szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:305/2080)

Szarlotka z kremem i kokosową posypką. 96

ciastami (no chyba, że za pierwszym razem coś mi nie wyszło ;] ) Dlaczego ta szarlotka jest taka pyszna? Idealnie dobrane składniki i zróżnicowane tekstury tego ciasta sprawiają, że z chęcią sięgasz po drugi kawałek. Miękki biszkopt, smaczne i nieprzesłodzone jabłka, krem rozpływający się w ustach i prażony kokos. Taka kompozycja smaków i tekstur sprawia, że ciasto bardzo szybko znika z talerza(...)kokosowe Prep Time 3 hours Total Time 3 hours Servings 20 porcji Calories 243 kcal Equipment piekarnik mikser elektryczny, ręczny lub wolnostojący szpatułka silikonowa papier do pieczenia forma na ciasto duża miska tarka o małych i dużych oczkach waga kuchenna miarka kuchenna Ingredients Biszkopt: 4 szt jajek dużych 120 g cukru 120g=pół szklanki 250ml 1 szt szczypta soli

SmartBake.pl
Szarlotka z bezą i kruszonką. 75

Szarlotka z bezą i kruszonką. Kawałeczki jabłek , kruchy spód, przepyszna beza i kruszonka, tym cudownym ciastem możemy się delektować i powrócić do lat słodkiego i beztroskiego dzieciństwa. Nasze domowe ciasto z jabłkami z pewnością okaże się najlepszym domowym ciasto z jabłkami. Ciasto wypełnione pysznym jabłkowym nadzieniem z dodatkiem delikatnej bezy . Ta szarlotka jest esencją prostoty. Jabłko jest bogate w takie(...)szczypta soli – 2 łyżki mąki kukurydzianej – ½ szklanki erytrytolu Blachę o wymiarach 25×35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ze składników potrzebnych do wykonania spodu szybko zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części. Jedna część większą od drugiej. Większą częścią wykładamy spód blachy i nakłuwamy widelcem. Blachę wkładamy do lodówki na około 30 minut. Mniejszą część ciasta

Zdrowy Styl Joanny
Tarta cytrynowa wg Ricka Steina 390

śmietany 30-36% 1. Mąkę z cukrem pudrem, szczyptą soli i kawałkami schłodzonego masła posiekać aż zrobią się drobne okruszki. Dodać żółtko i jedną łyżeczkę wody i szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć ją folią i wstawić do lodówki na min. 30 min. 2. Ciasto rozwałkować – najlepiej między kawałkami folii – i wyłożyć formę do tarty o średnicy

UgotujmyTo.pl
Kruche babeczki z borówkowym kremem serowym (na bazie borówki liofilizowanej) 163

również napisać Wam kilka słów o liofilizowanych borówkach. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam borówki. Latem dosłownie nie mogę się nimi najeść. Dodaję je do owsianek, koktajli, ciast, deserów. Są nie tylko pyszne, ale też i bardzo zdrowe. Dlatego z ich właściwości i pięknego koloru (fioletowe kremy, masy, koktajle aż cieszą oczy) powinniśmy korzystać przez cały rok. Moim ostatnim(...)spody): Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Masło dokładnie siekamy. Dodajemy cukier puder i dwa żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Można całość sobie ułatwić używając do tego robota kuchennego. Z ciasta formujemy kulę zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 minut do lodówki. Foremki smarujemy cieniutko roztopionym masłem

Słodkie okruszki
Mazurek z Orzechami Brazylijskimi na Orzechowym Spodzie 245

suche składniki mieszamy łyżką. Dodajemy zimne, twarde masło pokrojone w małe kosteczki i rozcieramy je między palcami zagniatając szybko z mąką. Jak uzyskamy konsystencję kruszonki wbijamy jajko i szybko zagniatamy ciasto, z którego formujemy kulę, lekko spłaszczamy, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia

Blondynka Gotuje
SERNIK Z KLITORIĄ TERNATEŃSKĄ NA KRUCHYM SPODZIE ORAZ JADALNYMI KWIATAMI W BRZOZOWEJ GALARETCE 235

moje Pierogi z Klitorią". Muszę tu koniecznie dodać, że sernik jest niezwykle łatwy w wykonaniu, choć  na pierwszy rzut oka  wydawać by się mogło zupełnie inaczej... 😉 Kruche ciasto robi się błyskawicznie, masa serowa to zmiksowanie wszystkich składników na gładko, galaretka brzozowa jest dziecinnie prosta w przygotowaniu, a układanie kwiatów to już czysta przyjemność... Myślę, że taki sernik zrobi(...)cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj do tego pokrojone w drobną kostkę masło i posiekaj wszystko nożem na kruszonkę. Dołóż do niej jajko i zagnieć szybko gładkie ciastoCiasto wyłóż równomiernie na dno tortownicy i ponakłuwaj je widelcem.  Tortownicę włóż na 25 minut do lodówki.  W tym czasie rozgrzej piekarnik do temperatury 195 stopni

Słodko-Słony Świat Ilony
Pleśniak z budyniową pianką wg Aleex 75

białek, dodać żółtka do mąki. 3. Zimne masło pokroić na kawałki i dodać do mąki. 4. Dodać do mąki ¼ szklanki cukru i 2 łyżki śmietany. 5. Składniki posiekać. Szybko zagnieść ciasto. 6. Ciasto podzielić na 3 nierówne części. Najpierw na połowę, a potem jedną połowę na 2/3 i 1/3. 7. Połową ciasta wylepić foremkę wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć

W mojej kuchni
GRUZIŃSKIE CIASTO HERBACIANE Z KORZENNYM CZAJEM I BAKALIAMI. 142

strumieniem wlewamy przestudzony czaj, cały czas mieszając. Dodajemy mąkę, miksujemy, dorzucamy "dodatki".  PIECZENIE: góra - dół, termoobieg, temperatura 180 stopni, 40 minut. Keksówka wyłożona papierem do pieczenia.  Ciasto. Jest szybkie i łatwe co widać, ale to nie koniec zalet! Najważniejsze zostaje mimo ekspresowego tempa wykonania i stopnia trudności dla pani domu pokroju "legalnej blondynki" - jest smak, jest zapach, chciałoby(...)ponadto ma zbawienny wpływ na naszą skórę. Jednocześnie zawarte w nim bioflawonoidy hamują rozwój komórek nowotworowych raka piersi." Rewelacja. Bardzo charakterystyczny smak, który musi się spodobać. Mocno wyczuwalne w cieście choć ilość jaka do niego trafiła nie była zawrotna. Kupisz je tu: KLIK . KANDYZOWANE OWOCE CZARNEJ PORZECZKI - " są smaczną przekąską i stanowią świetny dodatek do deserów. Ich lekko kwaskowaty smak

Wypisz Wymaluj
TARTA CYTRYNOWA Z BEZĄ WŁOSKĄ 174

Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Zimne masło siekam z mąką pszenną, dodaję cukru pudru i rozcieram w palcach na masę przypominającą mokry piasek. Dodaję żółtka i ugniatam szybko gładkie ciasto. Jeśli jest za suche, dodaję łyżkę lub dwie zimnej wody. Owijam ciasto folią i odstawiam na 30 minut do lodówki.  Po upływie 30 minut wałkuję ciasto, podsypując odrobiną

W kuchni Karmel-itki
Kruchy torcik z musem czekoladowym i powidłami 171

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ciasto kruche: 3 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mąki kukurydzianej 200 g masła 130 g margaryny 4 żółtka 1 szkl. cukru pudru 1 cukier waniliowy  /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style(...)minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Przesiać obie mąki, dodać tłuszcz - posiekać nożem lub rozetrzeć w robocie. Dodać cukier i żółtka - szybko zagnieść ciastoCiasto uformować w kulę, owinąć folią spożywczą i schłodzić min. 30 minut w lodówce. Zimne ciasto podzielić na 4 części, każą rozwałkować na okrąg średnicy 26cm.  Piec

kolorowotorcikowo
Ciasta wielkanocne – 12 przepisów 333

bardzo puszysty, a w ostatecznym rozrachunku ciasto wychodzi zdecydowanie tańsze. Proponuję wam wersję z figami, chociaż możecie zrobić to ciasto także z innymi owocami. 8. Coś pysznego dla każdego – Ciasto marchewkowe z mandarynkami Ciasto marchewkowe – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Robiąc świąteczne plany i kompletując ciasta wielkanocne, nie zapomnijcie o cieście marchewkowym. Niewiele z nim roboty(...)babcia, która piekła mistrzowskie ciasta. Sernik wychodzi perfekcyjny i jestem przekonana, że też przekażę go dalej. 11. Ciasta wielkanocne dla miłośników słodkości – Ciasto milionera Ciasto milionera – aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie Ciasto milionera to zdecydowanie propozycja dla łasuchów, którzy lubią naprawdę słodkie desery. Masa kajmakowa połączona z polewą czekoladową oraz kruchym ciastem powinna w pełni zaspokoić apetyt

okolicepalnika.pl
Francuska tarta jabłkowa 146

wypełniona jest nadzieniem migdałowym frangipane. Brzmi "trudno" ? Bez obaw, to tylko utarte z cukrem masło, połączone z jajami, mielonymi migdałami i odrobiną mąki. W połączeniu z jabłkami tworzy genialne ciasto.   Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)hansi-theme-font:minor-latin;} Zimne masło pokroić w drobną kostkę, mąkę wymieszać z cukrem. Masło rozetrzeć z mąką, dodać żółtko i zimną wodę - posiekać nożem i szybko zagnieść ciasto. Ciasto uformować w kulę, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę, mocno dociskając brzegi. Włożyć z formą

kolorowotorcikowo
Puszysty mleczny sernik 144

podaniem 2 kokilki ceramiczne z wodą SPOSÓB PRZYGOTOWANIA; Kakaowy spód: Mąkę przesiać na stolnicę wymieszać z kakao, dodać  pokrojone na kawałki zimne masło oraz śmietanę i żółtko, szybko zagnieść ciasto.  Zawinąć w folię aluminiową i włożyć na 1 godzinę do zamrażarki. Zmrozić.  Blaszkę do pieczenia o podanych wymiarach wyłożyć papierem do pieczenia, zetrzeć na tarce jarzynowej ciasto

Wanilia i Kardamon
Ucierane ciasto czereśniowe z posypką kokosową 99

czereśni i kokosowa posypka. Dzięki dodatkowi kremu jogurtowo-kokosowego ciasto nie jest suche. Wręcz przeciwnie. Ciasto jest fantastycznie wilgotne , lekko słodkie z nutką cytrusową i kokosową oczywiście. Ciasto robi się bardzo szybko i nie wymaga ekstremalnych zdolności kulinarnych. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog(...)centymetrów. Zamiast czereśni możecie użyć wiśni lub agrestu. Zarówno wiśnie jak i agrest równie dobrze sprawdzą się w tym cieście. Ważne aby po podpieczeniu ciasta, wyjąć je z piekarnika i bardzo szybko wyłożyć na nie krem jogurtowo-kokosowy, pozostałe czereśnie i posypkę. Ciasto powinno jak najkrócej przebywać poza piekarnikiem. Lubisz ucierane ciasta z owocami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis

mecooks
Biszkopt z kawowymi biszkoptami i masą z mlekiem w proszku 88

okrągłe biszkopciki. Po prostu pychota:) Przepis być może na pierwszy rzut oka wydaje się długi, ale to dlatego, że chciałam wszystko dokładnie opisać. Tak na prawdę ciasto nie jest trudne i dość szybko się go robi. Polecam!:) Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/3 szkl. cukru drobnego 1 i 1/3 szkl. mąki tortowej szczypta soli Masa: 200 g masła 2 łyżki(...)chwilkę podgrzać – tylko do ponownego rozpuszczenia – najlepiej cały czas mieszając. Nie podgrzewamy zbyt mocno, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące. Gotową masą od razu przekładamy ciasto, bo dość szybko tężeje

Smaki Na Talerzu
Biszkopt z kawowymi biszkoptami i masą z mlekiem w proszku 242

okrągłe biszkopciki. Po prostu pychota:) Przepis być może na pierwszy rzut oka wydaje się długi, ale to dlatego, że chciałam wszystko dokładnie opisać. Tak na prawdę ciasto nie jest trudne i dość szybko się go robi. Polecam!:) Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/3 szkl. cukru drobnego 1 i 1/3 szkl. mąki tortowej szczypta soli Masa: 200 g masła 2 łyżki(...)chwilkę podgrzać – tylko do ponownego rozpuszczenia – najlepiej cały czas mieszając. Nie podgrzewamy zbyt mocno, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące. Gotową masą od razu przekładamy ciasto, bo dość szybko tężeje

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania