szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:305/2080)

Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie 252

suche składniki mieszamy łyżką. Dodajemy zimne, twarde masło pokrojone w małe kosteczki i rozcieramy je między palcami zagniatając szybko z mąką. Jak uzyskamy konsystencję kruszonki wbijamy jajko i szybko zagniatamy ciasto, z którego formujemy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia

Blondynka Gotuje
SERNIK Z KLITORIĄ TERNATEŃSKĄ NA KRUCHYM SPODZIE ORAZ JADALNYMI KWIATAMI W BRZOZOWEJ GALARETCE 241

moje Pierogi z Klitorią". Muszę tu koniecznie dodać, że sernik jest niezwykle łatwy w wykonaniu, choć  na pierwszy rzut oka  wydawać by się mogło zupełnie inaczej... 😉 Kruche ciasto robi się błyskawicznie, masa serowa to zmiksowanie wszystkich składników na gładko, galaretka brzozowa jest dziecinnie prosta w przygotowaniu, a układanie kwiatów to już czysta przyjemność... Myślę, że taki sernik zrobi(...)cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj do tego pokrojone w drobną kostkę masło i posiekaj wszystko nożem na kruszonkę. Dołóż do niej jajko i zagnieć szybko gładkie ciastoCiasto wyłóż równomiernie na dno tortownicy i ponakłuwaj je widelcem.  Tortownicę włóż na 25 minut do lodówki.  W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 195 stopni

Słodko-Słony Świat Ilony
Pleśniak z budyniową pianką wg Aleex 77

białek, dodać żółtka do mąki. 3. Zimne masło pokroić na kawałki i dodać do mąki. 4. Dodać do mąki ¼ szklanki cukru i 2 łyżki śmietany. 5. Składniki posiekać. Szybko zagnieść ciasto. 6. Ciasto podzielić na 3 nierówne części. Najpierw na połowę, a potem jedną połowę na 2/3 i 1/3. 7. Połową ciasta wylepić foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć

W mojej kuchni
GRUZIŃSKIE CIASTO HERBACIANE Z KORZENNYM CZAJEM I BAKALIAMI. 145

strumieniem wlewamy przestudzony czaj, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, miksujemy, dorzucamy "dodatki".  PIECZENIE: góra - dół, termoobieg, temperatura 180 stopni, 40 minut. Keksówka wyłożona papierem do pieczenia.  Ciasto. Jest szybkie i łatwe co widać, ale to nie koniec zalet! Najważniejsze zostaje mimo ekspresowego tempa wykonania i stopnia trudności dla pani domu pokroju "legalnej blondynki" - jest smak, jest zapach, chciałoby(...)ponadto ma zbawienny wpływ na naszą skórę. Jednocześnie zawarte w nim bioflawonoidy hamują rozwój komórek nowotworowych raka piersi." Rewelacja. Bardzo charakterystyczny smak, który musi się spodobać. Mocno wyczuwalne w cieście choć ilość jaka do niego trafiła nie była zawrotna. Kupisz je tu: KLIK . KANDYZOWANE OWOCE CZARNEJ PORZECZKI - " są smaczną przekąską i stanowią świetny dodatek do deserów. Ich lekko kwaskowaty smak

Wypisz Wymaluj
TARTA CYTRYNOWA Z BEZĄ WŁOSKĄ 178

Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Zimne masło siekam z mąką pszenną, dodaję cukru pudru i rozcieram w palcach na masę przypominającą mokry piasek. Dodaję żółtka i ugniatam szybko gładkie ciasto. Jeśli jest za suche, dodaję łyżkę lub dwie zimnej wody. Owijam ciasto folią i odstawiam na 30 minut do lodówki.  Po upływie 30 minut wałkuję ciasto, podsypując odrobiną

W kuchni Karmel-itki
Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 173

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto kruche: 3 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki kukurydzianej 200 g masła 130 g margaryny 4 żółtka 1 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Przesiać obie mąki, dodać tłuszcz - posiekać nożem lub rozetrzeć w robocie. Dodać cukier i żółtka - szybko zagnieść ciastoCiasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić min. 30 minut w lodówce. Zimne ciasto podzielić na 4 części, każą rozwałkować na okrąg średnicy 26cm.  Piec

kolorowotorcikowo
Ciasta wielkanocne – 12 przepisów 333

bardzo puszysty, a w ostatecznym rozrachunku ciasto wychodzi zdecydowanie tańsze. Proponuję wam wersję z figami, chociaż możecie zrobić to ciasto także z innymi owocami. 8. Coś pysznego dla każdego – Ciasto marchewkowe z mandarynkami Ciasto marchewkowe – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Robiąc świąteczne plany i kompletując ciasta wielkanocne, nie zapomnijcie o cieście marchewkowym. Niewiele z nim roboty(...)babcia, która piekła mistrzowskie ciasta. Sernik wychodzi perfekcyjny i jestem przekonana, że też przekażę go dalej. 11. Ciasta wielkanocne dla miłośników słodkości – Ciasto milionera Ciasto milionera – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Ciasto milionera to zdecydowanie propozycja dla łasuchów, którzy lubią naprawdę słodkie desery. Masa kajmakowa połączona z polewą czekoladową oraz kruchym ciastem powinna w pełni zaspokoić apetyt

okolicepalnika.pl
Francuska tarta jabłkowa 151

wypełniona jest nadzieniem migdałowym frangipane. Brzmi "trudno" ? Bez obaw, to tylko utarte z cukrem masło, połączone z jajami, mielonymi migdałami i odrobiną mąki. W połączeniu z jabłkami tworzy genialne ciasto.   Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)hansi-theme-font:minor-latin;} Zimne masło pokroić w drobną kostkę, mąkę wymieszać z cukrem. Masło rozetrzeć z mąką, dodać żółtko i zimną wodę - posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę, mocno dociskając brzegi. Włożyć z formą

kolorowotorcikowo
Puszysty mleczny sernik 147

podaniem 2 kokilki ceramiczne z wodą SPOSÓB PRZYGOTOWANIA; Kakaowy spód: Mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z kakao, dodać  pokrojone na kawałki zimne masło oraz śmietanę i żółtko, szybko zagnieść ciasto.  Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 1 godzinę do zamrażarki. Zmrozić.  Blaszkę do pieczenia o podanych wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto

Wanilia i Kardamon
Ucierane ciasto czereśniowe z posypką kokosową 107

czereśni i kokosowa posypka. Dzięki dodatkowi kremu jogurtowo-kokosowego ciasto nie jest suche. Wręcz przeciwnie. Ciasto jest fantastycznie wilgotne , lekko słodkie z nutką cytrusową i kokosową oczywiście. Ciasto robi się bardzo szybko i nie wymaga ekstremalnych zdolności kulinarnych. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog(...)centymetrów. Zamiast czereśni możecie użyć wiśni lub agrestu. Zarówno wiśnie jak i agrest równie dobrze sprawdzą się w tym cieście. Ważne aby po podpieczeniu ciasta, wyjąć je z piekarnika i bardzo szybko wyłożyć na nie krem jogurtowo-kokosowy, pozostałe czereśnie i posypkę. Ciasto powinno jak najkrócej przebywać poza piekarnikiem. Lubisz ucierane ciasta z owocami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis

mecooks
Biszkopt z kawowymi biszkoptami i masą z mlekiem w proszku 91

okrągłe biszkopciki. Po prostu pychota:) Przepis być może na pierwszy rzut oka wydaje się długi, ale to dlatego, że chciałam wszystko dokładnie opisać. Tak na prawdę ciasto nie jest trudne i dość szybko się go robi. Polecam!:) Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/3 szkl. cukru drobnego 1 i 1/3 szkl. mąki tortowej szczypta soli Masa: 200 g masła 2 łyżki(...)chwilkę podgrzać – tylko do ponownego rozpuszczenia – najlepiej cały czas mieszając. Nie podgrzewamy zbyt mocno, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące. Gotową masą od razu przekładamy ciasto, bo dość szybko tężeje

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z kawowymi biszkoptami i masą z mlekiem w proszku 249

okrągłe biszkopciki. Po prostu pychota:) Przepis być może na pierwszy rzut oka wydaje się długi, ale to dlatego, że chciałam wszystko dokładnie opisać. Tak na prawdę ciasto nie jest trudne i dość szybko się go robi. Polecam!:) Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/3 szkl. cukru drobnego 1 i 1/3 szkl. mąki tortowej szczypta soli Masa: 200 g masła 2 łyżki(...)chwilkę podgrzać – tylko do ponownego rozpuszczenia – najlepiej cały czas mieszając. Nie podgrzewamy zbyt mocno, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące. Gotową masą od razu przekładamy ciasto, bo dość szybko tężeje

Smaki Na Talerzu
Klasyczna szarlotka. Najlepsza. 205

jabłek 6 łyżek cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka soku z cytryny Dodatkowo: 2 łyżki bułki tartej cukier puder Z podanych składników szybko zagnieść kruche ciasto i wstawić na godzinę do lodówki. W międzyczasie przygotować nadzienie. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w małą kostkę. Włożyć do garnka, wsypać oba cukry i smażyć aż jabłka będą(...)pomocą wałka. Nakłuwamy górną część widelcem. Gotowe ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 -60 minut. Jeśli góra zbyt szybko się przypiecze, wykładamy na wierzch papier do pieczenia. Przed podaniem ciasto obficie posypujemy cukrem pudrem. Nie wiem jak Wy, ale ja już powoli zaczynam myśleć o rozgrzewających napojach...;)   Ciasto dodaję do akcji

My simple kitchen
PUSZYSTE CIASTO Z KANDYZOWANĄ PORZECZKĄ HELIO 88

Dziś zaprezentuję Wam ekspresowe dwukolorowe ciasto, idealne na szybki świąteczny wypiek. Z dodatkiem kandyzowanej czarnej porzeczki od HELIO , smak słodko-kwaśnych porzeczek idealnie wkomponował się w puszyste i delikatne ciasto z dodatkiem dobrego kakao. Wypiek bez miksera, w kilka chwil, jedyny czas oczekiwania to pieczenie. Chwila cierpliwości i można podawać – do kawy, kakao, dobrej herbaty i towarzystwa;) Gotowe ciasto(...)polewą lub posypać cukrem pudrem. Jeśli chcecie możecie dodać do ciasta ulubiony aromat, wanilię lub więcej bakalii, będzie pysznie! Zapraszam na domowe, puszyste i pyszne ciasto, dla niewymagających w sam raz! Jeszcze ciepłe znika szybko, uzależnia i cieszy niezwykle! SKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki kukurydzianej 2 x opakowanie po 200 g serka homogenizowanego waniliowego 2 płaskie łyżeczki

Zasmakuj Kuchni
Ciasto milionera 386

przygotowanie ciasta będzie nieproporcjonalnie mniejsza. Ciasto milionera zawsze wieńczy polewa czekoladowa. W tym wypadku należy pamiętać o dwóch rzeczach. Po pierwsze nie powinna być to sama czekolada, która po zastygnięciu będzie bardzo twarda co utrudni krojenie. Po drugie, w czasie wylewania na ciasto polewa powinna być przestudzona. W przeciwnym razie rozpuści masę karmelową. Jak przechowywać ciasto milionera? Ciasto milionera można(...)masy kajmakowej, przez co ciasto stanie się delikatniejsze i będzie się je łatwiej kroić. Dobrze jest przechowywać je w lodówce, jednak należy pamiętać o tym, aby umieścić je w szczelnym pojemniku lub dokładnie owinąć folią. Wszystko po to, aby zabezpieczyć ciasto przed przesiąkaniem zapachami z lodówki. ciasto milionera Przepis na ciasto milionera Składniki na ciasto milionera Na foremkę o wymiarach

okolicepalnika.pl

Proponowane wyszukiwania