180C, blaszkę lub dwie wyłożyć papierem do pieczenia. Szybko zarobić ciasto z wszystkich składników. Następnie rozwałkować ciasto i wycinać dowolne kształty, ale raczej niezbyt skomplikowane, bo ciasteczka mogą się rozpadać. Ostrożnie przenieść gotowe ciasteczka na blaszkę. Piec 9 minut

Czerwony Gupik
Jak przygotować idealne ciasto parzone oraz przepis na kawowe eklery 190

minuty. Budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, aby dotykała budyniu. Schłodzić. Zimny budyń przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Na każdego eklera wyszprycować krem, przykryć drugą częścią ciasta. Eklery szybko miękną od kremu więc warto je szprycować w dniu podania lub przed samym podaniem. Kawowy lukier: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wrzątku 2 łyżeczki kawy instant W mise

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania